reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Aniołek wg tej tabeli to oki, ok. 3-4 tydz ciąży (czyli od @ 5-6 tydz.) wg mnie wsio gra więc sie nie martw :)
Lamorela strasznie mnie zdziwiły te komentarze, ale tak jak dziewczyny tu piszą zignoruj - tylko frustratki tak mogły napisać. Myślę że my tutaj sobie raczej wszystkie dobrze życzymy więc tam już nie wracaj :) i ciesz się spokojna ciążą
Laseczki jeśli chodzi o ochotę na seks to hm.... ja kiedyś miałam naprawdę duże potrzeby hehe ale z czasem jak słyszałam że daj już spokój, daj odpocząć :) to mi się wszystko jakoś tak wyziębiło :( teraz troszke muszę się zmuszać do tego ze względu na starania. A wcześniej, przed starankami to starczało mi raz na tydzień / zresztą nie tylko mi niestety w naszym związku... a więc posucha:( no ale najbardziej mi przeszkadza.... i tu bedzie wielkie zdziwienie bo faktycznie wg dowcipów to my jesteśmy jako te "kłody" w łóżku :).... brak aktywności partnera i inicjatywy, fantazji jakiejś! ah! wiele by pisać. no ale jest jak jest, nie samym seksem żyje człowiek nie ? :)

reklama
Lamorela - mnie też na wieczór coś podbrzusze rozbolało w ciagu dnia było ok, no i podrzemałam godzinkę, ale i tak jestem słaba. głowa do góry będzie dobrze, damy rade :) Musimy :)

Ja walczę ze zmęczeniem w ciągu dnia, bo potem siedzę pół nocy i zasnąć nie mogę. Wczoraj przespałam pół dnia, a położyłam się spać na noc po 4 (wstałam o 8).

Jejku jak mi na wieczór brzuch się tak jakby napina i staje jakby delikatnie powiększony. Strasznie dziwne uczucie.

Lamorela - mnie też na wieczór coś podbrzusze rozbolało w ciagu dnia było ok, no i podrzemałam godzinkę, ale i tak jestem słaba. głowa do góry będzie dobrze, damy rade :) Musimy :)

Mnie też wieczorem bardziej pobolewa :tak: AniołekBB - tylko godzinkę pospałaś? Aż mam przy Tobie wyrzuty sumienia z powodu tych moich wielu drzemek w ciągu dnia :rofl2:

benefica, jak tam wakacje? Dzięki za odpowiedź odnośnie biegania - ja mam grube uda (po mamusi :-p) i lekki kompleks z tego powodu :dry: Chciałabym je wyszczuplić i bieganie wydaje mi się idealne - pewnie trzeba biegać codziennie, ale ile powinien trwać jeden trening? Jakieś rozciągania w międzyczasie robić? (pytam oczywiście na "po ciąży", nie teraz ;-)) Co do ćwiczeń, to przez pół roku bardzo intensywnie ćwiczyłam (robiłam system p90x) i dopóki ćwiczyłam, to mięśnie super mi się wzmocniły, ale... jak tylko przestałam, to MOMENTALNIE zrobił mi się taki wielki zwałek na brzuchu, jakiego nigdy nie miałam :szok: Więc delikatnie mówiąc zraziłam się do ćwiczeń :baffled:

Ja nie biegam codziennie, bo mięśnie potrzebują się zregenerować, poza tym przy Gabrysiu nie mam za bardzo czasu, bo mój A wraca późno, a ja wstaję wcześnie do pracy i nie bardzo mogę sobie pozwolić na późne chodzenie spać. Staram się biegać 2-3 razy w tygodniu, średnio około 40min, czasem 45min, czasem 35min. Najlepiej biegać minimum 30min, podobno optimum to 45-60min, ale to nie od razu. Nic na siłę, jak się zaczyna biegać, to nie należy przeginać, bo się człek zniechęci :sorry2: ja się nie rozciągam przez brak czasu, ale byłoby dobrze :dry: na necie jest sporo filmików z rozciąganiem. Często zamiast jednego biegania idę na rower lub basen ;-)

Wakacje bardzo miło, choć pogoda nad Bałtykiem była w kratkę...:dry: byliśmy na wschodnim wybrzeżu i jednak stwierdziłam, że wolę środkowe lub zachodnie. Ale wypoczęliśmy, pobyliśmy wszyscy razem, nie wiem, jak Gabryś pójdzie w pon do żłobka, bo teraz tylko mama i mama :szok:

No i już nie liczę żadnych płodnych/niepłodnych dni tylko dajemy czadu, a u nas nie ma z tym problemu, bo A raczej zawsze jest gotowy ;-)

Benefica - to w jakiej miejscowości byliście, bo mi też sie raczej bardziej podoba zachodnie wybrzeże, ale w tym roku chyba wybierzemy wschodnie bo chciałabym przy okazji zobaczyć trójmiasto.

Co do wakacyjnych planów, we wrześniu jedziemy w góry do mojej rodziny, jeżdżę tam co roku od 6 lat, od kiedy urodziła się tam moja siostra cioteczna. Swoją drogą jest ona idealnym przykładem, że nie wszystkie dzieci krzyczą po nocach, a w dzień płaczą. Cały pierwszy rok życia chodziła spać o 19, a stawała o 6 i cały dzień uśmiechnięta:tak: cudowna dziewczynka.

reklama
Hej.
Ale miałam dziś dzień. Rano HSG w Matce Polce. I wszystko super. Nie bójcie się tego badania, bo jak wszystko jest OK, to prawie nic nie boli. Także to wiem, poza tym byłam wieczorem u ginekologa, prof. Malinowskiego i chyba mamy przyczynę niepowodzeń u nas. Mamy przeciwciała na żołnierzyki męża. Przy pierwszej ciąży już występowały, a teraz się najprawdopodobniej nasiliły. Ale to idzie wyleczyć, więc jestem pełna dobrych przeczuć i strasznie zmęczona.
Jeśli ktoś będzie chciał, to opiszę dokładnie badanie HSG, żeby się nie bać, bo to niezłe badanie i dużo wiadomości daje.
Ściskam Was wszystkie i padam na pyszczek. :-)

Do góry