reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

reklama
Witajcie Dziewczynki! I mnie chyba przyszło przenieść się z czerwcówek na lipcówki. Jeszcze cień szansy jest, ale ja jakoś straciłam nadzieję i złapałam doła.
Czy wiecie kiedy najwcześniej po owulacji może wyjść jakakolwiek beta HCG >0,02? Ja dzisiaj oznaczyłam , 6-7 dni po owulce, jest <0,02. Gdyby chociaż była 0,5-1, cokolwiek... Wiem, że to wcześnie, ale gin mówił, że już cokolwiek >0,02 powinno być. Czekam teraz na @ , jakiś tam ułamek procenta jest, że nie przyjdzie...

Acha, ja będę jeszcze testować 4 .07, w terminie spodziewanej @.

Ostatnia edycja:
Witam nowe koleżanki :tak: ja właśnie skończyłam zaprawiać wiśnie z moim małym :tak: ale miałam ubaw w ogródku :-D młody zadaje milion pytań na minute :-D:-D później mycie wiśni wrzucanie do słoików,cukier, nakrętki wszystko ze mną robił :tak: moja pociecha mała.

Mam takie pytanko w sumie sobie coś wymyśliłam i szukam teraz potwierdzenia, że mogło tak być ;-). Więc tak: wrzucam zdjęcie moich testów owulacyjnych

attachment.php

1 test od góry jest z 11dc
2 test z 10dc (20.00)
3 test 10dc (14.00)

i wymyśliłam sobie tak, że skok LH mógł wystąpić w 9dc wieczorem, a w 10dc o 14(o tej porze zazwyczaj robię TO) to stężenie już nie było tak wysokie jak 9dc wieczorem i po prostu ta II kreska nie jest tak intensywna jak być powinna (zdjęcie 2 i 3). Jak myślicie? Jeżeli rzeczywiście skok LH wystąpiłby w 9dc wieczorem to owulacja powinna wystąpić mniej więcej za 12-36h czyli owulację miałabym w 10dc tak jak wyznaczył mi to ovufriend.
Dobrze myślę czy już wariuję?

Hej!

Malgonia - jak widzisz jestem i tu:-).Witaj na lipcówkach. To na pewno będzie dla nas szczęśliwy miesiąc.

Ewka- no ja się specjalnie na testach owu nie znam ale jak ja miałam to krecha była gruba i widoczna przez dwa dni. I ciemniejsza od testowej.

A u mnie znowu prolaktyna za niska. Przez miesiąc wzrosła o 0,06.Jak tak dalej pójdzie to za rok będzie w normie.Wymyśliłam ,ze zapytam moją endo co robić bo akurat do niej idę 3 lipca.

Hej, dziękuję za wsparcie. Niestety bóle dzisiaj nie zelżały a się nasiliły. Miałam bardzo silne krwawienie, krew gęsta, ciemna, ze skrzepami. W nocy dreszcze, trzęsą ce ciało i osłabienie. Musiałam zwolnić się z pracy i pruć do pierwszego lepszego Ginekologa bo mój na zwolnieniu. USG nic nie wykazało, dostałam przeciwbólowe czopki na receptę. Objawy bólowe wskazują na endometriozę i dostałam skierowanie na laparoskopię :( Słowo "endometrioza" już u mnie padało ale mój Gin zalecił staranka i teraz nie wiem, czy jeszcze czekać czy pruć na laparo....
No to już chyba wiem, dlaczego nie zachodzę w ciążę... :(((

A ja zamiast z ekscytacją czekać na wyniki testu, zaczęłam się martwić i mieć nadzieje, że test wyjdzie negatywnie. A oto powód:2 dni temu zrobiłam ogólne badania krwi i moczu.Wyniki całkiem niezłe oprócz ... tarczycy. Norma wynosi w przybliżeniu 0,30 -4,0 a ja mam 26. Dziś mój internista jak zobaczył wynik powiedział tylko "O matko ...". Niedoczynność tarczycy. i kazał się jak najszybciej zapisać do endokrynologa (a podobno długo się czeka). No i oczywiście najlepiej, abym teraz nie była w ciąży i przez tam jakiś czas jak będę się leczyć ... No nie poprawiła mi humoru także nowina, że powoduje niepłodność :-( Także zaczęłam wątpić, że zaszłam w ciąże i że zajdę. Suma sumarum wolałabym nie być teraz w ciąży ...

O! Fuma :) No lipiec musi być dla nas rewelacyjny, też wkrótce będziemy tylko pisać o ciąży, mdłościach i wyprawkach.

Mika
, przy takim TSH pewnie nie zajdziesz w ciążę. Ale nic się nie martw, to się da opanować, na szczęście są leki, szybko wyrównają Ci niedoczynnść. Ważne że wykryto o co chodzi. Głowa do góry!

reklama
Mika, współczuję takiego wyniku... Malgonia ma rację tarczycę da się opanować dosyć szybko :tak: Na staraczkach grudniowych też Dziewczyny miały wysokie TSh i jedna hashimoto i szybciutko pozachodziły w ciążę :)))

Co do terminu - może idź prywatnie? Chcesz namiar na dobrych endokrynologów w Łodzi? ja mam jednego i moje 2 koleżanki chodzą do niego i w tej samej przychodni jest drugi, ponoć jeszcze lepszy, poważne przypadki wyciąga.

Multi-Med Plus. Kontakt - formularz kontaktowy (Dr. Krawczyk i Dr. Nogal). Wizyta pewnie od zaraz. Krawczyk jest w poniedziałki. Cena chyba 100zł

Do góry