reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

dziewczyny przepraszam, bo pewnie juz pisalyscie o tym, ale poprosze jeszcze raz.
Dzis kupuje termometr- zwykly czy owulacyjny? jak m,yslicie?
Napiszcie jak powinna temperatura sie rozkladac i jak sie bedzie rokladala jak bede i nie bede w ciazy.
I czy moge mierzyc pod pacha? czy lepiej w ustach? Jakos nie moge sie przekonac do mierzenia w pochwie...
Zaloze tez sobie konto na ovufriend, dajcie linka jak mam do zrobic przez czyjes konto,.

Bede wdzieczna :-)

reklama
dziewczyny przepraszam, bo pewnie juz pisalyscie o tym, ale poprosze jeszcze raz.
Dzis kupuje termometr- zwykly czy owulacyjny? jak m,yslicie?
Napiszcie jak powinna temperatura sie rozkladac i jak sie bedzie rokladala jak bede i nie bede w ciazy.
I czy moge mierzyc pod pacha? czy lepiej w ustach? Jakos nie moge sie przekonac do mierzenia w pochwie...
Zaloze tez sobie konto na ovufriend, dajcie linka jak mam do zrobic przez czyjes konto,.

Bede wdzieczna :-)

Koniecznie owulacyjny - muszą być 2 miejsca po przecinku. Ja mam Microlife MT 16C2 i jest w porządku. Co prawda spod kołdry nie słychać pikania, ale może to i dobrze, bo przynajmniej mogę mierzyć dyskretnie - i wiesz co? Mierzę od 17 czerwca, a M się jeszcze nie zorientował :-D Mam budzik ustawiony na 6:00 i mierzę zawsze 1,5-2minuty, patrząc na komórkę :-D Pod pachą nie ma sensu mierzyć, trzeba mierzyć w ustach, waginalnie lub w pupie - ale jak się zdecydujesz na pupę, to już potem nie mierz w innych miejscach :rofl2: Ja mierzę w pochwie i wkładam głęboko - staram się zawsze tak samo (wyczuwam palcem po okienku, w którym wyświetla się wynik), przytrzymuję ręką i leżę na boku z zaciśniętymi udami. Przy pomiarze w ustach trzeba zawsze wkładać termometr tak samo (w to samo miejsce), pod język - ale to Ci inne dziewczynki lepiej napiszą, bo ja zawsze mierzyłam między nogami i nie mam doświadczenia w pomiarze w ustach
;-)

Co do wyników pomiarów, to przed owu tempka powinna być generalnie niższa, potem w okolicach dnia owu powinien być spadek o 0,2C, a następnego dnia wzrost powyżej linii, wokół której koncentrowały się tempki sprzed owu. Jeżeli po tym spadku kolejne 3-4 tempki będą ponad linią, to zaznacza się na wykresie owu. Temperatura powinna być wyższa przez minimum 14 dni, a jeśli jest wyższa przez 18 dni, to są duże szanse, że to ciąża :tak: Jeżeli nastąpi spadek (może być tendencja spadkowa przez kilka dni), to zwykle przychodzi @.

Zawsze mierzy się w tym samym miejscu, o tej samej godzinie. Trzeba starać się kłaść się regularnie spać i nie pić alkoholu, bo on zaburza. Wszystkie czynniki zaburzające trzeba sobie zapisywać - np. alkohol, długie siedzenie, wcześniejsze pójście spać itp.

Załóż sobie konto na fertilityfriend i tam masz mnóstwo wykresów, które możesz sobie pooglądać i powinnaś załapać o co chodzi ;-)

Hej Kobiety, trzeba być szybkim, aby przeglądać na bieżąco i jeszcze się orientować:-D

Patico - jak robisz testy owu - tzn ile dni pod rząd i czy zawsze tylko jeden wychodzi Ci pozytywny???
Ja od tygodnia wszystkie mam pozytywne i nie wiem o co chodzi? Jakaś dziwna jestem

Olapalo - gratuluję racjonalnego podejścia do sytuacji. Wydajesz się być silną kobietą. Sama wiesz co dla Ciebie i Twojej rodziny najlepsze. Trzymam paluchy &, aby wszystko się ułożyło. A może tym razem będzie syn - mała kopia Tatusia i on oszaleje na jego punkcie!!

Centka 80 - smutna Twoja historia, ale najważniejsze, że masz obok siebie, kogoś kto daje Ci siłę. Jesteś wielka.

Film fajny, jak czas pozwala i akurat trafię to oglądam programy tej prezenterki. Ten akurat ominęłam.

Dziewczyny, które używają program ovufriend -
cz ovu zaznacza owulacje w następnym dniu po jej wystąpieniu?? Moje wszystkie wskaźniki wskazują owulację (śluz, szyjka, wczorajsze wzdęcia), ale nic się nie zaznaczyło, tempka niby dziś ciut niższa niż zazwyczaj, ale dopiero następne dni wykażą ewentualny wzrost:eek:
Temperaturę mierze codziennie o tej samej porze, w tym samym miejscu zaraz po przebudzeniu. Nocy nie zarywam, używek nie stosuję... Błądzę we mgle!!!

