reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Dziś 25 dc. Na teście była jedna kreska, o jedna za mało ;-) Mam nadzieje, choć śluz zwykły, szyjka raczej się obniża. Biust boli od tygodnia. Wiecie jak to jest z ta nadzieja. Wyprze wszystko.
Jeśli zacznę mierzyć temperaturę, to mierzy się ja od 1.dnia cyklu? Pomyśle o custungusie też.

Dziś jeszcze mogła być jedna kreska, nie przejmuj się na razie :tak:

Może udawaj, ze boli Cię głowa i powiedz, ze znajoma dała Ci ketonal i nie możesz pic?

Myślę jeszcze żeby może kupić sobie sok i go rozcieńczyć wodą, żeby wyglądał jak wino :rofl2:

A potem w czasie imprezki pogonią mnie mdłości do kibelka i wszystko będzie jasne mimo moich zabiegów
:szok::-D:rofl2: Myślę, że M już co nie co podejrzewa, bo nie mam @ i jednocześnie przestałam go napastować seksualnie :rofl2: - no i napisałam mu dziś żeby wpisał sobie do kalendarza, że 13.08 będę musiała rano wyjść :sorry2:

reklama

Może się czymś strułaś? Teraz łatwo się załatwić choćby mięsem czy lodami :sorry2:

hmm, a może. lody jadłam wczoraj, rożki. Mięsa nie. Dzisiaj mam wizyte na 15 u lekarza i zobacze co mi powie. Boje się troche, że jutro jak będe się tak źle czuć nie dam rady, pracuje przeważnie po 12 godzin, dzisiaj wzięłam urlop na żądanie, bo ledwo na oczy widze. Pare dni wolnego by mi się przydało. W końcu bym porządnie odpoczęła. Jeden dzień wolnego po 3 dniach po 12 godzin to stanowczo za mało..

olapalo Gabryś lubi żłobek, zaczął chodzić jak skończył rok, na początku trochę płakał, ale teraz nie ma problemu. Nad Bałtykiem są miejsca gdzie jest niewiele ludzi, więc naprawdę można wypocząć, a dla dziecka to wielka frajda. Wierz mi, że po plażach nie chodzą Pamele :-p ja mam mały biust i najchętniej góry bym nie odsłaniała, ale daję radę :-p no i bieganie po plaży... super sprawa :rofl2: a jeśli chodzi o drinki, to ja ostatnio w kieliszek lałam sok jabłkowy i udawał bardzo dobrze gorzką żołądkową ;-) tylko musi być ona pod ręką, żeby nie było, że z kranu leci ;-)

ola co do plaży to zazwyczaj jak jeździłam z rodzicami wybieraliśmy miejsca mniej popularne turystycznie, żeby nie było tłumu ludzi. W Jastrzębiej górze można znaleźć takie plaże, na których jest cień od skarpy i ludzi praktycznie nie ma, wtedy wypoczywa się super! W Karwi też można było coś zawsze znaleźć. Co do testów, to moje bladziochy po wyschnięciu testu też tak jakby znikają, nawet kreska testowa wtedy robi się blada, wiec wywalam je wtedy.

Co do alkoholu moja wieczna wymówka w towarzystwie jak jestem przed @ (wtedy nie piję już), to to, że boli mnie głowa, a chcę wziąć tabletkę przeciwmolową.

Dzień dobry,

Nadrobiłam, co napisałyście.

Ailatan chyba właśnie jesteś w trakcie albo zaraz po owu. Tempka Ci skoczyła, test pozytywny. Trzymam kciuki&&&&&&&&&

Ewcia oby @ nie przyszła jutro! Test może byc jeszcze negatywny dzisiaj... Póki @ nie ma jest nadzieja!

Piaska to ciekawe z tymi antyciałami. A jeśli chodzi o HSG to jak jeszcze przez kilka miesięcy nie będzie się udawać zafasolkowanie u mnie to też chyba sobie zrobię. Ostatnio jak miała USG w maju to lekarka mówiła, że prawy jajnik jest lekko wyżej niż lewy i może być lekki zrościk na jajowodzie i ciągnie jajnik ku górze. Zobaczymy...

doska1 mi to też wygląda na zatrucie. No i upały pewnie nie pomagają...

olapalo opowiastka o leku przeciwbólowym to dobry pomysł. Twój mąż może pomysli, że dostałaś @ a znajomi nie zdziwią sie że pijesz piwko 0%. Bo powiem, że ja bym zaraz pomyslała o ciąży, gdybym zobaczyła znajomą pijącą piwko 0%, która normalnie pije zwykłe.

