reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Witam porannie,

Piękny dzionek się zapowiada, szkoda tylko,że do pracy trzeba iść...

Nanncy patrzyłam na nasze wykresiki. Rzeczywiście uderzająco podobne. A jeśli chodzi o pierwsze staranka, to wszsytko było ok, przynajmniej tak mi sie wydaje, bo bez żadnych wspomagaczy, bez niczego udało się, tylko że po paru miesiącach. Nawet wtedy nie wiedziałam co jest npr, testy owulacyjne i inne wynalazki. Brałam tylko witaminy i tyle. Może dlatego mniej się stresowałam...

Ewka jak długie masz cykle? Póki @ nie ma jest nadzieja;-)

Benefica z tymi przytulankami to różnie. Jedni mówią codziennie, inni co drugi dzień. A i jednym i drugim udaje się zafasolkować prędzej czy później. Ja to różnie, jak mamy z moim P siłę:-D!

Siasia rozpoczęcie pomiarów pod koniec cyklu nic Ci nie powie. Na początku cyklu jest niższa a potem po owu idzie w górę. Nie wiesz jaką miałaś w pierwszej fazie więc nie dowiesz się o ile Ci się podwyższyła w drugiej fazie. Przed okresem tempka spada. Może to nastąpić w dniu okresu lub na kilka dni przed może zacząć stopniowo się obniżać. Zacznij od nowego cyklu z termometrem, który pokazuje do 2 miejsc po przecinku. Chyba, że nie będzie nowego cyklu przez najbliższe kilka miesięcy...;-):-)

reklama
żabucha różnie między 22-25. Według ovufriendu @ powinna być w poniedziałek (22dc) jeżeli nie przyjdzie do tego czasu to powtórzę test.

mika trochę mnie pocieszyłaś ale i tak zrąbany humor od kilku dni...

co z tego, że wykres wzorcowy, owulacja wzorowa w 15 dc jak wszyscy mnie dobijają tą moja tarczycą

bo tsh mam za wysokie i na bank w ciążę nie zajdę a jak by się nawet udało to jest duże prawdopodobieństwo, że poronię

bez sensu to wszystko, wszyscy pytają dlaczego nie jestem na lekach, no ale skąd kurde mam wziąć te leki jak nigdy nie byłam u endo, dopiero czekam na wizytę, a głupi Gin nawet mi nie zasugerował, że mam iść do endo. Sama sobie zleciłam powtórzenie tsh, sama drążę temat tarczycy od miesiąca, czytam co się da i gdzie się da. Gdyby Gin już w październiku zasugerował, że coś jest nie halo to już dawno bym była pod opieką endo, ale skąd ja miałam wiedzieć jak ja w życiu nie miałam żadnych sugestii od jakichkolwiek lekarzy by zbadać tarczycę

dobra, duuuupa, czasu się już nie cofnie...

głupia sytuacja, tak czekałam na ten cykl wspomagany ziołami, czekałam na owulację, na skok a teraz prawie modlę się bym jednak nie była w ciąży bo nie chcę poronić przez to głupie tsh :-:)-:)-:)-:)-(

benefica najlepiej co dwa dni ale jak macie ochotę to nie ma sensu się ograniczać, nas w tym miesiącu tak naszło, że codziennie coś było ;-)

siasia temperatura przed @ spada a w dniu @ wraca do poziomu temperatury podstawowej.

ewka przykro mi ale póki nie ma @ jest nadzieja!!!

lamorela a prywatnie nie możesz iść?

karola to właśnie jest prywatnie (lekarz teraz zajęty, potem na urlop), choć myślę nad zmianą ginekologa.

Siasia, no jakbym czytała o sobie z poprzedniego miesiąca. @ spóźniała się ok 5 dni a ja szalałam z nerwów bo test pokazywał I kreseczkę :eek:. Co prawda u mnie okres w końcu przyszedł ale wiem, że test może długo nie wychodzić, czego bardzo gorąco Ci życzę :-) MOjej koleżance wyszedł chyba dopiero 7 dni po spodziewanej @. Proponuję Ci zrobić sobie test z krwi, Beta HCg, jeśli termin spodziewanej @ już minął. Ewentualnie poczekać. A te 3 temperaturki teraz jakie miałaś? Mierzyłaś o tej samej porze rano?

Karola, ja tak samo jak Ty drążę temat TSh samodzielnie :/ Mój Gin to olał, a Endo zbagatelizował. Będę powtarzać badanka. A gdzie będziesz szła do Endo? Gdzieś koło siebie? czy w Łodzi będziesz szukała?

Lamorela, ile już spóźnia Ci się @?

Nanncy temperaturę mierzę o tej samej porze o 6.00 bez wstawania z łóżka. Nawet w nocy nie wychodzę do ubikacji, bo śpioch ze mnie:-p Temperatura po kolei była taka: 36,77, 36,90, 36,85. Dopiero zaczynam mierzyć i wiem, że z tych 3 dni ciężko coś wywnioskować. Czekam na razie na @ jak do poniedziałku nie będzie to zrobię jakiś czulszy test. Niestety z powodu moich godzin pracy nie mogę póki co się wybrać na betę :-(

reklama
Lamorela, no teraz dopiero odczytałam Twój wykresik bo nie znam się zabardzo na Ovufriend i nie umiałam tam luknąć. Widziałam, że betę robiłaś. Domyślam się, że wynik był negatywny. Ja miałam identycznie teraz. Już Siasi pisałam..Dostałam 36/37 dnia okres i nigdy tak nie miałam :szok: ale powiem Ci, że Ginka kazała mi powtórzyć betę bo beta rośnie dopiero po zagnieżdżeniu. U mnie jednak było to po prostu opóźnienie i @ przyszła, nie mam pojęcia czemu tak się stało :eek:.

Siasia, no to trzeba czekać. Trzymam kciuki &&&

Do góry