reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

cześć dziewczyny. Jestem po wizycie u gina. Fajny facet, rzeczowy, wszystko omówił:tak:
Cykle mam jak najbardziej w normie, z usg pochwy wynika, że wszystko jest ok. Ale według doktora dzisiejszy śluz nie jest płodny (wygląda jak serwatka). Z tą szyjką stwierdził, że może być ciężko wyczuć, więc polecił robić testy owulacyjne, ale tylko max 5 w połowie cyklu.
Doktor obejrzał wykres, ale powiedział, że na razie nie wynika z niego, że wczoraj lub przedwczoraj była owu, bo temperatura musi min. 4 razy być wyższa od najniższej, a ja dziś dopiero zanotowałam wzrost.
Opis usg - Trzon macicy przodozgiety o jednorodnej echostrukturze i gładkim obrysie o wymiarach 43x34 mm.
Endometruim szerokości 9,8 cm. Lewy jajnik - 27x18 mm, prawy 33x19.
Zalecenia, w następnym cyklu - o ile w tym się nie powiodło - mamy zrobić 4 dniową przerwę w okolicach 10 dc a od 14 dc kochać się przez 3 -4 dni pod rząd, ponieważ codzienne przytulanki osłabiają nasienie - nasze dzielne żołnierzyki.
jeżeli przez kolejne 3-4 cykle się nie uda, to mamy przyjść z wynikami badania mężowego nasienia. A na razie bez stresu i nerwów z przyjemnością starać się.

Z tego wszystkiego zapomniałam wspomnieć o badaniu piersi - w prawej wyczułam lekkie zgrubienie i trochę się stykałam, ale.... chyba poobserwuję to przez tydzień-dwa, bo przecież piersi zmieniają się wraz z cyklem. A to zgrubienie jest lekko wyczuwalne i uwypukla się jak długo uciskam. Na pierwszy dotyk nic nie czuć.

Piaska - to dobra wiadomość, najważniejsze poznać przyczynę, zwłaszcza jak można ją wyleczyć. Cieszę się :-) Trzymaj się i odpocznij.

Spokojnego wieczoru

Ostatnia edycja:
reklama
Benefica - to w jakiej miejscowości byliście, bo mi też sie raczej bardziej podoba zachodnie wybrzeże, ale w tym roku chyba wybierzemy wschodnie bo chciałabym przy okazji zobaczyć trójmiasto.

Byliśmy w Stegnie, pojechaliśmy z ciekawości, bo do tej pory nigdy nie odwiedziliśmy wschodniego wybrzeża. Nie żałuję, bo w końcu to wakacje, ale i morze jest takie mętne i ponure, nawet przy pełnym słońcu, i wydmy średnie :sorry2: do tego trafiliśmy na jakiś przypływ glonów i przez kilka dni w wodzie i na piasku było ich mnóstwo, miejscami nie było jak dojść do morza, bo tyle ich wywaliło.

Również polecam Karwię, byłam jak morze miało z 10 stopni (prądy morskie naniosły zimnej wody) i można było moczy nogi w rzeczce, bo woda była cieplutka.:-) i mają najlepsze zapiekanki świata!

piaska to milowy krok do przodu zrobiliście :-) zawsze lepiej wiedzieć, z czym się walczy :happy:

aniolekbb no specjalnie zdecydowaliśmy się na zatokę, żeby faktycznie poznać ten wschód. A do Karwi mój A jeździł kiedyś bardzo dużo z rodzicami i faktycznie miłe miejsce. Ja mogę polecić jeszcze Białogórę no i zawsze Hel ;-), np. Chałupy ;-) półwysep mojej młodości :rofl2:

Zrobiłam po południu kolejny test. Jest blada, ale bez problemu widoczna jasnoróżowa kreska. Tak się ucieszyłam, że wstawię nowy suwaczek, ciążowy:-)

olapalo nie panikuj bo stres fasolce nie sluzy, a napewno wszystko jest w porzadku :)

Cyntia pisalas ze jutro mozesz testowac...&&&&&&&!!!!

Mariot jak tam samopoczucie? robilas bete?

ailatan brak owulacji jednorazowy to nic strasznego. dobrze ze bedziesz miala badania w nastepnym cyklu bo wtedy dopiero wiecej sie wyjasni. a duphaston tez fajna sprawa bo jak nie ma fasolki to po odstawieniu na bank @ przyjdzie i przynajmniej wszystko jasne, a jak w kilka dni nie przyjdzie to tez jest jasne, ale ze jest fasolka :) i tego Ci zycze ;)

lamorela a ten lekarz nie kazal Ci zrobic bete?? to co zalecil, czekac??? &&&&&& zeby wszystko bylo ok!

lamorela i aniolek tez jestem w szoku po tym jak przeczytalam co wam dziewczyny na innych forach pisaly! ja juz przestalam na inne fora zagladac i chyba dobrze. zostancie lepiej tu z nami ;)

centka masz niezly plan i ja chce zrobic podobnie. owu przypada w urlop (jezeli wystapi :dry:) i mam nadzieje ze sie zrelaksujemy, humorki beda dopisywac i wszystko bedzie idealnie ;)

aniolek beta powinna rosnac 2x w 48h a u Ciebie urosla jeszcze bardziej wiec wszystko jest swietnie! ponowne gratulacje!

Piaska fajnie ze jestes zadowolona z badan. ja to bym bardzo chciala cos wiecej sie dowiedziec o tych Twoich badaniach, o HSG szczegolnie! a te przeciwciala to u Ciebie czy u meza? w jakim badaniu to wychodzi?

reklama
Polecam Karwię. Jeżdżę tam co roku. Mała miejscowość, piękna plaża między dwiema rzeczkami, spokój i cisza. Zazdroszczę, bo w tym roku chyba nam się nie uda wybrać.

Ja już byłam raz w Karwi - 3 lata temu i też mi się spodobało, ale to było koncem sierpnia więc korzystaliśmy z plażowania jak najwiecej, tym razem bardziej nastawiam się na aktywny wypoczynek chcę odwiedzić władysławowo, może ponownie hel no i 3miasto bo nigdy nie byłam.

Do góry