reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Leemonca, dzięki za info o ćwiczeniach :tak: Co do Twojej owu, to całkiem możliwe, że była, ale niekoniecznie wczoraj - spadek może się pojawić niekoniecznie w samym dniu owu. Tak czy siak warto żebyś dzisiaj zgwałciła męża :rofl2: Nie wiem jak tam u Was wyglądają te sprawy, ale może rzuć się na niego ZANIM pójdzie ćwiczyć - rach ciach ciach 3 minuty i po sprawie :szok::-D:rofl2: A potem niech sobie trenuje choćby do rana :-p

reklama
Byłam u ginekologa. Powiedział, że w wg USG mogę być zarówno we wczesnej ciąży jak i przed @, więc nadal nic nie wiem, jak głupia zrobiłam dziś znowu test, pod światło jet kreska, ale trzeba się mocno przyglądać. Idę robić kompot z jabłek bo mam z dwa kilo od dziadków R i nie wiem co z nimi zrobić:-) szarlotka była, słoiki są, jakiś sos słodko-kwaśny nawet zrobiłam, więc gotuję gar kompotu:)

Leemonca, dzięki za info o ćwiczeniach :tak: Co do Twojej owu, to całkiem możliwe, że była, ale niekoniecznie wczoraj - spadek może się pojawić niekoniecznie w samym dniu owu. Tak czy siak warto żebyś dzisiaj zgwałciła męża :rofl2: Nie wiem jak tam u Was wyglądają te sprawy, ale może rzuć się na niego ZANIM pójdzie ćwiczyć - rach ciach ciach 3 minuty i po sprawie :szok::-D:rofl2: A potem niech sobie trenuje choćby do rana :-p

Qwa...fajnie by było, ale "to se ne da"
Teraz ja siedzę w firmie, mąż w domu, na 13 idzie do pracy, a ja po 13 wracam. Więc muszę czekać na jego wieczorny powrót :blink:
Z tym gwałtem to mi tez nie wyjdzie... jakoś nieczęsto się kochamy (nie mamy wielkich potrzeb) i teraz oboje świadomie w celu poczęcia kochamy się co wieczór. Może też ta świadomość i to, że 6 dzień z rzędu spowodowały spadek formy:-(
Ale zobaczymy co będzie wieczorem. Jako, że to mój drugi obserwowany cykl ( w pierwszym się uczyłam) dlatego zaczęliśmy trochę za szybko, wystarczyłoby schemat O-4, O-2, O-1, O O+1, O+2 To wychodzi 6 razy, a ewentualnie reszta jak się zachce;-)

Kurcze normlanie tak czytam Was i od dzis przestaje narzekac na przytulanki co 2-3 dni:p wydawalo mi sie ,ze wiekszosc facetow lubi czesto a tylko moj M ma malo ochoty :p ale jak widac Jest znacznie wiecej facetow, ktorzy maja malo checi...

Swoaja droga gdzie sie podziali Ci Faceci z Kawalow co ciagle mysla o jedym?:p a moze Ci co sie na Mezow nie nadaja to sa wlasnie Ci z tych opowiastek bo maja duzo testosteronu czyli ciagle sie im chce , mysla o jednym i takch facetow kobitki nie chca na zawsze:p moze to tak wygalda;P

U mnie @ szaleje - mam wybombiony brzuch i nic mi sie nie chce:p

Wczoraj bylam na "babaskim spotkaniu z Liceum " (trafil sie jedne kumpel,ktorego mialo nie byc ale sie pojawil-) hehe takie wyjscia dobrze robia:D moj M potem jest tak fajniutki:D

Stazi - mnie się wydaje, że jest ZNACZNIE więcej facetów, którzy nie zawsze chcą i nie zawsze mogą.
A może te opowiastki, biorą się od młodzieniaszków po 18-25/30 lat, bez związków, w których przytulanki są na porządku dziennym. Oni wtedy rzeczywiście mogą i chcą bez przerwy.

My jakoś ogólnie nie skarżymy się na małą ilość seksu, ale w przypadku chęci posiadania dziecka trzeba trochę popracować....;-)
U nas akurat tak jest, że mąż pracuje w 4-ro brygadowej zmianie , czyli ma dwie ranki, dwie popołudniówki, dwie nocki i dwa dni wolne. Ja codziennie pracuję, do tego oboje coś tam trenujemy, ćwiczymy i oczywiście kiedy oboje mamy wspólną chwilę wolną, to wykorzystujemy ją na przytulanki:-D
Ale często trzeba się mocno wpasowywać w odpowiedni czas.

Ciesz się, że macie chęć i możliwość kochać się co drugi, trzeci dzień, to na pewno ułatwia zajście w ciążę

Wkurzyłam się :wściekła/y: Kupiłam ze 3 dni temu testy ciążowe w aptece w klinice leczenia niepłodności - wydawałoby się, że będzie tam najtaniej, bo przecież kasiorę i tak trzepią na wizytach i zabiegach. Słuchajcie, zapłaciłam 15 zł za pink test i 14 za żółty bobotest :baffled: A wczoraj w Rossmannie kupiłam pink test za niecałe 10 zł, a dziś jeszcze dwa bobotesty żółte, w aptece 200 metrów dalej, każdy po 6,30 zł :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: To jest tak chamsko nieetyczne, że oni mają tak wysokie ceny w tej klinice i orzynają klientki, które żyją nadzieją!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Byłam u ginekologa. Powiedział, że w wg USG mogę być zarówno we wczesnej ciąży jak i przed @, więc nadal nic nie wiem, jak głupia zrobiłam dziś znowu test, pod światło jet kreska, ale trzeba się mocno przyglądać. Idę robić kompot z jabłek bo mam z dwa kilo od dziadków R i nie wiem co z nimi zrobić:-) szarlotka była, słoiki są, jakiś sos słodko-kwaśny nawet zrobiłam, więc gotuję gar kompotu:)

Wygląda dobrze :tak: Planujesz kolejny test?

