reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Karola Pewnie Twój gin ma racje ze lepiej najpierw wszystko zbadać a potem leczyć ale ja tez bym się strasznie bała HSG. Więc jeszcze spróbuje ten miesiąc z hormonami, potem wyjeżdżamy więc znowu sobie odpuszczę a może potem HSG... Oby nie trzeba było. Tobie tez tego życzę.

wanda_23 u mnie tez bylo duze ryzyko, wiec i ja i gin bylysmy przekonana ze to tu tkwi problem, a sie okazalo ze wszystko w porzadku, wiec spokojnie:)

ailatan u Ciebie owu jest, w ciaze raz zaszlas, wiec pewnie to tylko kwestia czasu!

Nanncy polecam raz pojsc na monitoring i wszystko sie wyjasni.

siasia jak to ktos tu wczesniej napisal, dopoki nie ma okresu to ciaza moze byc, wiec jeszcze nie spisywalabym tego cyklu na straty, chociaz tez strasznie nie lubie takich nadziei a potem rozczarowan.

reklama
Cześć dziewczynki witam porannie :tak: z dobrym humorkiem. Dzięki wszystkim za wsparcie i słowa otuchy.

keit85 witam Cię serdecznie. Chyba jesteśmy w tym samym wieku z tego co widzę ;-) ja mam synka 5lat i 8msc :biggrin2:. Nastraszyłaś mnie trochę swoim postem, ja nie mam żadnych badań kurczę, a widzę, że coraz częściej słyszę o tym hormonie tarczycy. Pójdę w przyszłym tygodniu do lekarza :tak:

siasia s wrrr ja też nie lubię testowania bo pojawia się zawsze I krecha i załamka :-(, ale głowa do góry cały lipiec przed nami :tak: uda nam się kiedyś. Jeśli chodzi o termometr to najlepiej szklany rtęciowy lekarski (ciężko dostać), elektronicznego nie polecam chyba, że jest bardzo dokładny i wskazuje dwa miejsca po przecinku do 0,01 stopnia. Są też typowo owulacyjne termometry, wszystkie dostępne w aptece :tak: na pewno panie w aptece doradzą jaki najlepszy, a cenowo to się nie orientuję, ale sądzę, że więcej niż 20zł to nie wydasz :tak: ja też jestem kiepska w interpretacji wykresu dlatego założyłam sobie konto na ovufriend i on mi sam wyznacza owulkę, a dziewczyny z forum zawsze pomogą i podpowiedzą jak czegoś nie wiem :tak: także bez obaw będzie ok.

Jeśli chodzi o termometr to najlepiej szklany rtęciowy lekarski (ciężko dostać), elektronicznego nie polecam chyba, że jest bardzo dokładny i wskazuje dwa miejsca po przecinku do 0,01 stopnia.

ewka ja osobiście się z Tobą niestety nie zgodzę, tu właśnie chodzi o to by termometr był dokładny i najlepiej z dwoma miejscami po przecinku a taki zwykły rtęciowy nigdy nie będzie tak dokładny jak elektroniczny. Ja mam elektroniczny microlife, kupiłam w aptece ale niestety z 1 miejscem po przecinku bo wtedy innego nie mieli, żałuję bo 100 razy bardziej wolałabym z dwoma miejscami bo wtedy łatwiej zauważyć skok a potem lepiej widać jak tempka rośnie.

nie wiem, może niech jeszcze ktoś się wypowie w sprawie termometru, żeby siasia miała lepszy obraz sytuacji i więcej opinii.

Ostatnia edycja:
susel - tak się zaczęłam zastanawiać czy mam tą owu na pewno, bo nigdy monitoringu nie miałam :/ Chociaż 3 mce temu trafiłam do szpitala z masakrycznym bólem brzucha. Myślałam, że to wyrostek, okazało się, że nie, że to bóle owulacyjne! I lekarz wtedy mi robił USG dopochwowe i powiedział, że pęcherzyk pękniety, czyli możliwe, że właśnie wtedy jak pękał mogłam mieć te bóle. I że niektóre kobiety gorzej przechodzą owu i mają większe bóle niż podczas @, więc może jednak mam te owulacje?

ewka
- co do termometru to też słyszałam, że lepszy elektroniczny, miałam szklany, ale mój J mi kupił w aptece elektroniczny właśnie też microlife taki jak ma karola1986, tylko mam z 2 miejscami po przecinku ;-)

karola ailatan oczywiście macie rację, ale czy to będzie elektroniczny z 1 miejscem po przecinku czy szklany rtęciowy który też pokazuje z dokładnością do 1 miejsca po przecinku to bez różnicy który kupi. Najlepszy w tym wypadku byłby elektroniczny z 2 miejscami po przecinku tak jak wcześniej pisałam :tak:

Dzięki dziewczyny! zaraz po pracy ruszam na podbój aptek :-D wczoraj jak mój luby spytał w aptece o termometr owulacyjny to pani otworzyła szeroko oczy, dlatego pytałam Was gdzie go kupić. Teraz już wiem, że widocznie ta apteka była wybrakowana. Zajrzę dzisiaj do innych i zobaczę, co mi się uda kupić. Chciałabym już od jutra zacząć mierzyć, bo brzuch pobolewa, więc pewnie @ się pojawi na dniach.

