reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

U mnie tempka ma tendencję spadkową, więc chyba nici z bobasa :no:Byliśmy na spotkaniu rodzinnym i w piątek trochę pobiegałam z dziećmi i poschylałam się za piłką i złapał mnie mega ból w podbrzuszu. To był taki ból jakby mi ktoś ściskał macicę albo może jakbym miała posiniaczoną macicę - nie był to taki typowy ćmiący i napuchnięty ból jak przed @. Położyłam się do łóżka i przeszło jak bardzo długo leżałam na boku na płasko. Wczoraj znowu ten ból się pojawił, ale już bez powodu i też przeszedł przy leżeniu. To dla mnie nowy rodzaj bólu, nie kojarzę żebym coś takiego wcześniej czuła, no ale i owulacja jest dla mnie nowością, więc nie mam z czym porównywać moich odczuć :dry:

AniołekBB
- gratuluję!!!!

Nie przejmujcie się tak konfliktem serologicznym - przy pierwszym dziecku nie ma on znaczenia, a zresztą potem też nie, bo dają w tyłek zastrzyk z immunoglobuliny i po sprawie ;-)

Co do pozycji na pieska, to mnie boli jak się tak kochamy, ale mówię mojemu M, żeby trochę płycej... i jak on się pilnuje, to jest w porządku :-D

Myslicie, ze moge miec zaburzony pomiar jak wczoraj pilam alkohol? Kolezanki jeszcze z liceum wyciagnely mnie na karaoke i w sumie wypilam 3 piwa! Polozylam sie przed 2:00 spac, a tempke zmierzylam o 6:30. Tempka wysoka jak na 8dc dlatego pytam :)

Późno się położyłaś + alkohol - pomiar może być bardzo zaburzony, spójrz na mój wykres, ja mam jeden bardzo wysoki pomiar - to właśnie po imprezce...

Jestem normalnie zbulwersowana, dzisiaj pojechaliśmy do mojej rodziny na obiad z psem, wiedziałam, że będą dzieci, to zapytałam się, czy pies będzie przeszkadzał, czy możemy go wziąć, dostaliśmy odpowiedź, że bierzcie, nie ma problemu, przyjeżdżajcie.

Współczuję! Głupi pomysł żeby psa w samochodzie zamykać - niech się ta dziewczyna sama tam zamknie i zobaczy jak szybko można się ugotować. Z drugiej strony jestem w stanie zrozumieć jej stres i strach o dziecko, bo mimo wszystko zwierzęta są nieobliczalne i ja też bym ogromnie drżała, że psu coś odbije i mimo, że 'nigdy nie gryzie', to ten jeden raz akurat to zrobi i to moje dziecko będzie miało blizny do końca życia:sorry2:
Nie, nie bierzcie psa na spotkania z dziećmi, bo szkoda nerwów - także nerwów psa...

Dzisiaj jest 19 dc i na bieliźnie miałam kilka kropelek krwi, chwilę przed tym lekko pobolewało mnie podbrzusze... To może być plamienie implantacyjne? 5 dni po owulacji? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Może być implantacja, może być plamienie śródcykliczne - nie wiadomo. Trzeba czekać na test za 11 dni!

reklama
Susel chyba musisz poczekać. To plamienie to jeszcze nie poczatek nowego cyklu, dopiero jak @ się rozkręci to wtedy zaczynasz brać clo ( jak napisałaś 2dc ale licząc od pierwszego dnia krwawienia a nie plamienia). A jeśli to fasolka to musisz poczekać aż wyjdzie Ci test. Może dopiero mialaś plamienie implantacyjne i test wyjdzie pozytywny pojutrze (bardzo czuły). Cierpliwości;-)

Lamorela co za ludzie!!! Pies do samochodu w taki upał!!! We wrocławiu kiedyś ktoś zostawił tak psa w aucie w upał w samym Rynku i psinka nie przeżyła! Dostała udaru słonecznego! Było o tym bardzo głośno w prasie! To trzeba mieć rozum:wściekła/y:! Mogli cię poprosić żebyś wzięła go na smycz ale żeby go pakować do auta!!! Ale fakt faktem, że różni są ludzie i lepiej zwierzaków na takie spotkania nie zabierać... Wiem z doświadczenia.

Aniołku testowałaś dzisiaj? Trzymam kciuki&&&&&&&&&&!

Miłego dnia kochane, ja lecę do pracy...

