reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Cześć dziewczynki :-), ale naskrobałyście.

madziolina_p podaje Ci link do rejestracji

OvuFriend - Zwiększ Szanse na Zajście w Ciążę!

ktoś pytał czy ovufriend wyznaczy owulację dzień po owulacji. Nie, ovufriend zaznaczy owulację jak zaobserwuje wzrost 3 lub 4 temperatur.

Dziewczyny ja wczoraj miałam taki dziwny posmak w ustach jakbym się metalu na lizała :baffled: cały wieczór mi dokuczało. Wyczytałam gdzieś, że to może być objaw ciąży, albo gardło kurcze już zaczynam się nakręcać :wściekła/y:

ola nie stresuj się, wszystko będzie dobrze. Fajną masz sygnaturkę :tak: z fasolką :-)

reklama
Dziewczyny ja wczoraj miałam taki dziwny posmak w ustach jakbym się metalu na lizała :baffled: cały wieczór mi dokuczało. Wyczytałam gdzieś, że to może być objaw ciąży, albo gardło kurcze już zaczynam się nakręcać :wściekła/y:

Metaliczny posmak może być spowodowany ciążą :-D Chociaż ja miałam taki kiedyś jak jadłam morele :rofl2:

ola ja wczoraj jadłam morele :-D pewnie to od tego. Podobno też jak gardło jest chore to też metaliczny posmak jest w ustach (wczoraj migdałki mnie bolały), ale miałam nadzieje, że to może fasolka :-(, tempka też w dół...
Dzięki, że sprowadziłaś mnie na ziemie. Ja i ciąża? Coraz częściej myślę, że to niemożliwe. Ehhh...

elifit 8.07 ?
19ania90 10.07 II
karola1986 14.07 @
keit85 17.07
@
dośka1 20.07 @
benefica 21.07 @
AniołekBB 25.07 II
Mariot 25.07 II
Malgonia1 26.07 @
Dorcia 26.07 @
Nanncy 26.07
Arcala 27.07 @
Susel 27.07 @
Tygryseczek 28.07 II
yes2.gif

olapalo 30.07II
yes2.gif

stazi24 30.07 @
Ewka358 3.08
Fuma_Foch 04.08
Madziolina_p 4.08
Ulika 04.08

Mimimoo 5.08
Rybka33 5.08
Kingax1 7.08
Centka80 9.08
żabucha 10.08
Conti 10.08
Leemonca 13.08
ailatan1987 14.08
tamaguczi 17.08
Piaska 21.08

Ostatnia edycja:
olapalo co prawda pytanko było do leemonca ale ja z biegaczek jestem i potwierdzam, że bieganie bardzo wyszczupla nogi ;-) jak się biega systematycznie, to efekty widać bardzo szybko. Ja mam obwód uda w najgrubszym miejscu 48,5cm. A z brzuszkami to się poddałam, nie robię ich jakoś dużo, bardziej polegam na bieganiu, pływaniu żabką i trochę robię typowo brzuszków (ale bardzo mało, tylko przy ćwiczeniach siłowych) i brzucha nie mam ale talii też nie :nerd: i nic nie pomaga, wcześniej jak ćwiczyłam więcej na brzuch też nie miałam talii :dry:

My już wróciliśmy z nad morza :-) ale martwię się, bo dziś 10dc, a cały czas mam leciutkie plamienie i do tego trochę ciągnie mnie podbrzusze :confused: a my staranki na tip top prowadzimy, a tu takie kwiatki :baffled:

Dzień dobry :-)

Ailatan ja nie rozumiem jednego, jeżeli nie było jeszcze owu to dlaczego już jej nie będzie w tym cyklu?? Dziwne to trochę, bo skoro masz ładny śluz owulacyjny to może owu się przesunie??

