reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

reklama
A ja słyszałam, że lepiej codziennie się kochać, bo wtedy są "nowe" świeże plemniki i są mocne i szybkie, a te 2 dniowe, mogą być słabsze :biggrin2: Ale ja wolę się codziennie kochać w owu i przed i po ;-)Znam dziewczynę, która co 2 dni się kochała i już urodziła, drugą co codziennie i też zaszła w ciążę, niedługo rodzi, a jeszcze trzecią co raz się kochała tylko w 10 dc przy cyklach 28 dniowych i dzidzia ma już 4 mce :tak: Więc nie ma reguły ;-)
Zresztą wtedy jak ja zaszłam w ciążę to też codziennie się kochaliśmy chyba od 9 dnia cyklu tak do 15 i się udało, szkoda, tylko, że nie udało się donosić :-(

Dziś 19 dc, właśnie sobie tempkę zmierzyłam i mam 37,61. Wieczorem zawsze mam wyższą.

19ania dobrze że piszesz o tych testach....mnie ostatnio Pani w aptece powiedziała że takowe nie istnieją !!! Czyli że wszystkie mają 25 co dopiero doczytasz w ulotce tych 10...spróbuję kupić i zobaczymy !!!

Moja Gin uważa że najlepiej się kochać co 2 dni...więc jej posłuchałam. Ale jeśli nie ma ochotki na pieszczotki to odpuszczam...nic na siłę !!!

Mnie dopadło przeziębienie...stąd pewnie ten mój skok temperatury !!!
A obiecałam sobie że już mierzyć nie będę, że daję spokój...żeby nie myśleć codziennie , nie nakręcać się !!! I doooopa

Właśnie dopijam herbatkę z soczkiem malinkowym...może mnie postawi na nogi...a może znacie jakieś "domowe" sposoby na przeziębienie !!??

dorcia dla mnie na przeziębienie czosnek, czosnek i jeszcze raz czosnek :-p plus jeżówka :-) tylko z czosnkiem trzeba uważać, bo niekiedy wątroba się buntuje, jak go jest za dużo :baffled: i powiem Ci, że mając w głowie, że przytulanki są celowo na dzidziusia, to jestem jakaś zblokowana :confused: normalnie jakby ktoś mi kazał :baffled:

ewka ja już po owu, dziś to już nawet śluz jest niepłodny, także teraz czekam na testowanie... :nerd: ale coś mi się zdaje, że nie zdążę testu kupić przed @...

spać, spać i jeszcze po stokroć spać :dry:

benfica ja czułam się tak w poprzednich cyklach...teraz odpuściłam...kocham się wtedy kiedy mamy ochotę...codziennie nie dam rady...bo by mi chłop padł !!!
Niestety 95 procent przypadków " chwilowej niepłodności " wynika z blokady w głowie...za bardzo chcemy !!! Ale jak kurcze nie chcieć nagle ???
&&&&&&&&&&&&&&&&&& mocno trzymam !!! Nie doczekasz się na wredną @ !!!

a ja dziewczynki niedawno wróciłam z pracy, jestem głodna jak wilk, stopy mam spuchnięte że szok.. Dobrze że jutro idę na popołudnie to troche mi nogi odpoczną ;);) A ja dzisiaj mam 2 dzien z "dupkiem"... ten mój cykl raczej pójdzie na straty, ze względu na zdrowie męża .. no ale musi wyzdrowieć ;)

karola no wykres jest przepiekny, &&&&&&, czuje ze Ci sie uda! :) mysle ze za te trzy dni juz wszystko bedzie jasne :)

lamorela a nie chcialas albo lekarz nie proponowal zeby zrobic bete?

benefica ja tez jestem za opcja ze nie codziennie albo co dwa dni ale wtedy kiedy jest ochota, z tego co tu czytam to i tak nie ma jakies jednej najlepszej wersji.

Niepłodność wzięta z głowy to ciężka sprawa. Całkiem możliwe, że i mnie to dopadło. Nie wiem. Wiem tylko tyle, że mimo to na Grudniowych Staraczkach wszystkie Dziewczyny bardzo chciały zajść, wszystkie przeżywały tak samo mocno i w ogóle...i jakoś większość już pozachodziła ładnie w ciążę :-)

reklama
Nanncy Twoja wiadomość mnie trochę pocieszyla bo nad aspektami zdrowotnymi jakoś da się zapanować ale nad psychika jakoś nie daje rady :p oby i wszystkim lipcowym staraczkom się udało :)

Do góry