reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

karola ale patrzac tak ogolnie na Twoj wykres to pieknie rosnie! kiedy chcesz znowu testowac?

może jutro, tylko problem w tym, że mam tylko te tanie testy z allegro a ponoć one są lipne, tzn, że na innych wychodzą bladziochy a na tych nic... powinnam kupić jakiś normalny test, np pink test ale wiem, że jak go kupię to będzie mnie kusiło by siknąć na niego wcześniej niż w terminie @ :baffled: dlatego jeszcze wstrzymuję się.

co do kota, to czyżbyś miała moją ukochaną rasę Main Coon?

conti warto spróbować z ziółkami, ja jestem zachwycona, zupełnie inaczej, cykl normalany a nie jakiś 57 dniowy, owu w normalnym terminie, no i nawet progesteron w 8 dpo mam ładniejszy niż bez ziółek :tak:

leemonca witaj! jeśli masz jakieś wątpliwości to pytaj, może uda nam się coś pospowiedzieć ;-) testujesz jutro? który masz dpo? (dzień po owulacji)

reklama
Jessssuuu.... z tą owulacją to mam problem, jak wspomniałam to pierwszy miesiąc obserwacji, więc żadnej pewności nie mam... na razie to dla mnie mocno skomplikowane. Mam na telefonie aplikację, która ma pomagać w wyznaczaniu owulacji...ale po koniec cyklu zmieniła termin , oczywiście już po.... Jutro powinnam dostać @, dotychczas miewałam je bardzo regularnie... Jestem odrobinę zdeprymowana tym, że nie jestem w stanie określić kiedy to jest... Jakie macie doświadczenia z testami owulacyjnymi....ja chyba kupię z 3 naraz i będę przez połowę cyklu codziennie testować, boję się, że będę rok uczyć się swojego cyklu...:confused:

Hej Lemonka! Pytaj pytaj jak będziemy mogły pomóc to z największą przyjemnością :) czy któraś dziś testowała? powodzenia na zapas Wam życzę!
Ja w ovu teraz przez to picie zaznaczam "częstomocz" :) ale to raczej było do przewidzenia po takiej ilości wody :)
Wiecie że ja jakoś mniej się stresuję w tym cyklu, dopiero co prawda początek (5dc) ale czuje że się nareszcie wyluzowałam i nie nakręcam tak jak kilka msc wstecz. Cieszę się bardzo z wyjazdu nad morze za tydzień i nareszcie jest to coś co mnie troszkę odsunęło myślami od staranek. Szykuję sobie powoli sprzęty, wyprałam łóżko turystyczne, spacerówkę, szyję zasłonki na okno w samochodzie (bo te sklepowe to lipa i i tak słonko razi) i tak jakoś spokojniejsza jestem. Ale temperaturę mierzę tak dla własnej świadomości :)
Karola testy z Allegro to fajna sprawa bo jak Ci wyjdą II to masz pewność :) a jak I to zawsze możesz olać wynik i zwalić że są lipne i powtórzyć aptecznym :) Niby są czulsze niektóre 10/ml a nie 25/ml ale oglądałam zdjęcia w necie i dziewczyny robiły tego samego dnia (czasem nawet z jednej próbki moczu) i na aptecznych były dwie krechy a na allegrowych ledwo bladzioch. Ja tak w ogóle osobiście nie lubię paskowych, wolę kasetowe :) nie wiem czemu

Leemonca czekamy na informacje o II ! :)

karola sprobuj wytrzymac do 14dpo to te z allegro tez powinny pokazac co trzeba ;) co do kota to niestety nie Main Coon ale wielki kudlaty snieznobialy pers :) rasy nie wybieralam bo byl znaleziony na ulicy :/
kusisz mnie z tymi ziolkami! w nastepnym cyklu powinnam byc w PL to moze wtedy je kupie i zaczne brac. a w jakie dni cyklu je bierzesz?

