reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

cześć dziewczyny. Jestem po wizycie u gina. Fajny facet, rzeczowy, wszystko omówił:tak:
Cykle mam jak najbardziej w normie, z usg pochwy wynika, że wszystko jest ok. Ale według doktora dzisiejszy śluz nie jest płodny (wygląda jak serwatka). Z tą szyjką stwierdził, że może być ciężko wyczuć, więc polecił robić testy owulacyjne, ale tylko max 5 w połowie cyklu.
Doktor obejrzał wykres, ale powiedział, że na razie nie wynika z niego, że wczoraj lub przedwczoraj była owu, bo temperatura musi min. 4 razy być wyższa od najniższej, a ja dziś dopiero zanotowałam wzrost.
Opis usg - Trzon macicy przodozgiety o jednorodnej echostrukturze i gładkim obrysie o wymiarach 43x34 mm.
Endometruim szerokości 9,8 cm. Lewy jajnik - 27x18 mm, prawy 33x19.
Zalecenia, w następnym cyklu - o ile w tym się nie powiodło - mamy zrobić 4 dniową przerwę w okolicach 10 dc a od 14 dc kochać się przez 3 -4 dni pod rząd, ponieważ codzienne przytulanki osłabiają nasienie - nasze dzielne żołnierzyki.
jeżeli przez kolejne 3-4 cykle się nie uda, to mamy przyjść z wynikami badania mężowego nasienia. A na razie bez stresu i nerwów z przyjemnością starać się.

Z tego wszystkiego zapomniałam wspomnieć o badaniu piersi - w prawej wyczułam lekkie zgrubienie i trochę się stykałam, ale.... chyba poobserwuję to przez tydzień-dwa, bo przecież piersi zmieniają się wraz z cyklem. A to zgrubienie jest lekko wyczuwalne i uwypukla się jak długo uciskam. Na pierwszy dotyk nic nie czuć.

Piaska - to dobra wiadomość, najważniejsze poznać przyczynę, zwłaszcza jak można ją wyleczyć. Cieszę się :-) Trzymaj się i odpocznij.

Spokojnego wieczoru

Ostatnia edycja:
reklama
Benefica - to w jakiej miejscowości byliście, bo mi też sie raczej bardziej podoba zachodnie wybrzeże, ale w tym roku chyba wybierzemy wschodnie bo chciałabym przy okazji zobaczyć trójmiasto.

Byliśmy w Stegnie, pojechaliśmy z ciekawości, bo do tej pory nigdy nie odwiedziliśmy wschodniego wybrzeża. Nie żałuję, bo w końcu to wakacje, ale i morze jest takie mętne i ponure, nawet przy pełnym słońcu, i wydmy średnie :sorry2: do tego trafiliśmy na jakiś przypływ glonów i przez kilka dni w wodzie i na piasku było ich mnóstwo, miejscami nie było jak dojść do morza, bo tyle ich wywaliło.

Również polecam Karwię, byłam jak morze miało z 10 stopni (prądy morskie naniosły zimnej wody) i można było moczy nogi w rzeczce, bo woda była cieplutka.:-) i mają najlepsze zapiekanki świata!

piaska to milowy krok do przodu zrobiliście :-) zawsze lepiej wiedzieć, z czym się walczy :happy:

aniolekbb no specjalnie zdecydowaliśmy się na zatokę, żeby faktycznie poznać ten wschód. A do Karwi mój A jeździł kiedyś bardzo dużo z rodzicami i faktycznie miłe miejsce. Ja mogę polecić jeszcze Białogórę no i zawsze Hel ;-), np. Chałupy ;-) półwysep mojej młodości :rofl2:

Zrobiłam po południu kolejny test. Jest blada, ale bez problemu widoczna jasnoróżowa kreska. Tak się ucieszyłam, że wstawię nowy suwaczek, ciążowy:-)

olapalo nie panikuj bo stres fasolce nie sluzy, a napewno wszystko jest w porzadku :)

Cyntia pisalas ze jutro mozesz testowac...&&&&&&&!!!!

Mariot jak tam samopoczucie? robilas bete?

ailatan brak owulacji jednorazowy to nic strasznego. dobrze ze bedziesz miala badania w nastepnym cyklu bo wtedy dopiero wiecej sie wyjasni. a duphaston tez fajna sprawa bo jak nie ma fasolki to po odstawieniu na bank @ przyjdzie i przynajmniej wszystko jasne, a jak w kilka dni nie przyjdzie to tez jest jasne, ale ze jest fasolka :) i tego Ci zycze ;)

lamorela a ten lekarz nie kazal Ci zrobic bete?? to co zalecil, czekac??? &&&&&& zeby wszystko bylo ok!

lamorela i aniolek tez jestem w szoku po tym jak przeczytalam co wam dziewczyny na innych forach pisaly! ja juz przestalam na inne fora zagladac i chyba dobrze. zostancie lepiej tu z nami ;)

centka masz niezly plan i ja chce zrobic podobnie. owu przypada w urlop (jezeli wystapi :dry:) i mam nadzieje ze sie zrelaksujemy, humorki beda dopisywac i wszystko bedzie idealnie ;)

aniolek beta powinna rosnac 2x w 48h a u Ciebie urosla jeszcze bardziej wiec wszystko jest swietnie! ponowne gratulacje!

Piaska fajnie ze jestes zadowolona z badan. ja to bym bardzo chciala cos wiecej sie dowiedziec o tych Twoich badaniach, o HSG szczegolnie! a te przeciwciala to u Ciebie czy u meza? w jakim badaniu to wychodzi?

reklama
Polecam Karwię. Jeżdżę tam co roku. Mała miejscowość, piękna plaża między dwiema rzeczkami, spokój i cisza. Zazdroszczę, bo w tym roku chyba nam się nie uda wybrać.

Ja już byłam raz w Karwi - 3 lata temu i też mi się spodobało, ale to było koncem sierpnia więc korzystaliśmy z plażowania jak najwiecej, tym razem bardziej nastawiam się na aktywny wypoczynek chcę odwiedzić władysławowo, może ponownie hel no i 3miasto bo nigdy nie byłam.

Do góry