reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Nannsy dzieki, pewnie skorzystam z namiarów.
W ogóle dzięki Dziewczyny za podniesienie mnie na duchu :)już mi trochę przeszła histeria :-D
Przejdę sie i zacznę leczyć, bo osłabienie i takie jakby otępienie u siebie tłumaczyłam anemią, której jak się okazało nie mam :)
Nie będę się zbytnio przejmować jak @ przyjdzie, bo będę mogła się bardziej przygotować. A jak nie przyjdzie tzn, że jestem superpłodna :-D
Ale Wasze poczynania będę śledzić i 3mać kciuki.

reklama
Mika plus jest taki, że już wiadomo co jest grane i będzie można zacząć działać. Moja szwagierka ma niedoczynność tarczycy, nie wiem na jakim poziomie, ale leczy się już od kilku lat, a udało jej się zajść w ciążę i teraz ma już 2-latka i planują kolejne.

Qrcze, tak jak przypuszczałam, Królewicz dziś punkt 6 był już u mnie :shocked2::eek: a w tygodniu jak wychodzę do pracy o 6:30, to u niego cisza jak makiem zasiał, potrafi spać do 8, a przychodzi weekend i bach :confused2: i tak zawsze. I nie ważne, o której pójdzie spać :cool:

mika...masakra ja wczoraj byłam u lekarza i kazał mi przebadać hormony tarczycy - dał mi skierowanie i mam zrobić badanie za 2 tygodnie...to chyba jakaś epidemia :-(

A u mnie znowu prolaktyna za niska.

fuma ja też mam prolaktynę poniżej normy, jaki masz wynik? jak będziesz u endo to daj znać koniecznie co Ci powiedziała bo jestem ciekawa czy niska PRL może mieć negatywny wpływ na zaciążenie i co z tym fantem zrobić.

ech ta tarczyca, ja też muszę poszukać jakiegoś endokrynologa, bo najprawdopodobniej też mi tarczyca nawala :eek:

u mnie dziś 2 dzień rozciągliwego śluzu, dziwnie wczesnie się zaczęło, powórnując z poprzednimi cyklami, owu w 22 i w 33 dc :szok: no ale to dobrze, może wreszcie cykl będzie normlany z owu ok 14-16 dnia, dziś mega spadek tempki, teraz czekam na spektakularny skok, hehe

pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Ja tarczycą jestem zdziwiona, bo u mnie w rodzinie nikt nie choruje, Mrowkaa ma racje, to epidemia. Podobno to utrudnia zaciążenie ... Ja mam 8 dni do @ (20dc) a już mnie pobolewa brzunio i kłują jajniki ... Zobaczymy czy tarczyca, to faktycznie tarcza, utrudniająca zajście ...
Karola masz płodny śluz to do dzieła :cool2: jeśli jest tam troche za wcześnie to plemniczki poczekają, a czym dłużej czekają tym większa szansa na dziewczynkę :-D

Mika współczuję dolegliwości...powiem Ci,że mnie czasami podobne bóle dopadają po owu i już nie opuszczają aż do @...masakra. W tym cyklu nie jest aż tak źle, dziś mam 25 dc i zaczyna pobolewać :-( pewnie za parę dni przyjdzie małpica.... Życzę Ci by tarczyca się uspokoiła i nie utrudniała staranek :tak:

Hej dziewczyny, witam się i ja. Widzę że jeszcze lipiec się nie zaczął a Was już tu całkiem sporo.
Jestem mamą 16 miesięcznego synka, urodzony w przestępny dzień.
O pierwszą ciążę staraliśmy się 5 miesięcy, jak się w końcu udało to poroniłam. Pół roku później zrobiłam badania (mieszkam w IE a na badania wysłała mnie gin w PL) i się okazało że mam Hashimoto (choroba immunologiczna tarczycy) i że to było prawdopodobnie powodem poronienia. Po 5 miesiącach leczenia weszłam w widełki TSH i mimo że lekarka kazała zejść do TSH na poziomie 1,5-2 to my przy ponad 3 zapączkowaliśmy. Po porodzie trochę zaniedbałam Euthyrox raz brałam regularnie, później jak zobaczyłam że mi TSH po ciąży bardzo spadło myślałam że się naprawiłam i zmniejszyłam dawkę a przed badaniem tydzień nie brałam i TSH podskoczyło do 100:szok: Teraz od prawie roku grzecznie biorę leki i w kwietniu było super, a w maju jak lekarka powiedziała by trochę zwiększyć dawkę euthyroxu bo aż za nisko miałam TSH to teraz mam powyżej normy. Bardzo chcemy już drugiej ciąży, ale przy takim poziomie (6) to niebezpiecznie zafasolkować :no:
Trochę Was zanudziłam, ale widzę że tu akurat temat tej nieszczęsnej tarczycy się pojawił

Karola masz płodny śluz to do dzieła :cool2: jeśli jest tam troche za wcześnie to plemniczki poczekają, a czym dłużej czekają tym większa szansa na dziewczynkę :-D

no działania były, ja bym jednak wolała by za długo nie czekały bo mnie się synuś marzy :rolleyes:

dziś może powtórzę test owu chociaż te testy, które ostatnio kupiłam na allegro jakieś lipne są, słabo te kreski wychodza, nawet ta kontrolna jest jakaś bardzo słaba...

mąż piecze chleb więc za 3 godziny będzie wyżerka... hmmm, domowy chlebek ze słonecznikiem i do tego prawdziwe masło, mnaaaammmm....

maszyna do pieczenia chleba to był strzał w 10!!!

reklama
no działania były, ja bym jednak wolała by za długo nie czekały bo mnie się synuś marzy :rolleyes:

mąż piecze chleb więc za 3 godziny będzie wyżerka... hmmm, domowy chlebek ze słonecznikiem i do tego prawdziwe masło, mnaaaammmm....

maszyna do pieczenia chleba to był strzał w 10!!!

no karola, nie kuś, my właśnie po obiedzie a Ty tu o takich smakołykach :-D a macie jakieś sprawdzone przepisy na chlebek? Mój wuj też często piecze, ale szału nie ma i nie wiem, czy to kwestia przepisu czy jakości składników? Chleb dość szybko robi się "stary", wyschnięty i zapychający :cool:

Mojemu M też się marzy drugi synuś :cool2:

Do góry