reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Cześć. Wpadłam Was poczytać. Jak tam kolejnym " miesiącom" idą starania. Za wszystkie trzymam kciuki :):)
Nie mówie że do Was dołączam bo zaliczyłam już wszystkie miesiące na starania :):) ale jak nie macie nic przeciwko czasem wtrące swoje trzy grosze i Was sobie troszkę podczytam.
Trzy słowa i o mnie. Staramy się o dziecko rok.Ja zdrowa, mąż z asthenozoospermią ( mała ruchliwość plemników) + morfologia tylko 4%, jesteśmy na leko kuracji 4 miesiąc ( dodatkowo próbowaliśmy już wszystkiego), mąż powtórzy badania spermy w przyszłym tygodniu i zobaczymy czy coś się poprawiło, 15 mam NIE dostać @. Od tego dnia zależy czy pójdziemy do kliniki leczenia niepłodności czy też może ta historia skończy się happy endem......

reklama
susel staramy sie od lutego. Z pierwszym dzieckiem zajelo nam to jakies 6-7 miesiecy. Teraz tez juz nieduzo brakuje do tego samego czasu staranek, chociaz mam nadzieje, ze czerwiec byl owocny i sie udalo wreszcie!:-)

W4B
witaj na lipcowkach, pamietam Cie chyba z marcowek i majowek. Oby lipiec byl dla nas szczesliwy!

Hej W4B! Ja byłam tylko na grudniówkach ale w końcu zawitałam i na inny miesiąc. Troszkę już wiem na temat mierzenia tempki, więc stwierdziłam, że może mogę ciutkę pomóc innym staraczkom, tak jak mi Dziewczyny pomogły w początkowych starankach:tak:

Żabucha, zauważyłam, że mamy BARDZO podobne wykresiki ;-) I owulka prawie w tym samym dniu. Jak lukałam to był moment, że zastanawiałam się, czy to Twój wykres, czy mój? :p Będę Cię podglądać :) A staranka o córeczkę zajęły Wam troszkę czasu z jakiego powodu? był jakiś powód? czy tak naturalnie poprostu przyszło samo w odpowiednim czasie? pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Cześć. Wpadłam Was poczytać. Jak tam kolejnym " miesiącom" idą starania. Za wszystkie trzymam kciuki :):)
Nie mówie że do Was dołączam bo zaliczyłam już wszystkie miesiące na starania :):) ale jak nie macie nic przeciwko czasem wtrące swoje trzy grosze i Was sobie troszkę podczytam.
Trzy słowa i o mnie. Staramy się o dziecko rok.Ja zdrowa, mąż z asthenozoospermią ( mała ruchliwość plemników) + morfologia tylko 4%, jesteśmy na leko kuracji 4 miesiąc ( dodatkowo próbowaliśmy już wszystkiego), mąż powtórzy badania spermy w przyszłym tygodniu i zobaczymy czy coś się poprawiło, 15 mam NIE dostać @. Od tego dnia zależy czy pójdziemy do kliniki leczenia niepłodności czy też może ta historia skończy się happy endem......

oo widze znajomą "twarz" hehe ;) mam nadzieję że tym razem nas się wszystkim uda !! ;);)

fuma no a kto wie, na moje oko skok miałaś w 24 dc więc skoro u mnie owu przyszła w 33 dc to w 24 dc tym bardziej może przyjść :tak: zobaczymy jaką jutro będziesz mieć temperaturę, szkoda, że dzisiejsza zaburzona, dlaczego zaznaczyłaś zaburzoną? może to właśnie po owu i sama tak podskoczyła? :confused:

Karola zaznaczyłam zaburzoną bo strasznie źle spałam w nocy, nie mogłam zasnąć, co chwila się budziłam rano byłam normalnie spocona jak mysz.Dzisiaj było podobnie ale nad ranem "opuściłam" Mojego i poszłam spać na kanapę.Tylko rano wołałam ,żeby mi przyniósł termometr.

ja nie nastawiam się na zbyt wiele, raczej u mnie nic z tego nie będzie, bo TSH za wysokie by łatwo zajść w ciążę, a poza tym mam teraz inne bardzo poważne problemy zdrowotne, którymi muszę się zająć. :baffled:

I z reguły własnie wtedy zachodzi się w ciąże-wtedy kiedy niezbyt pasuje;-)
Ja już nie potestuje. 2.07 przyszła @, czyli ewentualne testowanie w nowym cyklu ok. 26.07 ( termin @). Czyli spadam na koniec lub prawie koniec listy .

Malgonia szkoda,że @ przyszła ale , jak juz pisałam lipiec będzie nasz.

susel staramy sie od lutego. Z pierwszym dzieckiem zajelo nam to jakies 6-7 miesiecy. Teraz tez juz nieduzo brakuje do tego samego czasu staranek, chociaz mam nadzieje, ze czerwiec byl owocny i sie udalo wreszcie!:-)

W4B
witaj na lipcowkach, pamietam Cie chyba z marcowek i majowek. Oby lipiec byl dla nas szczesliwy!