Cześć dziewczyny,

Ja również staraczka, już trzeci miesiąc starań. @ powinna być 1.07, nie przyszła.. ale u mnie wahania tygodniowe to normalka więc czekam. (drugi miesiąc bez karmienia piersią) Narazie bóli podbrzusza brak. Testować będę pewnie w połowie lipca - 14.07.

Byłam u gina w czerwcu, jak się nie uregulują @ do września to mam przyjść .

Pozdrawiam wszystkie staraczki i porcję fluidków wysyłam ~~~~~~

Heya Heya, miło czytać, jak z niecierpliwością i ekscytacją czekacie na @, a raczej jej brak, a ja liczę na to, że dostanę, mam jeszcze 6 dni do @ a zwykle tydzień wcześniej czułam bóle, teraz prócz humorków nic nie czuję. Może @ przyjdzie niezauważalnie ...
Mam nadzieję na @ bo, to nędzne TSH mam b.wysokie (ponad 26) a jeszcze nie byłam u endokrynologa, dziś skończyłam poszukiwania na NFZ (terminy w połowie przyszłego roku) a prywaciarz tyle kasy chłonie ... ale chyba nic innego mi nie pozostaje ... Ktoś zna jakiegoś taniego endo ? Teraz mam tyle wydatków to jeszcze to ... co pech to pech ...
Miałam dziś sprawdzać, ale jest jeszcze 6 dni, to nic nie wyjdzie ...

Hej dziewczyny !! Dobrze że poruszyłyście problem termometru bo ja własnie już nic nie wiem. Mam dwa termometry elektroniczne jeden jest stary?? ma jakieś 4 lata i wskazuje 1 miejsce po przecinku a drugi mam z 2 tygodnie ale jakieś firmy krzak z 2 miejscami. I jest problem dla ciekawości mierze dwoma i na każdym jest różna temp. dziś np na nowym było 36,37 a na starym 36, 2 - pomiary z wcześniejszych dni 36,22, 36,23 później sie wkurzyłam i poszłam do kibelka wróciłam mierze i na obu 36,1 ??? :szok::szok: Dni płodne powinnam mieć od piątku ovu zależny od długości cyklu od niedzieli do wtorku. Czekam na testy bo mi się skończyły . Dobra nie smęcę pytanko... Używacie termometrów marki krzak czy jakiś firmowych np. ten Microlife co na allegro sprzedają bo nie wiem czy sobie nie zamówić bo kuźwa mnie szlag trafia !!!!:crazy:

reklama
Hej dziewczyny !! Dobrze że poruszyłyście problem termometru bo ja własnie już nic nie wiem. Mam dwa termometry elektroniczne jeden jest stary?? ma jakieś 4 lata i wskazuje 1 miejsce po przecinku a drugi mam z 2 tygodnie ale jakieś firmy krzak z 2 miejscami. I jest problem dla ciekawości mierze dwoma i na każdym jest różna temp. dziś np na nowym było 36,37 a na starym 36, 2 - pomiary z wcześniejszych dni 36,22, 36,23 później sie wkurzyłam i poszłam do kibelka wróciłam mierze i na obu 36,1 ??? :szok::szok: Dni płodne powinnam mieć od piątku ovu zależny od długości cyklu od niedzieli do wtorku. Czekam na testy bo mi się skończyły . Dobra nie smęcę pytanko... Używacie termometrów marki krzak czy jakiś firmowych np. ten Microlife co na allegro sprzedają bo nie wiem czy sobie nie zamówić bo kuźwa mnie szlag trafia !!!!:crazy:

To ja się podłączam pod pytanie, napiszcie dziewczyny konkretnie jaki kupić termometr, jakiej firmy bo też zaczne mierzyć, oczywiście napewno będe miała 1000 pytań później w trakcie mierzenia i zaznaczania na wykresie i wogóle przede wszystkim nauczyć się po temperaturze rozpoznawać owulacje.. I czy to musi być specjalny termometr czy normalny. i przepraszam za takie głupie pytanie ale mierzycie dopochwowo czy pod pachą ???:cool:

Ostatnia edycja:
Do góry