reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Dzień Dobry :biggrin2: widzę, że temat termometrów dalej się ciągnie :happy2:

ania fajnie masz też chciałabym jakieś nowe mebelki do swojego pokoju bo mam takie starocie, że hej! Mogłabym je do muzeum oddać :-D, ale ciężko byłoby mi się z nimi rozstać strasznie się przywiązuje do takich rzeczy. Pewnie przy zakupie nowych te wstawię do piwnicy :-D

dośka w sumie to możesz już założyć nie wiem czy ovufriend wyznaczy Ci w tym przypadku owulację zależy który dzień cyklu, a jeżeli wprowadzisz do programu więcej informacji np. śluz, testy owu, temke to być może ovufriend wyznaczy Ci jeszcze owulację, nie jestem pewna, ale plusem jest to, że będziesz mogła już obserwować na jakim poziomie normuje się temperatura w 2 połowie cyklu (faza lutealna)

siasia s ha ha ha dobre z tym termometrem. Ja mam dziś 8dpo i tempka na poziomie 37,1 :tak: w moim przypadku spadek następuje dopiero w 2dc :-(

reklama
Dziewczynki, wyobraźcie sobie, że obdzwoniłam dzisiaj 6 znanych i pobliskich dla mnie aptek i w żadnej z nich nie mają termometrów, które pokazywałyby 2 miejsca po przecinku, dodzwoniłam sie do kolejnej apteki, mają 1 termometr (odłożony dla innej staraczki) ale pani była tak miła i powiedziała abym przyjechała po 15, wtedy będą mieć więcej bo jak twierdzi "termometry rozchodzą im się jak ciepłe bułeczki" i co 2 dni musi domawiać.. więc od jutra biorę się na poważnie za mierzenie tempki ;) mam nadzieję, że jak wróci mąz to jeszcze uda nam się zmajstrować bobaska :D

witam, dziś zgłupiałam do reszty, normalnie piewrszy raz w życiu nie wiem czy owu była czy nie, mam jakiś pochrzaniony wykres, do tej pory w cyklach z owulacją, był skok i temperatura szła do góry, a teraz test owu mega pozytywny, śluz białko jajka, skok o 0,2 był ale tempka dziś nie poszła do góry tylko stoi w miejscu :confused:

zrobiłam test owu dla sprawdzenia no i negatywny jak byk, czyli wychodzi, że owulacja jednak była...

i w takich sytuacjach znów żałuję, że nie mam tego termometru z 2 miejscami po przecinku :sorry2:

suseł tak, tzn mąż mnie obudził godzinę wcześniej jak wstawał do pracy ale ja nie wstawałam, próbowałam zasnąć ponownie ale średnio mi to szło, koniec z końcem przysnęłam, zaznaczyłam granicę wyższych temperatur, zobaczymy jutro, jak nie pójdzie do góry to odznaczę.

:happy2:

hejka, ja co prawda z czystego lenistwa przestałam mierzyć temperaturę, ale jeśli chodzi o termometr to ja swój kupowałam na allegro za jakieś 13-15 zł juz z przesyłką - elektroniczny 2 miejsca po przecinku, tak więc może na allegro poszukajcie.

co tu taka cisza? Ja dziś miałam tyle roboty że dopiero usiadłam i odpoczywam. Jeszcze muszę dom ogarnąć ojojoj. Mój mały na wakacjach u dziadka więc wzięłam się za gruntowne porządki.

Witam serdecznie, mamy już lipiec i postanowiłam go dobrze zapoczątkować ;-)
Zobacz załącznik 569653
Oto dwa wyniki testów- jeden z rana, drugi robiłam przed chwilą:-):-):-):-) jeszcze do mnie nie dociera, nie mogę uwierzyć, trzymam kciuki,żeby się Wam wszystkim udało i żeby lipiec był bardzo owocny :-):-):-)

Mrowkaa - jeśli to prawda to gratulacje :-):-);-);-) choć tak krecha jakaś bladziocha :-p za bardzo się nie znam może dla pewności powtórz rano jakimś lepszym testem - żebyś później zawodu nie miała.

A co do testów owu to ja mam znowu pytanko - zrobiłam sobie i sprawdziłam po jakiś 2 min był negatywny - na nich piszą żeby czekać 10 min ale kto by tam - wsadziłam z powrotem do opakowania wyjmuje po jakiś 30 min a tam 2 krechy ????? Zgłupiałam wiec i nie wiem czy patrzycie od razu np. 2 min, czekacie ten zalecany czas i wywalacie je czy patrzycie później np 20 min??? A może powtórzyć wieczorem odczekać te 10 minut i wywalić do kosza :cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
mrówka piękny teścik!!!

gratulacje!!!! poprosimy o ciążowe fluidki!!!!

:-D:-D:-D

anna a pokaż tego teściora?

dwie takie same krechy są? ja siknę, i sprawdzam za ok 10 min, czasami ciut później jak zapomnę, potem kreski wysychają i robią się jaśniejsze ale mnie nigdy po czasie wynik się nie zmienił.

Ostatnia edycja:
Do góry