reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Zrobiłam rano bobo test żółty i bladzioch jest jeszcze bardziej wyraźny :-D Ja myślę, że miałam zagnieżdżenie w 12dpo (wtedy pojawiło się ciut krwi) i stąd ciągle tylko bladziochy mi wychodzą (dziś 17dpo). Ten wczorajszy nova-test wywaliłam, bo jak podsechł, to wyglądał dokładnie tak samo jak taki sprzed ciąży - od zmoczenia widać tylko miejsce, w którym powinna być druga kreska, ale samej kreski nie widać (nie śmiejcie się ze mnie, ale specjalnie zbierałam negatywne testy, żeby potem, jak doczekam się II, móc sobie poporównywać :tak:).

Piszecie o wakacjach nad morzem - a ja nie mogę się do tego przekonać :-( Jak widzę zdjęcia znad morza, gdzie człowiek przy człowieku, to dla mnie to żaden relaks! Córka na pewno chciałaby tam jechać, bo piasek, bo woda, ale ja bym nie dała rady znieść tych wszystkich ludzi (i tego, że mój M by się ciągle ślinił i tym bardziej czułabym się odepchnięta:dry:).

Ja nie biegam codziennie, bo mięśnie potrzebują się zregenerować, poza tym przy Gabrysiu nie mam za bardzo czasu, bo mój A wraca późno, a ja wstaję wcześnie do pracy i nie bardzo mogę sobie pozwolić na późne chodzenie spać.

Dzięki :tak: Ja znam mój zapał - jest dość słomiany niestety :rofl2: No ale te moje uda... Czekam aż się wyprowadzimy na wieś w przyszłym roku, bo wtedy będzie gdzie biegać - w mieście niestety tylko chodniki, a ja mam już mniej sprawne kolana (jakaś wada wrodzona, która się ujawniła przy ostrych treningach sztuk walki) i potrzebuję naturalnego podłoża.

Wakacje bardzo miło, choć pogoda nad Bałtykiem była w kratkę...:dry: byliśmy na wschodnim wybrzeżu i jednak stwierdziłam, że wolę środkowe lub zachodnie. Ale wypoczęliśmy, pobyliśmy wszyscy razem, nie wiem, jak Gabryś pójdzie w pon do żłobka, bo teraz tylko mama i mama :szok:

Najważniejsze, że pobyliście razem :tak: Gabryś lubi chodzić do żłobka? Nie marudzi? Nie stresuje się? Nie buntuje się?

No i już nie liczę żadnych płodnych/niepłodnych dni tylko dajemy czadu, a u nas nie ma z tym problemu, bo A raczej zawsze jest gotowy ;-)

Ech z takim rozochoconym facetem to nic tylko dzieci robić :rofl2: Powodzenia!!! :-D

Hej.
Ale miałam dziś dzień. Rano HSG w Matce Polce. I wszystko super. Nie bójcie się tego badania, bo jak wszystko jest OK, to prawie nic nie boli.

Skoro nie bolało, to znaczy, że nie było zrostów :-D Te przeciwciała będą Ci niszczyć zastrzykami, czy jak? Wiesz może jak doszło do ich wytworzenia?

cześć dziewczyny. Jestem po wizycie u gina. Fajny facet, rzeczowy, wszystko omówił:tak:

Jak tam dzisiaj tempka? Potwierdza się hipoteza z owu? :-D Co do badania piersi, to lepiej dmuchać na zimne :sorry2: Może wybierz się na usg?

Zrobiłam po południu kolejny test. Jest blada, ale bez problemu widoczna jasnoróżowa kreska. Tak się ucieszyłam, że wstawię nowy suwaczek, ciążowy:-)

Super!!! U Ciebie leci czwarty tydzień, więc nic dziwnego, że masz blade kreski :-D Powiedziałaś już mężowi? :rofl2:

reklama
Wpadają do nas jutro znajomi, a że nie chcę się na razie przed nikim ujawniać z fasolą, to badam temat piwa/wina bezalkoholowego. Takie np. karmi ma 0,5% i szczęka mi opadła jak przeczytałam, że zwykły kefir może mieć więcej alkoholu http://portalwiedzy.onet.pl/92481%20,,,,kefir_dietetyka,haslo.html:szok: A przed kefirem żaden lekarz nie ostrzega :dry: Jutro robię najazd na sklep i kupuję Bavarię - 0,0% alkoholu :-D

Cześć dziewczynki :-) wiecie co wczoraj cały dzień miałam metaliczny posmak w ustach i do tego wieczorem doszły jeszcze nudności i szczerze Wam powiem, że mam ogromne nadzieje, że to fasolka. Staram się nie nakręcać bo mogę się jutro rozczarować, ale to samo przychodzi :zawstydzona/y: do tego wszystkiego jak nigdy przed @ nie mam bóli w podbrzuszu i to też daje mi do myślenia. Już siebie widzę jutro, cały dzień będę latać do kibelka sprawdzać czy coś si dzieje :zawstydzona/y:.

ola ja jak spotykam się ze znajomymi i jest alkohol to zawsze mówię, że nie mam dziś ochoty i mam spokój :-)
Na szczęście nie lubię kefiru i go nie pije :-D

hejka dziewczyny, dawno do Was nie zaglądałam, chcialam się poradzić przed pójściem do pracy.. Od wczoraj mam zawroty głowy, dzisiaj tak samo, mdli mnie i mam takie wrażenie jak bym miała zaraz zwymiotować, wszystko mi wiruje przed oczami, chwieje się, głowa mnie nie boli. Czy to przez te upały? czy iść do lekarza?