U mnie jeszcze 8 dni do testowania ale znając siebie znowu zatestuje wcześniej;-):-). Ja nigdy nie wytrzymuje do dnia @... To silniejsze ode mnie:-)

Ostatnia edycja:
Cyntia85 być może za wcześnie testowałaś? Ja czekam do niedzieli :tak: jutro termin @... :baffled:

Muszę stwierdzić, że jestem z siebie dumna :tak: nie kupiłam testu chociaż nie ukrywam wczoraj jak byłam na zakupach to mi po głowie chodziło żeby wejść do apteki i kupić, ale omijałam ją szerokim łukiem i nie kupiłam :-D

ola porównywałam nasze wykresy i zauważyłam że obie miałyśmy skok w 5dpo mam nadzieję, że to coś znaczy ;-).

ola, lamorela powiedzcie czy dzieje się coś z Waszymi piersiami?

żabucha ja też nie wytrzymywałam i zawsze wcześniej robiłam test. Tym razem czekam do terminu @ i niech się dzieje co chce :-D co ma być to będzie :tak:

ewka piersi mnie lekko bolą i swędzą, a mąż stwierdził, że są większe, też tak myślę, bo uwidoczniły się rozstępy, które na nich mam, a normalnie prawie ich nie widać. Biustonosz też jest jakby bardziej wypełniony, choć nadal moje B jest dobre.

Ja raz myślę, że się udało a potem zaraz że nie... Takie mam mieszane uczucia. Na początku staranek to byłam co miesiąc na 100% przekonana, że się udało. A im dłużej się staramy tym bardziej wątpię. Bo co miesiąc przed @ czuję sie tak samo i co miesiąc ona przychodzi.

U nas jest jeszcze taka sprawa, że w przyszłym roku przeprowadzamy sie do Polski i teraz tylko czekamy na fasolkę. Póki jej nie ma to zostajemy tutaj w UK. Na wiosnę zaczynamy budowę domu, chcemy żeby Gabi chodziła od przyszłego wrzesnia do zerówki w Polsce. A fasolki jak nie było tak nie ma. Jak do wiosny nic nie zmajstrujemy to nie wiem co tu robić. Zostawać dłużej, wracać...

doska1 - ja bym obstawiała zatrucie, bo sama się kiedyś ostro strułam i mroczki, zawroty głowy były normą - tylko jeszcze mnie czyściło na dwie strony, a Ty masz jakieś takie atrakcje?

lamorela - jakie testy robisz? U mnie na boboteście żółtym i pinkteście płytkowym krechy nie znikają :tak: No ale u Ciebie ciągle jeszcze bardzo wcześnie, więc poziom hcg jeszcze ma czas żeby urosnąć i mocno uwidocznić się na teście :-D

Dziewczynki, dzięki za rady odnośnie imprezy :-D

Ewa - moje piersi bolały tylko przez kilka dni po owu - i to nawet nie cały czas, a brodawki też dość szybko przestały być tkliwe. Nie powiększyły się mi na razie, ale pamiętam, że w pierwszej ciąży też tak miałam - dopiero na etapie kupowania staników do karmienia widać był, że trochę mi 'urosły'.

U nas jest jeszcze taka sprawa, że w przyszłym roku przeprowadzamy sie do Polski i teraz tylko czekamy na fasolkę. Póki jej nie ma to zostajemy tutaj w UK. Na wiosnę zaczynamy budowę domu, chcemy żeby Gabi chodziła od przyszłego wrzesnia do zerówki w Polsce. A fasolki jak nie było tak nie ma. Jak do wiosny nic nie zmajstrujemy to nie wiem co tu robić. Zostawać dłużej, wracać...

Mnie się wydaje, że w UK są lepsze warunki do wychowywania dzieci niż u nas :dry:

reklama
Ola, rzeczywiście historia o tabletce może się udać, albo ja bym zrobiła jeszcze tak: kupić z dwa gotowe drinki wylać je i wlać sok, wtedy taki "alkohol" masz tylko dla siebie :-D

Ewka testujesz jutro tak? Trzymam kciuki &&&&&

Żabucha, macie tam prace tak? Żyjecie sobie, dajecie rade? Jeżeli tak to ja narazie nie psułabym tego. Budujecie dom w PL? To nie zamartwiaj się, do wiosny macie jeszcze sporo czasu a i w między czasie na pewno okaże się że jestes w ciąży. &&&&& kciuki zaciśnięte :-)

Mnie coś głowa pobolewa ech , ja też tak mam że po owulacji chwilę wierzę że udało się, a przed terminem samej @ już nie :-(

Do góry