reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Benfica, Mój Gin to dr. Baradyn ze szpitala Rydygiera. I teraz po raz pierwszy byłam gdzie indziej, w Salve na Szparagowej bo mojego doktorka teraz nie ma :sad:
A Ty gdzie chodzisz?W którym szpitalu rodziłaś synka?

Ja w pierwszej ciąży chodziłam prywatnie do lekarza, który pracuje/pracował (nie wiem czy jeszcze tam jest) na oddziale w ICZMP, tam też rodziłam. Z lekarza byłam zadowolona, bo może właśnie dzięki niemu urodziłam tylko 10 dni przed terminem, a nie 2 miesiące przed, jak szykował się mój Królewicz. Szpital też ok.
Ale teraz zamierzam chodzić na nfz, właśnie do Rydygiera, do dra Michalskiego, nie wiem, jaki jest, ale przyjmuje popołudniami, więc to plus. Tylko teraz go nie ma. Pewnie wszystko wyjdzie w praniu.

Witaj Trzynastka, taki House'owy nick :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć. Witam nowe dziewczyny w 1 dniu lipca! Odnalazłam naszą listę bo się gdzieś zagubiła :tak:

Mika1986 2.07
Malgonia1 4.07
Rybka33 5.07
Ewka358 7.07
19ania90 10.07
benefica 21.07
AniołekBB 25.07
Tygryseczek 28.07
Fuma_Foch 29.07

karola no rzeczywiście 2 tłuste krechy trzymam mocno &&&& żeby przytulanki okazały się owocne w tym miesiącu, nie to co u mnie :-( ja nigdy takich nie miałam. Nie wiem czy te testy są lipne (też z allegro) czy to może moja wina już sama nie wiem.

Ogólnie to już tracę nadzieję. Brzuch jak co miesiąc boli jak na @, tempka leci w dół, ech szkoda gadać i się wkurzać. :-(

Cześć Dziewczyny :) No to i ja tu dołączę :) Byłam na marcówkach. Teraz będzie 5 cykl starań o pierwszą dzidzie. Widzę kilka znajomych "twarzy" tutaj :)
Dziś u mnie 9 dzień cyklu. Ten cykl raczej będzie w plecy, bo akurat w moją ovu przyjeżdża do nas moja siostra i raczej nie będziemy działać jak ona będzie :/ No, ale zobaczymy jak to wyjdzie... Już ostatnio miałam taką deprechę, że szok. Nawet tempki nie mierzyłam. Jakieś rady jak zajść w ciążę? :-)

mika co do tarczycy to Gin mówi, że jest ok ale mam takie podejrzenia, tsh wzrosło mi z 2,6 do 3,05 po tym jak zaczęłam brać witaminy z jodem, teraz mam unikać jodu, ft4 wyszło w górnej granicy a ft3 w dolnej, Gin nadal, że wyniki są w normie ale tu dziewczyny na forum pisały, że powinno być mniej więcej równo. No nie wiem, właśnie zaczynam szukać jakiegoś endokrynologa by pokazać mu swoje wyniki niech mi powie co o tym sądzi.

susel ja długo po ostawieniu tabletek anty nie miałam w ogóle owulacji, cykle w cały świat, musiałam brać Luteinę na wywołanie @, od lutego mam owulację ale w co drugim cyklu (widać to na moich wykresach), hormony mam ok, tsh tylko za wysokie :baffled:

ooo, widzę, że u Ciebie ciężka artyleria wyciągnięta (clo, pregnyl), a miałaś robione HSG?
mnie Gin namawiał by zrobic w tym cyklu ale ten cykl będę miała z owulacją, a czytałam, że w cyklu z HSG lekarze czasami zakazują staranek, ze względu na kontrast, promieniowanie rentgenowskie i ingerencją w nedometrium. Tak więc szkoda mi było marnować cyklu z owulacją, poza tym daję szansę ziółkom :-D

ja testu owulacyjne robię na chybił trafił bo nie wiem nigdy ile będzie trwał mój cykl, Ty masz cykle regularne?

susel to jest lista, która kiedy robi test ciążowy :)

ewka no co Ty, taki spadek to nie spadek, jaka @, jeszcze za wcześnie, to dopiero Twój 6 dpo, a właśnie, ten spadek to by pasował jak udał jako spadek implantacyjny. Tak więc głowa do góry!!!!

ailatan witam znajomą staraczkę!!!

no ale będziecie spać z siostrą w jednym pokoju? eee, chyba nie, więc może uda Wam się czybkie bzyku bzyk w odpowiedni dzień !

ech, kochana gdybym znała receptę na to jak zajść w ciążę to bym to opatentowała i była milionerką, hehe, myślę, że każda z nas ma zapisane w przeznaczeniu kiedy się uda i nie przyśpieszymy tego za bardzo ...

Ostatnia edycja:
susel to lista z terminem testowania ;-) staramy się w sumie niedługo bo 3 cykl, ale mnie to już wszystko zaczyna dobijać. Obserwuje swoje ciało żeby zaobserwować zbliżającą się owulację i d*** nic nie widzę! Testy owulacyjne negatywne, śluzu płodnego brak zaobserwowałam u siebie tylko śluz mleczny (jest go wiecznie dużo) tylko szyjka się zmienia "niby w płodne dni" jest wysoko i tyle, ale czy ja w ogóle mam tą owulację? Wydaje mi się, że mam cykle bezowulacyjne. Dziś 16dc i brzuch boli jak na @ więc przyjdzie bo zawsze przychodzi. :-( chyba udam się do lekarza niech mi porobi jakieś badania, chociaż te podstawowe bo ja już tracę siły.

Witaj ailatan! Życzę II kreseczek :tak:

Hej Dziewczyny! a ja mam takie pytanko czy przy antybiotykach lepiej przerwać starania? konkretnie to antybiotyki wsuwa mąż, bo jakieś grypsko go dorwało :wściekła/y:

karola Ty to potrafisz podnieść człowieka na duchu :tak: myślisz, że ten niewielki spadek może być oznaką implantacji?? Hmm?? Obudziłaś we mnie znowu nadzieje :-) mam tydzień do @ poczekam cierpliwie i zobaczymy co z tego będzie :tak:

ewka z tego co opisujesz to pasuje jak ulał do cykli bezowulacyjnych, ja też tak mam w cyklu bez owu, tylko teraz miałaś skok i tempka jest powyżej lini. U mnie żadnych skoków nie było :baffled:

tak czy siak, porób sobie badania, nawet tak dla siebie samej, no a skoro nie jesteś pewna po testach i po wykresie czy owu jest czy nie to polecam monitoring cyklu, wtedy wszsytko będzie widać czarno na białym.

siasia myślę, że antybiotyk nie przeszkadza, znajoma zaliczyła wpadkę właśnie podczas gdy brała antybiotyk i z dzieckiem jest wszystko ok i to ona brała ten antybiotyk, tak więc u Ciebie luz blues moim zdaniem, ludzie gorsze świństwa biorą a w ciążę zachodzą i z dziećmi jest wszystko ok.

ewka no jasne, że może być to spadek implantacyjny, nie zawsze on występuje ale może to akurat to! ogólnie nie ma co mówić o spadakach dopóki temperatura jest powyżej lini wyższych temperatur i tego się trzymajmy, głowa do góry i czekamy na testowanie! oh yeah!!! ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Wszystkie staraczki!
Czy mogę dołączyć?
Jestem już listopadową 2010 mamą.

Ostatnia edycja:
Do góry