reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

reklama
Dziękuję za powitanie :)

Mam na imię Monika i mam 31 lat. Córcia skończyła 4 lata i zdecydowaliśmy się na kolejne próby - chyba zatęskniliśmy za małym bobaskiem, a do tego od zawsze chcieliśmy rodzeństwa dla naszej córki. Niestety pierwsza próba, która się udała, zakończyła się źle, jednak mam nadzieję, że tym razem wszystko pójdzie lepiej... Muszę w coś wierzyć więc w to wierzę bardzo mocno:)

ni_kusia - a to nie trzeba odczekać kilku miesięcy?

Po poronieniu samoistnym bez zabiegu lekarze podpierają się różnymi teoriami. Ci starsi mówią, że czekać 3 miesiące minimum, jednak Ci młodsi twierdzą że od razu. Czytałam też artykuł medyczny w którym były przeprowadzone badania na kobietach które poroniły i podsumowanie było takie, że nie ma medycznym przeciwskazań do tego, żeby czekać nie wiadomo ile jak wszystko jest ok, bo to nie ma wpływu na kolejną ciążę - czy będzie zdrowa ani na poród ani na dzidziusia....
Komuś trzeba wierzyć, a co los mi przyniesie to się okaże...

lemonca a Ty przypadkiem kochana nie miałaś owulacji w 21-22 dc? bo teraz wygląda to na fazę wyższych temperatur :tak:

jeśli by to była prawda to @ przyjdzie dopiero za ok 5-6 dni.

Tak wynikałoby z wykresu, prawda ?
Mierzenie temperatury rozpoczęłam na początku czerwca. 13.06 dostałam najzwyklejszą @. Mam na tel. pobraną aplikację ovuview i po wprowadzeniu trzech poprzednich cykli, wyliczyła nam, że od 11dc do 15-16 dc jest największe prawdopodobieństwo owulacji. Więc grzecznie i niegrzecznie staraliśmy się w tych dniach...dopiero późniejsze pomiary wykazały, że owu było chyba daleko...bo prawdopodobnie jak piszesz w okolicach 20-21 dc... Więc pewnie nic z tego :-( Swoją drogą dotychczas cykl miał jak w mordę strzelił 30 dni...a tu taka niespodzianka, już na początku staranek.

Mierzę temperaturkę zawsze rano...zawsze tylko na czuja wiadomo, że to akurat ta, odrobinę niższa temperatura to dzień owulacji?? Macie jeszcze jakieś inne objawy fizjologiczne...ja kompletnie nie potrafię się zinterpretować. Na 1 sierpnia zapisana jestem do ginekologa, o co powinnam go prosić?

Witaj ni_kusia. Przykro mi.
Trzymam kciuki, aby kolejna próba była udana.

Ostatnia edycja:
Nikusia Kochana! Przykro mi bardzo, razem z Tobą się cieszyłam na majówkach... Ja widzisz przypełzłam aż na lipcówki więc mam nadzieję że teraz to już będzie tylko lepiej, za wszystkie tu dziewczyny trzymam kciuki bo jak się czegoś chce to nie ma szans żeby to się nie udało w końcu :) Życzę Ci żeby los Ci wszystko jak najszybciej wynagrodził!

Nikusia Kochana! Przykro mi bardzo, razem z Tobą się cieszyłam na majówkach... Ja widzisz przypełzłam aż na lipcówki więc mam nadzieję że teraz to już będzie tylko lepiej, za wszystkie tu dziewczyny trzymam kciuki bo jak się czegoś chce to nie ma szans żeby to się nie udało w końcu :) Życzę Ci żeby los Ci wszystko jak najszybciej wynagrodził!
Ja też zaciskam za Ciebie kciuki, musi się w końcu udać :)Zresztą Nam wszystkim :)

Nikusia WITAJ !!!...tulę...przykro mi !!! Ja również słyszałam że po poronieniu i naturalnym oczyszczeniu można starać się od razu !!!

T odrobinę niższa temperatura to dzień owulacji?? Macie jeszcze jakieś inne objawy fizjologiczne...ja kompletnie nie potrafię się zinterpretować. Na 1 sierpnia zapisana jestem do ginekologa, o co powinnam go prosić?

często (aczkolwiek nie zawsze) przed owulacją temperatura spada (natura wie co robi bo niższa temp jest korzystniejsza dla plemników), potem następuje skok o min 0,2 stopnia, jeśli 3 kolejne temperatury będą wyższe to znaczy, że owulacja była. Dla potwierdzenia często robi się jeszcze badanie progesteronu w 7-8 dniu po owulacji.

jak będziesz u Gina to powiedz, że staracie się o dziecko, on Cię już pokieruje dalej, da Ci na pewno jakieś skierowanie na podstawowe badania.

reklama
Ja też poroniłam z 2 dzieckiem. I nadodatek były to bliźniaki w 8 tyg ciązy byłam.Czułam wtedy rozpacz, ból z nikim nie chciałam rozmawiać. Szybko doszłam do siebie i poszłam do lekarza, a on że najlepiej odrazu sie starać a teraz mamy 2 chłopca.

Do góry