Wkurzyłam się :wściekła/y: Kupiłam ze 3 dni temu testy ciążowe w aptece w klinice leczenia niepłodności - wydawałoby się, że będzie tam najtaniej, bo przecież kasiorę i tak trzepią na wizytach i zabiegach. Słuchajcie, zapłaciłam 15 zł za pink test i 14 za żółty bobotest :baffled: A wczoraj w Rossmannie kupiłam pink test za niecałe 10 zł, a dziś jeszcze dwa bobotesty żółte, w aptece 200 metrów dalej, każdy po 6,30 zł :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: To jest tak chamsko nieetyczne, że oni mają tak wysokie ceny w tej klinice i orzynają klientki, które żyją nadzieją!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Wygląda dobrze :tak: Planujesz kolejny test?

No niezle z ta cena!! wredoty jedne! ja za pink test osttanio placilam jakos 6 zl:p ale w promocji:] zdziercy - wszedzie wkolo!!

co do przytulanek z Mezem.., Moj Maz ma dosc stresujaca prace i najchetniej to wlasciwie kochalby sie w tygodniu raz i w week moze 2 i to jest taki eoptymalne dla Niego;) JA z poczatku sie wkurzalam jak slyszlam,ze ciagle nie nie wiec przstalam nalegac - teraz On nalega i chyba tak jest lepiej.., bo tak wpedzalm sie w jakies dziwne poczucie winy zwlaszcza jak jeszcze mi mowil, ze zachowuje sie jak erotoman..

coś mi chyba odpowiedź zjadło forum:tak:, testować planuję jutro lub po jutrze. Tak swoją drogą na innym forum powiedziałam, że prawdopodobnie jestem w ciąży coś ok. 4 tygodnia. Wiecie jedynie jakie odpowiedzi dostałam? Żebym się nie cieszyła bo jeszcze mogę poronić, bo to normalne! Ja wiem, że samoistne poronienia zdarzają się, ale wybaczcie, nie miałabym ani serca, ani odwagi pisać tego typu rzeczy dla kobiety, której teraz co najwyżej potrzebny jest spokój. Ja chcę się podzielić z ludźmi z którymi mam kontakt internetowy od ponad roku wesołą nowiną, że może nareszcie będę mamą, będę miała dziecko, a w odpowiedzi dostaję nie ciesz się i nie nastawiaj na ciążę.

co do przytulanek z Mezem.., Moj Maz ma dosc stresujaca prace i najchetniej to wlasciwie kochalby sie w tygodniu raz i w week moze 2 i to jest taki eoptymalne dla Niego;) JA z poczatku sie wkurzalam jak slyszlam,ze ciagle nie nie wiec przstalam nalegac - teraz On nalega i chyba tak jest lepiej.., bo tak wpedzalm sie w jakies dziwne poczucie winy zwlaszcza jak jeszcze mi mowil, ze zachowuje sie jak erotoman..

Ja na początku też chciałam częściej niż M, ale po ciąży sobie odpuściłam i się do niego dopasowałam żeby się nie dołować - wyziębiłam moją chcicę i często w ogóle mi się nie chciało nawet jak M się do mnie przystawiał. A teraz w czasie staranek, kiedy musiałam pilnować żeby przytulanki były często, M mi się skarżył, że czuje się molestowany, no ale co ja miałam zrobić - przecież przy seksie raz na 2-3 tygodnie żadnych szans na ciążę by nie było :dry: Mam wrażenie, że jak my naciskamy na seks ze względu na staranka, to faceci czują się traktowani przedmiotowo i się odsuwają, ale jakby to miał być seks dla samego seksu, to by faceci od razu byli gotowi, bo by czuli się pożądani :-p

reklama
coś mi chyba odpowiedź zjadło forum:tak:, testować planuję jutro lub po jutrze. Tak swoją drogą na innym forum powiedziałam, że prawdopodobnie jestem w ciąży coś ok. 4 tygodnia. Wiecie jedynie jakie odpowiedzi dostałam? Żebym się nie cieszyła bo jeszcze mogę poronić, bo to normalne! Ja wiem, że samoistne poronienia zdarzają się, ale wybaczcie, nie miałabym ani serca, ani odwagi pisać tego typu rzeczy dla kobiety, której teraz co najwyżej potrzebny jest spokój. Ja chcę się podzielić z ludźmi z którymi mam kontakt internetowy od ponad roku wesołą nowiną, że może nareszcie będę mamą, będę miała dziecko, a w odpowiedzi dostaję nie ciesz się i nie nastawiaj na ciążę.

:szok::szok:
:szok: Jasne, że każda z nas może poronić, ale przecież takich rzeczy się nie pisze, ani nie mówi!!!! :szok::szok::szok: Tamto drugie forum to nie może być forum starankowe :baffled: Jakieś kobiety bezdzietne lub takie, którym za łatwo się udało albo wpadły i nie rozumieją naszych dylematów :crazy:

Do góry