reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Hejka...
ale dzisiaj smętny dzień.... nic tylko spać.... dzisiaj mój 4 dc, ciekawe ile @ będzie trwała skoro ostatni cykl mi się skrócił
Karola - Oby działania okazały się owocne :) co do chlebka to ja tez pieke ale pszenno-żytni z ziarnami no i w blaszkach w piekarniku :) mniam :) Mój A własnie rosołek gotuje :)
Trzymam za Wszystkie Kciuki :)

reklama
Czesc dziewczyny! Mam nadzieje ze moge do was dolaczyc. Wlasnie mam 2 dzien cyklu. U mnie jest problem z owulacja. Co prawda ostatni miesiac byl bez wspomagaczy, ale wczesniej clo i pregnyl. Jutro znowu zaczynam cykl z clo. Czy jest tu ktoras z podobnymi problemami? widzialam dyskusje o tarczycy, ale ta akurat u mnie w porzadku.

Pół roku później zrobiłam badania (mieszkam w IE a na badania wysłała mnie gin w PL) i się okazało że mam Hashimoto (choroba immunologiczna tarczycy) i że to było prawdopodobnie powodem poronienia. Po 5 miesiącach leczenia weszłam w widełki TSH i mimo że lekarka kazała zejść do TSH na poziomie 1,5-2 to my przy ponad 3 zapączkowaliśmy. Po porodzie trochę zaniedbałam Euthyrox raz brałam regularnie, później jak zobaczyłam że mi TSH po ciąży bardzo spadło myślałam że się naprawiłam i zmniejszyłam dawkę a przed badaniem tydzień nie brałam i TSH podskoczyło do 100:szok: Teraz od prawie roku grzecznie biorę leki i w kwietniu było super, a w maju jak lekarka powiedziała by trochę zwiększyć dawkę euthyroxu bo aż za nisko miałam TSH to teraz mam powyżej normy.

galwaygirl - czy poziom TSH może wpływać na tycie lub chudnięcie ??

Wanda 23, oczywiście, tarczyca ma silny wpływ na cały nasz organizm. Np. Może przyspieszać lub spowalniać przemianę materii. NIe musi ale napewno może mieć wpływ na poziom wagi ciała :tak:.

Ostatnia edycja:
zrobiłam sobie tak od niechcenia test owu a tam dwie, tłuste, czerwone krechy!!! :szok: :szok: :szok: :szok:

jejku, pierwszy raz będę miała owulację w normalnym terminie!!!!!! :szok: :szok: :szok: :szok:

to chyba zasługa ziółek!!!

Wanda 23, oczywiście, tarczyca ma silny wpływ na cały nasz organizm. Np. Może przyspieszać lub spowalniać przemianę materii. NIe musi ale napewno może mieć wpływ na poziom wagi ciała :tak:.

Hmmm, to we wtorek idę do lekarza... Bo w zasadzie od jakiegoś czasu dość mocno mi się przytyło, jakieś 6-7 kilo przez czas 2-3 miesięcy, a nie jadłam jakoś inaczej niż wcześniej...
A skoro chcę się starać o dzidzię, to muszę się przebadać, zwłaszcza, że mam powiększoną tarczycę i już w 1 ciąży badałam poziom TSH, wszystko było w normie, ale kto wie...
Mam zagrożenie w linii prostej, babcia chorowała na tarczycę i cukrzycę, mama póki co jakoś nie, ale jednak zagrożenie jest...

Witam i serdecznie pozdrawiam wszystkie Staraczki :) ja we wrześniu skończę 27 lat i chciałabym już do tego czasu zajść w ciążę... ale nie zawsze chcieć to móc. Mam strasznie nieregularne cykle (czasami 70-80 dni) wzięłam się w garść i ponownie robiłam badania. Niby chormonalnie ok, ale podwyższone antyTPO i CRP endo mówi, że to nie powinno mieć dużego wpływu na problemy z zajściem, ale gdyby nie tabletki,to @ bym nie miała... powiedzcie mi jedno, dostałam na wyregulowanie naraya plus(anty) 16lipca kończę 2i ost. opakow. Kwas foliowy już biorę, kiedy mogę zacząć starania? no wiecie, chodzi o to, żeby nie było komplikacji itp. CZy sierpień będzie już ok? Pozdrawiam Was i za wszystkie trzymam kciuki!!!:laugh2:

Hej dziewczyny !! Jestem tu nowa ale staram się już kilka miesięcy - intensywnie ale nic z tego nie wychodzi.:confused2: Chyba po 30 już tak jest koleżanka starała się 2,5 roku kuzynka chyba z 5 lat i tak jak mi wszystkie badania wychodziły dobrze a nic z tego. lekarz zalecił badanie temp - dopiero się uczę - testy owulacyjne zakupiłam. Jak nic z tego nie wyjdzie to USG owulacji - drożność i in vitro = ale z tym ostatnim nich spada - nie mamy kasy na to.

reklama
Anna Marczyk, witaj! Ojej, jak tu już dużo osób z Łodzi i okolic :) Witamy kolejną łodziankę :) Ja właśnie dobiłam do magicznego wieku "30" i też mnie to przeraża. Ciutkę mam do siebie wyrzuty, że tak późno zaczęłam staranka ale czasu cofnąć się nie da... ZA mną już 7 cykli starań...
Jeśli chodzi o tempkę to napewno pomożemy, jeśli będziesz miała pytanka:tak:

AniołekBB, u mnie również 4dc, lecimy więc razem. Ilodniowe masz cykle zazwyczaj?

Susel, wiele staraczek miewa problemy z owulacją. Napewno możesz zagadnąć Karolę. A jakie u Ciebie problemy z owulacją występują? Masz jakąś diagnozę czy w trakcie badań?

Ostatnia edycja:
Do góry