Zabucha trzymam kciuki,wykresik masz ładny &&&&&

Hej,
tak ja mam ciągle problem z ta tarczyca dopiero będę szła do endokrynologa i do tego musze jeszcze swoje dziecko przebadać.
Beta wyszła negatywnie (robiona była 5 dni przed @,tj. 23dc, więc to nie jest 100% pewności), ale trochę mi ulżyło, bo przy takim TSH jakie ja mam (>26) to nawet jak jakimś cudem by mi się udało (bo niedoczynność uniemożliwia zajście w ciążę), to będzie niebezpieczne dla dziecka. Ogólnie od kiedy sie o tym schorzeniu dowiedziałam to wolałabym nie zatrybić ...
Fuma_Foch ma rację, czasem jak nie pasuje to się może zdarzyć ...Będę robić co dzień jeszcze do @ testy, żeby w razie czego szybko zacząć działać, ale wtedy będzie stres....
Suma sumarum czekam jeszcze niepewna do poniedziałku 8 lipca, bo wtedy przewiduję u siebie @.

Karola masz tez coś z tarczycą?
Ewka możesz mnie jeszcze wpisać na 8.07

Ostatnio edytowane przez moderatora:
karola to zdrowka zycze! a te ziolka to jak na jajeczkowanie to tak jak ten moj clo tylko mniej drastycznie:p moze powinnam sprobowac. znalezc to pewnie takiej mikstury nie znajde, ale tak sobie mysle ze rodzice moga mi przywiezc bo za jakis czas mnie odwiedza. dostac je mozna w kazdej aptece?

dzięki, przyda się!! co do ziółek to nie wiek gdzie je kupić, bo ja je dostałam od znajomej z forum.

czekaj, lukałam, są do kupienia na Allegro!

chyba, że chcesz poczekać 2 tygodnie, jeśli udało mi się zajść (w co jednak szczerze w
wątpię) to mogę Ci wysłać trochę na próbę (tak na miesiąc picia) bo mam tego sporo. :tak:

mika przed tym zanim zaczeliśmy starania się o dziecko nigdy nie badałam tsh, ba, ja nawet nie wiedziałam co to jest

pierwszy raz w życiu zbadałam tsh ok października, wtedy wyszło 2,6, Gin nic nie powiedział, że coś jest nie tak albo, że mam się leczyć, powiedział tylko, że najelpiej gdyby było ok 1 ale jak mam t ozrobić już nie dodał... no i tak sobie było, zaczęłam brać te witaminy (z jodem) a tsh powtórzyłam sobie sama na własną rękę, tak z ciekawości miesiąc temu, no i wyszło na to, że jodzie tsh wzrosło, Gin zaskoczony, kazał odstawić jod i zrobić ft4 i ft3, no i nadal nic więcej nie zalecił, wg niego wyniki nadal mieszczą się w normie (tylko najpierw sam mówił, że tsh powinno być ok 1), jego bardziej interesowało zrobienie HSG niż moja tarczyca. No więc teraz sama wzięłam sprawę w swoje ręce.

gdyby Gin zasugerował mi kiedykolwiek, że powinnam coś robić w tym kierunku to już w październiku bym poszła do jakiegoś endo, a tak to dopiero po badaniach na własną rekę i z forum dowiedziałam się, że powinnam bardziej zgłębić temat mojej tarczycy.

miesiąc temu tsh miałam 3.05 a ft4 w górnej granicy a ft3 w dolnej, procentowo to jakiś mi tak wychodziło ft4 ok 87 % a ft3 ok 14%, czyli z tego co czytałam na forum to nie wesoło bo powinno być w miarę po równo.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie, jak myslicie czy ten test owulacyjny jest pozytywny ?? z gory przepraszam za kiepska jakosc zdjecia ale moj aparat w tel jest kiepski.. DSC_0061.jpg

tu troche lepsze ale juz mi test blaknie.. nie zgadniecie gdzie robione :D w środku w lodowce:p żeby dobre swiatlo bylo ;P

DSC_0070.jpg

Załączniki

• DSC_0061.jpg
    DSC_0061.jpg
    10,3 KB · Wyświetleń: 32
  • DSC_0070.jpg
    DSC_0070.jpg
    5,7 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
reklama
dośka słabo widać ale ja bym to brała jako pozytyw.

zrób jeszcze jutro jeden w godzinach późno popołudniowych najlepiej (wtedy poziom LH jest najwyższy) i porównamy, tylko pamiętaj, żeby nie pić przed testem.

no i czekaj na skok ;)

Do góry