reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

piaska a jakie badania trzeba zrobić by wykryć to "coś"?

ja hsg miałam mieć robione w tym cyklu ale odwlokłam to w czasie :-D

ps. edytuj posty by nie pisać jednego pod drugim co by Cię admin nie ścignął ;-)

reklama
Robiłam sobie wymaz i posiew nabakterie, grzyby, chlamydie i inne paskudztwa. Dla osob z Łodzi napiszę , ze na Placu Wolności robiłam te badania.

Jeja, ile tu napisałyście dzisiaj !!! :-D

Karola, salon MEGA !!! Ale ja podobnie jak któraś z dziewczyn mam mały metraż i mogę sobie jedynie pomarzyć...mmmm... A mój mąż dziś będzie miał przerąbane bo napewno pokażę mu te fotki i znowu będę truła o remoncie hehe

Co do kotów to podłączam się pod temat całą sobą :-) Już też mi ręce opadają jak niwelować ten zapach. Mój Kot jest wykastrowany, mimo to czasem zdarza mu się lać po kątach. Wystarczy, że ma ciutkę brudno w kuwecie i już szcza obrażony na dywan. A zaznaczam, że często mu sprzątamy :dry: O cytrusach słyszałam ale nie stosowałam. Muszę też wziąć pod uwagę ocet. Najlepsze są pewnie środki z zoologicznego ale nigdy nie kupiłam, nie wiem czemu :/ Muszę się wziąć za to wszystko w końcu...

Dośka, możliwe, że Dupek wydłuży Ci lekko cykl ale może też pomóc w zagnieżdżeniu. Ja dostałam @ chyba w dniu, w którym jeszcze brałam ostatniego Dupka więc wiele nie wpłynął. Gin powiedział, że jeśli przyjdzie okres to Dupka mam odstawić. MOże weź go jeśli Gin zalecił i sprawdzisz co będzie. Nic się nie stanie, że wzięłaś później :tak:

Piaska, to może ja też sobie zrobię te badanka? W grudniowej cytologii wyszły mi liczne bakterie ale nie było wymazu ani posiewu, ogólne badanie. Gin nie zalecił nic, dał mi globulki i tyle. NIe powtarzałam badań. MOże to ma wpływ na moją niepłodność?

Na moją płodność to na pewno miało wpływ , bo zaszlam w ciąże niezwłocznie po przeleczeniu.A dla naszych lubych polecam Proxeed. W naszym przypadku była poprawa jakości nasienia u męża .

Witam się wieczorem! Ewa szkoda że @ jest :[ ale za to trzeba wierzyć że tym razem - to już z pewnością się uda! testujemy podobnie więc kibicki ode mnie na ten nowy cykl!
No Karola odjechałaś ze zdjęciami! Fajnie zagospodarowana przestrzeń i ciekawy styl. Ale muszę Ci powiedzieć że masz mega cierpliwego i kochającego męża bo gdyby mój miał po wszystkim pruć ściany pod oświetlenie to chybabym się spakowała na parę dni żeby nie słuchać i nie widzieć jak młotki i wiertarki po mieszkaniu przelatują :) - taki nerwus mój słodki :) dlatego się wolę nie upierać i jak słyszę "zapomnij kobieto" to już wolę nie drążyć..
Kupiłam sobie dziś tego wiesiołka i wyczytałam że żeby też zwiększyć śluz płodny trzeba pić 8szkl/dobę ! sporo tego ale wolę wszystko co mogę zrobić więc w tym miesiącu żłopię po 2l wody dziennie i do tego zieloną herbatę x2 fuj... ale jak ma pomóc.....
Jedno mnie tylko martwi, od paru msc boli mnie tzn tak bardziej kłuje niż boli prawy jajnik, do tej pory cieszyłam się bo w każdym cyklu miałam nadzieję że to dobry zwiastun i może się udało ale teraz jak sobie wszystko poskładałam do kupy to trochę się niepokoję. Zarejestrowałam się do gin na przyszły tydzień i mam nadzieje że będzie wszystko dobrze :)

laski ja miałam robione badanie czystości pochwy, czy to by było to? w sensie, że w tym badaniu by mi wyszło gdyby coś tam było? :confused:

ulika hehe, mąż też zapalony fotograf więc był jak najbardziej za tym by zdjęcia były ładnie oświetlone i wyeksponowane więc po jakimś czasie stwierdził, że dobrze, że "popruliśmy" tę ścianę :tak:

8 szklanek???? :szok: ekhm... no ja na pewno tyle nie piję, hmm a powinnam pewnie :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Hej Piaska! Powodzenia w staraniach:) powiedz a na czym w ogóle polega badanie drożności jajowodów? jak to badanie wygląda?

ulika z tego co Gin mi mówił to polega to na wstrzykiwaniu pod ciśnieniem kontrastu do jajowodów, wstrzykują Ci ten kontrast i podczas tego robią zdjęcia rtg, potem widać czy jajowody są drożne i czy wszystko jest ok. A jak są niedrożne to ten kontrast je przepcha, więc jest to 2 w 1, badanie i od razu udrażnianie jajowodów.

ja też słyszałam o tym że trzeba pić min.2l dziennie wliczając w to herbate i kawe, ale przede wszystkim to pić wode. Ja z piciem mam ogromny problem bo wypijam max 1l dziennie i to tez nie zawsze sie zdarza.... czasami mniej. Ale zauwazylam ze jak pilam wiecej to faktycznie ten sluz plodny byl, nawet sporo i zauwazalny nie trzeba bylo sie wysilac zeby go dostrzec. Zreszta w ciazy tez wskazane zeby pic 2-3l dziennie bo lepiej pecherzyk ciazowy rosnie i dzidzia ma miejsce.....

reklama
Piaska, no zatchnęłaś mnie tym badaniem pod kątem bekterii !!! :happy: Idę akurat na różne badania do kliniki za 3 dni i zrobiłabym sobie wymaz odrazu ale powiedz mi, czy przed tym badaniem trzeba wstrzymać się z przytulankami np. 1-2 dni? Bo ja własnie na owulkę czekam i nie chciałabym przegapić :-p

Do góry