A w piątek dowiedziałam się, że żona szwagra jest w ciąży. Po dwóch miesiącach niezabezpieczania się... Sama nie wiem co czuję. I radość i wściekłość, zazdrość i w ogóle... A nam czas ucieka, z każdą chwilą jesteśmy starsi

Koniecznie owulacyjny - muszą być 2 miejsca po przecinku. Ja mam Microlife MT 16C2 i jest w porządku. Co prawda spod kołdry nie słychać pikania, ale może to i dobrze, bo przynajmniej mogę mierzyć dyskretnie - i wiesz co? Mierzę od 17 czerwca, a M się jeszcze nie zorientował :-D Mam budzik ustawiony na 6:00 i mierzę zawsze 1,5-2minuty, patrząc na komórkę :-D Pod pachą nie ma sensu mierzyć, trzeba mierzyć w ustach, waginalnie lub w pupie - ale jak się zdecydujesz na pupę, to już potem nie mierz w innych miejscach :rofl2: Ja mierzę w pochwie i wkładam głęboko - staram się zawsze tak samo (wyczuwam palcem po okienku, w którym wyświetla się wynik), przytrzymuję ręką i leżę na boku z zaciśniętymi udami. Przy pomiarze w ustach trzeba zawsze wkładać termometr tak samo (w to samo miejsce), pod język - ale to Ci inne dziewczynki lepiej napiszą, bo ja zawsze mierzyłam między nogami i nie mam doświadczenia w pomiarze w ustach
;-)

Co do wyników pomiarów, to przed owu tempka powinna być generalnie niższa, potem w okolicach dnia owu powinien być spadek o 0,2C, a następnego dnia wzrost powyżej linii, wokół której koncentrowały się tempki sprzed owu. Jeżeli po tym spadku kolejne 3-4 tempki będą ponad linią, to zaznacza się na wykresie owu. Temperatura powinna być wyższa przez minimum 14 dni, a jeśli jest wyższa przez 18 dni, to są duże szanse, że to ciąża :tak: Jeżeli nastąpi spadek (może być tendencja spadkowa przez kilka dni), to zwykle przychodzi @.

Zawsze mierzy się w tym samym miejscu, o tej samej godzinie. Trzeba starać się kłaść się regularnie spać i nie pić alkoholu, bo on zaburza. Wszystkie czynniki zaburzające trzeba sobie zapisywać - np. alkohol, długie siedzenie, wcześniejsze pójście spać itp.

Załóż sobie konto na fertilityfriend i tam masz mnóstwo wykresów, które możesz sobie pooglądać i powinnaś załapać o co chodzi ;-)

Bardzo dziekuję!
Kupie sobie termometr z 2 miejscami po przecinku i faktycznie bede mierzyc w pochwie, bo tak najlepiej, a jak pikania nie slychac to jeszcze lepiej! Przemoge się!

Właśnie sie zarejestruje to mi może będzie wskazywało owulację itp, jeszcze raz dziekuje!!!!!!!!!!!!

Ja zrobiłam dziś z rana teścior, kreska tak samo blada jak wczoraj, a nawet trochę bledsza, ale jest! Poszłabym na betę, ale pieniędzy brak bo wszystko wczoraj na lokatę wysłałam. Nie wiem, nie potrafię się cieszyć po wcześniejszych przejściach z testami, było II, wszystko fajnie, poszłam na betę, a ona 0. Więc nie cieszę się, martwię się, możliwe, że znowu fałszywy alarm:no::crazy:.

madziolina ja na poczatku mierzylam pod pacha i mi cuda wychodzily. a forum sie dowiedzialam od dziewczyn ze to nie wchodzi w gre i teraz mierze w ustach i jest duzo sensowniej. a w pochwie podobno najlepiej, ale ja tez nie moge sie przekonac, zwlaszcza w trakcie @. ja tez dopiero co zalozylam konto na ovufriend i powiem Ci ze jestem bardzo zadowolona. co do linka to ewka wczesniej wrzucala.

Leemonca jak czujesz ze owu jest teraz to pewnie jest :) mysle ze ovufriend moze pokazac na przyklad jutro (jak tempka skoczy) ze owu byla dzisiaj, wiec ja bym sie brala do dzialania! ;)

lamorela na Twoim miejscu lecialabym do gina. jak powiesz ze test byl pozytywny to powinien Cie przyjac, niech tam sprawdzi co sie dzieje i Cie uspokoi :)

a u mnie wlasnie najnudniejsza czesc cyklu czyli @, juz sie nie moge doczekac jak sie skonczy, ale w miedzy czasie to zyje waszymi cyklami ;)

dzięki susel. My już działamy od 5 dni pod rząd, jest przyjemnie, ale nie jesteśmy zwyczajni tak często się kochać. Starzy jesteśmy i potrzeby już nie te:-) Jak szybko po owulacji szyjka się zamyka? To mój drugi cykl obserwacji i chyba wiele jeszcze się muszę nauczyć:eek:

Leemonca co do szyjki to nie pomoge bo swojej nie oceniam i nie mam kompletnie pojecia jak to sie robi, cos czytalam, ale w praktyce to jest ponad moje mozliwosci :p ale wiem ze dziewczyny z lipcowek badaly wiec pewnie ktos inny bedzie w stanie pomoc.

susel ja bym z chęcią pobiegła, ale matki pieniężnej będzie dopiero jutro:-)

Leemonca szyjka po owulacji twardnieje i zamyka się, bada się ją codziennie o tej samej porze w tej samej pozycji.

Ostatnia edycja:
reklama
madziolina ja na poczatku mierzylam pod pacha i mi cuda wychodzily. a forum sie dowiedzialam od dziewczyn ze to nie wchodzi w gre i teraz mierze w ustach i jest duzo sensowniej. a w pochwie podobno najlepiej, ale ja tez nie moge sie przekonac, zwlaszcza w trakcie @. ja tez dopiero co zalozylam konto na ovufriend i powiem Ci ze jestem bardzo zadowolona. co do linka to ewka wczesniej wrzucala.

Nie trzeba mierzyć w czasie @ ;-) Ja jakoś nie miałam oporów żeby sobie tempkę mierzyć w pochwie - przecież dziewicą nie jestem żeby jakiś dyskomfort czuć z tego powodu :rofl2:

Do góry