reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

susel zależy jakie wspomagacze masz na myśli?

bo jeśli wiesiołek i zioła o. Sroki to tak, jadę na wspomagaczach :tak:

jakiś lipny ten mój wykres w tym cyklu, w poprzednim owulacyjnym cyklu w 5 dpo miałam tempkę 36,9 a teraz marne 36,7 :eek:

reklama
Cześć. Wpadłam Was poczytać. Jak tam kolejnym " miesiącom" idą starania. Za wszystkie trzymam kciuki :):)
Nie mówie że do Was dołączam bo zaliczyłam już wszystkie miesiące na starania :):) ale jak nie macie nic przeciwko czasem wtrące swoje trzy grosze i Was sobie troszkę podczytam.
Trzy słowa i o mnie. Staramy się o dziecko rok.Ja zdrowa, mąż z asthenozoospermią ( mała ruchliwość plemników) + morfologia tylko 4%, jesteśmy na leko kuracji 4 miesiąc ( dodatkowo próbowaliśmy już wszystkiego), mąż powtórzy badania spermy w przyszłym tygodniu i zobaczymy czy coś się poprawiło, 15 mam NIE dostać @. Od tego dnia zależy czy pójdziemy do kliniki leczenia niepłodności czy też może ta historia skończy się happy endem......

Trzymam mocno kciuki i wierzę w cud :)

Hej,
tak ja mam ciągle problem z ta tarczyca dopiero będę szła do endokrynologa i do tego musze jeszcze swoje dziecko przebadać.
Beta wyszła negatywnie (robiona była 5 dni przed @,tj. 23dc, więc to nie jest 100% pewności), ale trochę mi ulżyło, bo przy takim TSH jakie ja mam (>26) to nawet jak jakimś cudem by mi się udało (bo niedoczynność uniemożliwia zajście w ciążę), to będzie niebezpieczne dla dziecka. Ogólnie od kiedy sie o tym schorzeniu dowiedziałam to wolałabym nie zatrybić ...
Fuma_Foch ma rację, czasem jak nie pasuje to się może zdarzyć ...Będę robić co dzień jeszcze do @ testy, żeby w razie czego szybko zacząć działać, ale wtedy będzie stres....
Suma sumarum czekam jeszcze niepewna do poniedziałku 8 lipca, bo wtedy przewiduję u siebie @.

Ja już wyleczyłam moją tarczycę, bujałam się z nią ponad rok, ale z tego co piszesz to Twoje wyniki nie są jakieś bardzo złe :tak:

hej dziewczynki ja tylko na chwilke żeby się przywitać ;) i zaraz uciekam do pracy. Ale sie cieszę, w końcu mąż przyjeżdża, oj będzie sie działo :-):-D

Haha, udanego działania z mężem :tak::cool2:

Cześć. Zrobiłam test i nic :-( nawet cienia nie widać. Czekam na @. Już się nie nakręcam bo wiem, że nic z tego cyklu nie będzie. :-(

:-:)-( przykro mi bardzo, trzymaj się! W kolejnym cyklu na pewno się uda!

Ostatnia edycja:
hehe, nie karola mialam na mysli jakies leki typu wlasnie duphaston bo brzmialo tak jakbys wiedziala co i jak ;)

nie, nigdy nie brałam dupka (duphastonu) ani Luteiny jako wspomagacza (Lutkę brałam tylko na wywołanie @) ale obiło mi się kilkakrotnie na forum o tym, że dupek wzięty przed owulacją może ją zablokować :tak:

Witam już wieczornie:-)! U mnie nadal bez zmian, brzuch dziwnie pobolewa coś pomiędzy bólem owulacyjnym, a bólem menstruacyjnym, myślę, że @ niedługo się przywlecze.

Amerie nasze dzieciaki są podobne wiekowo, Gabryś ciut młodszy :-D może uda się w końcu to rodzeństwo :cool2: chcielibyście parkę czy drugiego chłopaczka? Ja też z biegaczek :rofl2: tylko mój pies to średni się do biegania nadaje, bo kondycję ma średnią i plącze się pod nogami, ale próbuję go przyzwyczaić. A z tą mąką to jesteś na jakiejś diecie czy trenujesz i jesz pod treningi?

A ja dziś marudna jak przed @, a przecież to połowa cyklu, dół mi przeszkadza i w ogóle śruba :confused2:

Dziewczyny, piszecie o kosztach staranek -testy owulacyjne, ciążowe, których zawsze trzeba mieć zapas, termometr itd.
Ja kupiłam na Allegro testy owulacyjne i ciążowe paskowe za 1zł/szt. (ciążowe teraz są płytkowe ciut droższe), od razu po 30 i 10 szt. Nie ufałam im na początku, spotkałam się z różnymi opiniami. Sama wypróbowałam i owulacyjne i ciążowe, wykonywałam jednocześnie te z apteki i z Allegro, wszytsko mi się zgadzało. Teraz mam tylko te z Allegro, Nie oszczędzam, owulacyjne robię dwa razy dziennie . Gdzieś w szufladzie czeka ciązowy z apteki w celu potwierdzenia jak zobaczę dwie kreseczki.

Czy któraś mi pomoże , prosze o informację jak się bierze Duphaston w fazie lutealnej? Ile dni po owulacji, jak długo, kiedy odtsawić, po ilu dniach przyjdzie @?

Ostatnia edycja:
malgonia a moglabys mi wyslac linka do tych testow z allegro, ktorych uzywasz? co do duphastonu, to z tego co wiem nie powinno sie brac przed owulacja bo moze ja zatrzymac ale juz w dzien owulacji czy nastepny to tak. dokladnie od kiedy brac i przez jaki czas to zauwazylam ze kazdy lekarz troche inaczej mowi, ale chyba z reguly bierze sie przez 10 dni. jak juz skonczyc brac to tez jest dosyc indiwidualna sprawa kiedy przyjdzie @, ale u mnie 3 dnia.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, piszecie o kosztach staranek, czyli testy owulacyjne, ciążowe, których zawsze trzeba mieć zapas, termometr itd.
Ja kupiłam na Allegro testy owulacyjne i ciążowe paskowe za 1zł/szt. (ciążowe teraz są płytkowe ciut droższe), od razu po 30 i 10 szt. Nie ufałam im na początku, spotkałam się z różnymi opiniami. Sama wypróbowałam i owulacyjne i ciążowe, wykonywałam jednocześnie te z apteki i z Allegro, wszytsko mi się zgadzało. Teraz mam tylko te z Allegro, Nie oszczędzam, owulacyjne robię dwa razy dziennie . Gdzieś w szufladzie czeka ciązowy z apteki w celu potwierdzenia jak zobaczę dwie kreseczki.

Czy któraś mi pomoże , prosze o informację jak się bierze Duphaston w fazie lutealnej? Ile dni po owulacji, jak długo, kiedy odtsawić, po ilu dniach przyjdzie @?

mi moj ginekolog przepisał duphaston od 16-25 dnia cyklu, ale teraz wezme troche pozniej bo dzisiaj rano mialam pozytywny test owulacyjny i tak jak dziewczyny radzily, wezme pare dni pozniej, zeby nie zaburzyc owulacji..

Do góry