susel - W naszym przypadku wyszło, że mąż produkuje przeciwciała przeciwko swoim plemnikom. Wydaje się to dziwaczne, ale ponoć jest to coraz częstsza przyczyna niepłodności w parach, szacuje się, że ok 9% mężczyzn jest tym dotknięte. Nie są znane tego dokładne przyczyny, uważa się, że to jakiś rodzaj alergii, a niektórzy podciągają to jako poważne schorzenie autoimmunologiczne. Można to wykryć tylko specyficznymi badaniami w tym właśnie kierunku. Co ciekawe, mąż miał 2 badania, i w krwi mu wyszło wszystko OK, a w badaniach nasienia pod tym kątem silne przeciwciała. Niestety, te badania bardzo mało osób wykonuje, najbardziej zaawansowany w jest w tym prof. Malinowski z firmy Gymemed z Łodzi i te badania są po prostu strasznie drogie.

Piszecie o morzu :) Ja kocham morze! Wiem, że ten nasz Bałtyk jest ciemny i nie za piękny, ale uwielbiam spacery plażą! :-) Ja to często jestem w trójmieście, siostra mieszka w Gdańsku, w sumie już przy Sopocie, więc na weekend często do niej jeździmy :tak: W Karwii nigdy nie byłam, a słyszałam właśnie, że tam fajnie. Poza tym kocham Hel! A kiedyś z rodzicami jeździłam do Chałup, Krynicy Morskiej, do Władysławowa i do Stegny, fajne miejsca i chętnie bym tam wróciła ;)

Nie wiem co się u mnie dzieje w tym cyklu. 4 litery mnie bolą jak na owu (nie wiem czy wiecie o co chodzi, nie mogę usiąść na d***! Potwiedzone to mam od mojej mamy i siostry, też tak mają w owu!), a owu nie ma :crazy: więc teraz już sama nie wiem co mam myśleć, czyli te wszystkie moje objawy owu od kilku miesięcy to nie było wcale owu?!

Cześć dziewczynki :-) wiecie co wczoraj cały dzień miałam metaliczny posmak w ustach i do tego wieczorem doszły jeszcze nudności i szczerze Wam powiem, że mam ogromne nadzieje, że to fasolka. Staram się nie nakręcać bo mogę się jutro rozczarować, ale to samo przychodzi :zawstydzona/y: do tego wszystkiego jak nigdy przed @ nie mam bóli w podbrzuszu i to też daje mi do myślenia. Już siebie widzę jutro, cały dzień będę latać do kibelka sprawdzać czy coś si dzieje :zawstydzona/y:.

ola ja jak spotykam się ze znajomymi i jest alkohol to zawsze mówię, że nie mam dziś ochoty i mam spokój :-)
Na szczęście nie lubię kefiru i go nie pije :-D

Trzymam kciuki!!!!! Objawy wyglądają obiecująco!!!

Co do alkoholu, to w tym towarzystwie normalnie też wystarczy jak powiem, że nie mam ochoty, ale tu chodzi też o pozę przed M ;-)

hejka dziewczyny, dawno do Was nie zaglądałam, chcialam się poradzić przed pójściem do pracy.. Od wczoraj mam zawroty głowy, dzisiaj tak samo, mdli mnie i mam takie wrażenie jak bym miała zaraz zwymiotować, wszystko mi wiruje przed oczami, chwieje się, głowa mnie nie boli. Czy to przez te upały? czy iść do lekarza?

Może się czymś strułaś? Teraz łatwo się załatwić choćby mięsem czy lodami :sorry2:

Nie wiem co się u mnie dzieje w tym cyklu. 4 litery mnie bolą jak na owu (nie wiem czy wiecie o co chodzi, nie mogę usiąść na d***! Potwiedzone to mam od mojej mamy i siostry, też tak mają w owu!), a owu nie ma :crazy: więc teraz już sama nie wiem co mam myśleć, czyli te wszystkie moje objawy owu od kilku miesięcy to nie było wcale owu?!

Ładnie Ci dziś tempka poszła w górę - jesteś w okresie okołoowulacyjnym, ale dokładnego momentu owu nie da się stwierdzić bez monitoringu ;-)

Wpadają do nas jutro znajomi, a że nie chcę się na razie przed nikim ujawniać z fasolą, to badam temat piwa/wina bezalkoholowego. Takie np. karmi ma 0,5% i szczęka mi opadła jak przeczytałam, że zwykły kefir może mieć więcej alkoholu http://portalwiedzy.onet.pl/92481%20,,,,kefir_dietetyka,haslo.html:szok: A przed kefirem żaden lekarz nie ostrzega :dry: Jutro robię najazd na sklep i kupuję Bavarię - 0,0% alkoholu :-D

Profesor zdrowo mówiła kiedyś o tym, żeby nie podawać kefiru dzieciom i nie pic w ciąży i podczas karmienia. Ja to wiem bo mój jest AA i mówił mi, ze w kefirze jest nawet do 1% alkoholu.
Dziś 25 dc. Na teście była jedna kreska, o jedna za mało ;-) Mam nadzieje, choć śluz zwykły, szyjka raczej się obniża. Biust boli od tygodnia. Wiecie jak to jest z ta nadzieja. Wyprze wszystko.
Jeśli zacznę mierzyć temperaturę, to mierzy się ja od 1.dnia cyklu? Pomyśle o custungusie też.
Co do morza, ja kocham Bałtyk i żadne morze nie przebije mi Bałtyku. Bardzo polecam iść na wschód słońca nad Bałtykiem. Cudowny widok.

reklama
Do góry