reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Słuchajcie, ja sobie dzis termometr kupie, ale @ bede miec dopiero ok 10 sierpnia, ostatnia mialam 10 lipca, jak od dzis zaczne mierzyc to ok, czy myslicie, ze powinnam zaczac od miesiaczki?

reklama
susel ja bym z chęcią pobiegła, ale matki pieniężnej będzie dopiero jutro:-)

Leemonca szyjka po owulacji twardnieje i zamyka się, bada się ją codziennie o tej samej porze w tej samej pozycji.

Dzięki lamorela. Wiem, co i jak, że codziennie o tej samej porze, i wiem, że się zamyka, natomiast nie wiem jak szybko się zamyka. Czy już na drugi dzień po owulacji wyraźnie czuć różnicę, czy zamyka się tak samo długo jak otwiera:confused2:

U mnie szczerze mówiąc z rana w czasie około owu potrafi być jeszcze miękka, ale przy badaniu wieczornym już twarda i zamknięta i tak już mam do końca cyklu, więc myślę, że w ciągu doby od owu powinna stwardnieć.

madziolina powinno się od nowego cyklu mierzyć, ale ola z tego co pamiętam zaczęła w połowie i też zadziałało:)

A ja w ramach odstersowania, zaraz się zbieram do kina :-) Jutro będzie ciężki dzień, rano HSG, a wieczorem specjalista ds. niepłodności. Także dziś muszę się wyluzować i iść na lody :-D

Zabrałam córkę na spacer i ledwo doczłapałam do domu - jakoś tak ciężko mi się zrobiło w podbrzuszu. Stresuję się, że mogłabym stracić fasolkę :zawstydzona/y: Nie pamiętam czy w pierwszej ciąży też tak bardzo się trzęsłam hmmm Spędzam czas w łóżku bawiąc się z córką, czytam i drzemię, więc może żadne plamienia mnie nie nawiedzą?? Pamiętam, że w poprzedniej ciąży bolało mnie podbrzusze jak na @ - teraz też mnie boli, ale trochę inaczej, no i bóle krzyża ciągle mi towarzyszą. A do tego lekkie mdłości! Zapisałam się na wizytę w rejonowej przychodni na za półtora tygodnia - lekarz ma mocno średnie opinie w necie, ale co zrobić, skoro do specjalistów z przychodni przyszpitalnej nie ma szans się dostać przed październikiem :sorry:

Słuchajcie, ja sobie dzis termometr kupie, ale @ bede miec dopiero ok 10 sierpnia, ostatnia mialam 10 lipca, jak od dzis zaczne mierzyc to ok, czy myslicie, ze powinnam zaczac od miesiaczki?

Ja Ci radzę zacząć od razu, to się trochę wdrożysz i wyjaśnisz sobie w międzyczasie wszystkie wątpliwości przed następnym cyklem (o ile będzie ;-)).

A ja w ramach odstersowania, zaraz się zbieram do kina :-) Jutro będzie ciężki dzień, rano HSG, a wieczorem specjalista ds. niepłodności. Także dziś muszę się wyluzować i iść na lody :-D

Trzymam kciuki za HSG - życzę Ci żebyś była jedną z tych szczęściar, które zachodzą w ciążę tuż po HSG :tak::-D

Piaska - na co do kina? :)

Dziewczyny, ja w ogóle nie mam pojecia o co chodzi z tą zamkniętą czy otwartą szyjką :shocked2: Śluzu też nie umiem obserwowac, bo wiecie od spermy moga być fałszywe wyniki :confused2:

Siedzę w pracy i tylko myślę o dzisiejszej wizycie u gin :-( Boje się, ze się okaże, że mam torbiele, mięśniaki i niewiadomo co jeszcze :-( :-(

Ailatan na pewno będzie dobrze u gina, nie można myśleć negatywnie bo to ponoć przyciąga same złe rzeczy. Wizyta ma być jakaś specjalna? Czy poprostu kontrolnie? Trzymam kciuki &&&&

Olapalo dużo odpoczywaj i nie martw się, będzie dobrze :-)

Dziewczyny pomóżcie!! męczę się z zębem od paru dni, dziś przełamałam się i ból mnie zagonił do dentystki. Ona powiedziała że to tylko podpłukana plomba i trzeba wymienić ale w trakcie okazało się że poważniej bo cały ząb obumarł i trzeba usunać kanałowo.
Zatruła go! i za tydzień mam mieć usuwaną tą całą miazgę martwą zęba. No i teraz umieram ze strachu że jeżeli się udało w tym cyklu to czy ja tym nie zaszkodzę ??? RTG nie robiła bo ma to urządzenie - emblemat czy jakoś tak, więc chociaż tyle dobrze ale please napiszcie co o tym wiecie? Znieczulenie i trutka czy to szkodzić może w 2 (4 od @) tyg potencjalnej ciąży?

reklama
Ulika chyba w jakiś sposób może zaszkodzić, ale na kolejnej wizycie powiedz poprostu dentystce że prawdopodobnie jesteś w ciąży to dostosuje takie leczenie które jest mało inwazyjne.

Do góry