Leemonka a może już nie będziesz musiała kupować owulacyjnych :) Czasem taka niewiedza o całej specyfice cyklu jest właśnie sprzymierzeńcem w zajściu w ciążę :) Ja w pierwszą ciążę właśnie zaszłam tak beztrosko :) a teraz mi się zdaje że za dużo wiem :szok:
Nie chce Cię namawiać ale w sumie zatestować możesz właściwie już, będziesz wiedziała.

czesc ja wczoraj dostałam niestety @ :( Jak już przyszła niech sobie szybko pojdzie wtedy zaczniemy kolejny cykl starań. Moze tym razem sie uda. Zawsze trzeba mnieć nadzieje. Zobaczymy czy 7.08.2013 dostane @ czy to bedzie szcześliwy dzień. Akurat wróce z wakacji. Może tak nie bede myślała, tylko sie rozerwe. Czyli lipiec musi być nasz.

Właśnie zakupiłam kolejny zapas testów z Allegro. A robilyscie sobie badanie rezerwy jajnikowej? Teraz ponoć lekarze zalecaja kobietą po 30-stce. Ja oczywiście musiałam wpaść na to sama, bo moj gin jest jakimś przeciwnikiem tych wszystkich badań . Sama nie wiem czemu. Uważa, ze teraz kobiety sa jakieś przeuczone.

Rybka33 5.07 ?
elifit 8.07 ?
Mika1986 8.07
@
19ania90 10.07
żabucha 11.07
karola1986 14.07
keit85 17.07
ailatan1987 19.07
dośka1 20.07
tamaguczi 20.07
benefica 21.07
AniołekBB 25.07
Malgonia1 26.07
Dorcia 26.07
Nanncy 26.07
Susel 27.07
Tygryseczek 28.07
Fuma_Foch 29.07
Piaska 30.07
Ewka358 3.08
Ulika 04.08

Mimimoo 5.08
Kingax1 7.08
Conti 10.08

susel
ogólnie to jestem sceptycznie nastawiona do takich programów bo zazwyczaj nie mogę się połapać gdzie, co i jak, a ten ovufriend to jak dla mnie bardzo fajny programik gdzie mogę wszystko notować i nic mi nie umknie, prosty w obsłudze, przejrzysty i dużo można wywnioskować i przy okazji się uczyć :)

kingax1 trzymam kciuki oby wczasy okazały się receptą na II kreseczki wracaj z wakacji z dobrą nowiną :tak:

Witaj Leemonca trzymamy kciuki obyś jutro z dobrą nowiną do nas zawitała :tak:

Piaska
co to za badanie? Nigdy o tym nie słyszałam?Na czym polega badanie rezerwy jajnikowej?

Ostatnia edycja:
Dzięki Dziewczyny, za powitanie i podpowiedzi.
Jest tu jakaś ściąga ze skrótów :-) ?

Leemonka a może już nie będziesz musiała kupować owulacyjnych :) Czasem taka niewiedza o całej specyfice cyklu jest właśnie sprzymierzeńcem w zajściu w ciążę :) Ja w pierwszą ciążę właśnie zaszłam tak beztrosko :) a teraz mi się zdaje że za dużo wiem :szok:
Nie chce Cię namawiać ale w sumie zatestować możesz właściwie już, będziesz wiedziała.

Pewnie tak jest, że zbyt duża wiedza to też niedobrze :)
Chciałabym już nie musieć kupować testów owulacyjnych...ale chyba kupię ciążowy. Dzięki Ulika

reklama
Witam Was dziewczyny :) jestem tu całkiem nowa i w ogóle jestem "świeżynką" jeśli chodzi o tematy związane ze staraniem się o dzidziusia. Podziwiam Was za wiedzę, jaką macie w tych tematach i za ten upór w obserwacjach Waszych ciał. Ja z mężem dopiero zaczęliśmy starać się o dzidzię w tym miesiącu a już niepokoją mnie różne kwestie. Nie jestem nawet pewna czy dobrze wyliczyłam swoje dni płodne a już dopada mnie schiz że się nie uda, choć za wcześnie jeszcze żeby to stwierdzać. W każdym razie cieszę się, że do Was dołączyłam. Trzymam za kciuki, żeby nam wszystkim udało się "zrobić" wakacyjne dzieciątko :)

Do góry