reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

kusisz mnie z tymi ziolkami! w nastepnym cyklu powinnam byc w PL to moze wtedy je kupie i zaczne brac. a w jakie dni cyklu je bierzesz?

pije się je od 1 dc przez 3 cykle. jedna łyżeczka na szklankę wody, parzy się je pół godziny i pije przed snem (ja leję trochę mniej wody bo inaczej chyba 2 razy bym w nocy wstawała na siku).

fazę lutealną mam 13 dniową więc jak w 13 dpo @ nie przyjdzie to z prędkością światła lecę do apteki po jakiś lepszy test.

ale znając życie to nie wytrzymam do tego czasu z testowaniem, od 10 miesięcy nie miałam takiego ładnego, wręcz idealnego wykresu :szok::szok::szok:

dziś już nie mogę sobie miejsca znaleźć, nie lubię sprzątać a dziś z własnej, nieprzymuszonej woli pomyłam wszystkie okna, a okna mam nie byle jakie bo wszystkie 2,5 m x 1,4 m, wysprzątałam kuchnię i zaraz zabieram się za mycie podłóg, 100 m2 to trochę się zmacham. Nosi mnie, normalnie mnie nosi.... :szok:

reklama
susel robiłam sikańca wczoraj i wyszła I krecha :( jak do niedzieli @ nie przyjdzie to powtórzę....

a co do testów ciążowych to ja kupuje z tesco pepino kosztuje ok.6zl i ma czulosc 10/ml

Cześć dziewczynki,

Witajcie wszystkie nowe staraczki!!!

karola nie mogę oczu nacieszyć Twoim wykresem. Tak jak piszesz jest wzorcowy;-)

U mnie @ brak. Test rano negatywny. Plamienia i ból brzucha mam od wczoraj. Dziś trochę ciemniejsze i brzuch boli mocniej. Generalnie nie wiem o co biega. Podejrzewam, że jutro lub w sobote dostanę @ i wreszcie zacznę nowy cykl. Ten spisuję na straty:-(. Ale ogólnie humor mi dopisuje i już czekam kiedy bedziemy mogli z mężem zacząć staranka na nowo bo teraz trochę uważaliśmy do okresu więc nas roznosi:-):-):-)

Piaska ja nad tym myślałam. Myslałam też nad monitorem owulacyjnym ale stwierdziłam, że to nie ma większego sensu. Owu i tak wiem, kiedy mam. Od następnego cyklu już powiedziałam sobie, że przytulanki co drugi dzień będą od 8-9dc i tyle:-). W końcu musi się udać;-). Nawet nie wiem czy będę teraz testy owu stosować, bo chciałabym trochę wyluzować i psychicznie odpocząć od tego myślenia o dziecku.

żabucha moja gin mi mówiła że najlepiej to w 12, 14 i 16 dc się starać, bo jak tak dziennie się kocha to to jest najlepsza antykoncepcja :p co za dużo to nie zdrowo.... tzn. niby że te plemniki to potem już nie są takie jak na początku "żywotne i zdolne do zapłodnienia"

Co do częstotliwości współżycia to wszystko chyba zależy od ginekologa. Jak zapytałam się mojego to powiedział, że jak często chcemy, a im częściej tym lepsze plemniki będą. Więc, wszystko zależy od ginekologa.:-) Tak swoją drogą, byłam dzisiaj u ginekologa. Na wywołanie @ nic nie dostałam i stwierdził, że jeżeli nie dostanę do 50 dnia cyklu mam się do niego zgłosić. Zapłaciłam 50zł, a nic się nie dowiedziałam.

Ostatnia edycja:
reklama
A mi lekarz powiedział, żeby sie kochać co 2 dzień, bo plemniki sa wtedy mocniejsze. A jak codziennie beda słabe i mogą nie przetrwać.

Do góry