Ewka tempka spadła ale i tak trzyma się ponad linię :-D

Ja sama nie wiem o co chodzi :-( Powiedziała, że wszystko we mnie wygląda jak po owu, ale może być też tak, że jej nie było! A pęcherzyka już nie ma, więc albo pękł albo go w ogóle nie było. Jak jej powiedziałam, że mam cykle ostatnio 27 dniowe, to powiedziała, że możliwe, że owu mogę mieć nawet w 9 cyklu, bo to różnie bywa. Ale według mnie nie było w ogóle owulacji, bo temperaturę mam cały czas niską! Przecież przez wzrost hormonu ma się podwyższoną temperaturę, ale to nie oznacza, że owu była. A u mnie jak narazie niska tempka :/ A tam rzeczywiście mam zaburzoną tempkę. Piłam alkohol w weekend i chyba dlatego taki skok tam mam w jednym dniu. Poza tym brałam antybiotyki i to mogło zaburzyć też cykl i owy :crazy:

ola ja wczoraj jadłam morele :-D pewnie to od tego. Podobno też jak gardło jest chore to też metaliczny posmak jest w ustach (wczoraj migdałki mnie bolały), ale miałam nadzieje, że to może fasolka :-(, tempka też w dół...
Dzięki, że sprowadziłaś mnie na ziemie. Ja i ciąża? Coraz częściej myślę, że to niemożliwe. Ehhh...

Dopóki nie ma @, to jest nadzieja, a tempka może się przecież wahać, byle nie spadła za bardzo :tak: Co do ciąży, to bardzo rzadko się zdarza żeby para ZUPEŁNIE nie mogła mieć dzieci (zawsze jeszcze jest inseminacja albo in vitro), więc głowa do góry, jestem pewna, że niedługo się uda (a może już się udało??:-D).

olapalo co prawda pytanko było do leemonca ale ja z biegaczek jestem i potwierdzam, że bieganie bardzo wyszczupla nogi ;-) jak się biega systematycznie, to efekty widać bardzo szybko. Ja mam obwód uda w najgrubszym miejscu 48,5cm. A z brzuszkami to się poddałam, nie robię ich jakoś dużo, bardziej polegam na bieganiu, pływaniu żabką i trochę robię typowo brzuszków (ale bardzo mało, tylko przy ćwiczeniach siłowych) i brzucha nie mam ale talii też nie :nerd: i nic nie pomaga, wcześniej jak ćwiczyłam więcej na brzuch też nie miałam talii :dry:

My już wróciliśmy z nad morza :-) ale martwię się, bo dziś 10dc, a cały czas mam leciutkie plamienie i do tego trochę ciągnie mnie podbrzusze :confused: a my staranki na tip top prowadzimy, a tu takie kwiatki :baffled:

benefica, jak tam wakacje? Dzięki za odpowiedź odnośnie biegania - ja mam grube uda (po mamusi :-p) i lekki kompleks z tego powodu :dry: Chciałabym je wyszczuplić i bieganie wydaje mi się idealne - pewnie trzeba biegać codziennie, ale ile powinien trwać jeden trening? Jakieś rozciągania w międzyczasie robić? (pytam oczywiście na "po ciąży", nie teraz ;-)) Co do ćwiczeń, to przez pół roku bardzo intensywnie ćwiczyłam (robiłam system p90x) i dopóki ćwiczyłam, to mięśnie super mi się wzmocniły, ale... jak tylko przestałam, to MOMENTALNIE zrobił mi się taki wielki zwałek na brzuchu, jakiego nigdy nie miałam :szok: Więc delikatnie mówiąc zraziłam się do ćwiczeń :baffled:

Ja sama nie wiem o co chodzi :-( Powiedziała, że wszystko we mnie wygląda jak po owu, ale może być też tak, że jej nie było! A pęcherzyka już nie ma, więc albo pękł albo go w ogóle nie było. Jak jej powiedziałam, że mam cykle ostatnio 27 dniowe, to powiedziała, że możliwe, że owu mogę mieć nawet w 9 cyklu, bo to różnie bywa. Ale według mnie nie było w ogóle owulacji, bo temperaturę mam cały czas niską! Przecież przez wzrost hormonu ma się podwyższoną temperaturę, ale to nie oznacza, że owu była. A u mnie jak narazie niska tempka :/ A tam rzeczywiście mam zaburzoną tempkę. Piłam alkohol w weekend i chyba dlatego taki skok tam mam w jednym dniu. Poza tym brałam antybiotyki i to mogło zaburzyć też cykl i owy :crazy:

Tempki wyglądają tak, jakby owu dopiero miała być, ale jeśli nie ma teraz pęcherzyka dominującego, to kiepsko:-(Możliwe też, że Ci się cykl wydłuży i pęcherzyk dopiero się pojawi i owu będzie, ale z grubym opóźnieniem :tak:

Na pewno to był cykl bezowulacyjny! :-:)crazy: Najgorzej jak mam takie cykle często!!! :angry: Mam nadzieje, że to przez antybiotyki i kolejny już będzie w porządku, bo się załamię chyba :crazy::no:

ailatan - u mnie takie cykle to norma i normalnie nawet nie miałam śluzu jak białko jajka, ale pomógł mi castangus - pisałam już o tym, że już po 1,5 tygodnia brania (nie brałam od 1dc) pojawiła się piękna owu, a teraz z niej mam II :-D

reklama
Leemonca - spytam z innej beczki - czy bieganie wyszczupla nogi?
laugh.gif
Czytałam jakiś czas temu artykuł o tym, że jak się chce mieć zgrabne nogi to powinno się biegać, a nie np. robić przysiady - tak samo z brzuchem - jeśli chce się mieć wcięcie w talii, a nie być płaskim na bokach jak facet, to nie wolno przesadzać z ćwiczeniami na brzuch. Co o tym myślisz?

Olapalo - moim zdaniem wyszczupla. Ja co prawda cała zeszczuplałam, schudłam 23 kg, ale z obwodu uda (jednego) spadło 10 cm. Treningi cardio (bieganie, pływanie, jazda na rowerze) wyszczupla i wysmukla całe ciało. Ćwiczenie brzuszków wcale nie zbuduje kaloryfera. Trzeba wielu ćwiczeń wzmacniających, aby mięśnie nabrały ładnego kształtu.
Polecam bieganie, maszerowanie, rower lub pływanie - uprawiane regularnie nadaje piękne kształt całej sylwetce.

olapalo co prawda pytanko było do leemonca ale ja z biegaczek jestem i potwierdzam, że bieganie bardzo wyszczupla nogi
wink2.gif
jak się biega systematycznie, to efekty widać bardzo szybko. Ja mam obwód uda w najgrubszym miejscu 48,5cm. A z brzuszkami to się poddałam, nie robię ich jakoś dużo, bardziej polegam na bieganiu, pływaniu żabką i trochę robię typowo brzuszków (ale bardzo mało, tylko przy ćwiczeniach siłowych) i brzucha nie mam ale talii też nie
nerd6bs.gif
i nic nie pomaga, wcześniej jak ćwiczyłam więcej na brzuch też nie miałam talii
dry.gif
Zgadzam się w 100%
ktoś pytał czy ovufriend wyznaczy owulację dzień po owulacji. Nie, ovufriend zaznaczy owulację jak zaobserwuje wzrost 3 lub 4 temperatur.

Ja, ja, ja pytałam :tak:
Dzięki, tak sobie właśnie myślałam.
A mam jeszcze jedno pytanie - skoro wczoraj zarejestrowałam lekki spadek tempki, dziś znacznie wyższy, to oznacza, że owu była wczoraj? Czy może przedwczoraj ?

Wczoraj nam nie wyszły przytulanki. Mąż niestety nie miał sił :-( biegał rano, potem całe popołudnie był w pracy i wieczorem nie dał rady... Trochę się zmartwiłam, bo wczorajszy spadek tempki,otwarta i miękka szyjka, przedwczorajsze wzdęcia wskazywałyby na owu. Dlatego pytam czy owu jest w dniu spadku temp. czy dzień wcześniej... A co z kochaniem dzień po owulacji?? mam nadzieję, że dziś mężowa forma wzrośnie

Nie chcę się kłócić, wiem jak bardzo zależy mu na maratonie, tyle się do niego przygotowywał, ale wkurza mnie to, że przez to nie ma sił i czasu na nic innego.

Dziś mam wizytę u ginekologa, ma świetne opinie ten lekarz. Mam nadzieję, że co nieco się dowiem :) że skieruje mnie na podstawowe badania i może potwierdzi tę wczorajszą owu...

Do góry