Żabucha - w taki upał do pracy, współczuje, ja jestem dzisiaj mega słaba, te upały mnie wykończą, nie testowałam dzisiaj bo nie mam już żadnego testu w domu, ale jade na zakupy, jednak mimo to ide chyba tylko jutro na bete, bo mąż jeszcze o niczym nie wiem, i obawiam się jak zobaczy że kupuje sikańce to się domyśli.
lamorela - co za ludzie - psa do auta, to może niech dziecko zamkną skoro się boi, co za znieczulica...
susel - może to faktycznie plamienie implantacyjne, ja bym jutro spróbowała na Twoim miejscu zrobić test.

zabucha i Aniolek myslicie ze tak pozno (12/13dpo) moze byc jeszcze plamienie implantacyjne? wtedy ta minimalna beta tez by miala jakis sens... i znow mam nadzieje :sorry: to moze bete jutro powtorze i wtedy to juz wszystko sie wyjasni.

Aniolek u Ciebie napewno juz bedzie piekna beta, czekamy na wynik!

lamorela wlasnie przeczytalam historie z psem. masakra! tez bym od razu uciekala z takiej imprezki!

susel z tym plamienie to roznie bywa. Na czerwcu byla dziewczyna, ktora tez miala 2 dni plamienia i pisala ze juz tylko czeka az @ sie rozkreci. I sie nie doczekala! Zrobila test i dwie krechy! Wiec glowa do gory! A ja w pierwszej ciazy mialam plamienie w dzien kiedy testowalam i lekarka powiedziala, ze tez moze tak byc. Mala plamka jasnorozowej krwi na wkladce. To bylo jedyne plamienie w ciazy jakie mialam i to kilka dni po terminie @;-)

U mnie tez upaly (ponoc burza ma dzis byc :baffled::szok: ale na szczescie jeszcze ani widu ani slychu:-D). Wrocilam z polskiego sklepu z torba pyyyssszzznych polskich truskawek mniam mniam:-p:-p:-p, ale bedzie uczta:-):-):tak::tak:.

ailatan1987
kazdy alkohol zaburza temperature, znaczaco podnosi ja do gory (wiec mysle ze pomiar zaznacz jako zaburzony). Ja jestem abstynentka, aczkolwiek zdarza mi sie okazjonalnie wypic lampke szampana lub wina, wtedy moj R zauwaza ze mam goraczke (poprostu cisnienie wzrasta i temperatura ciala mi sie podnosi).
Co do pozycji pisalam wczesniej, ze na pieska jest najkorzystniej na zafasolkowanie(podobno:tak:). Na tzw. jezdzca to najgorsza z pozycji do zajscia w ciaze lepiej juz klasycznie. A taczka to juz mega sposob, bo to z nogami do gory (prawie jak stanie na rekach, wiec nic wylac sie nie moze:-p). Tak rozmyslalam nad marnotrastwem zolnierzykow i sie zastanawiam czy po wszystkim tampona nie wlozyc:confused::eek:. I jeszcze jedno, ja po przytulancach zawsze cwicze miesnie Kegla (zaciskam miesnie miednicy i je rozkurczam. To tak jakby chcialo sie siku ale w danym momencie nie ma jak i gdzie:tak: i trzeba zacisnac "piczke":-D:-D:-D) Takie skurcze macicy powoduja przenoszenie plemnikow blizej ujscia jajowodow i skracaja droge plemnikom do jaja przez co wiecej zolnierzykow przezywa i dociera do celu (zwieksza to ich przezywalnosc a co za tym idzie szanse na zaplodnienie). Gdzies czytalam caly artykul o tym, jak znajde to wam wkleje linka. Poza tym ja odkad cwicze miesnie (od 2 lub 3 lat, mozna to robiac nawet siedzac przy kompie tak jak ja teraz:tak::-D) to moj R jest wniebowziety. Mowi ze jestem tam "ciasniejsza" a to zwieksza jego doznania;-):-p.

ja tak robie- tzn z tym tamponem:p poniewaz mi tez zawsze sie siku po no wiec wstac musze wiec ide szybko wkladam tampona by potem przez noc mi jakos specjalnie nie cieklo no irano go wyciagam:p nie wiem czy to cos pomoze ale tak mi wygodniej bo nie mam brudnej bielizny potem:) ja niebawem mam dostac okres no i czekam jak na szpilach.., ale chyba wpadnie bo mm humory ,ze hoho Maz sie wkurza.. a co ja moge..

Ta historia z psem - masakra jak tak mozna -ludzie chyba mozgu nie maja...

Kiedys Moja ciotka z wujkiem zostawili dziecko w samochodze bo spalo i poszli sobei na zakupy jak wrocili okazalo sie ,ze ktos walnal w ich auto i malo co a by dziecko mieli na sumieniu... potem juz nigdy wiecej nie zostawili dziecka w aucie...

Ja wczoraj bylam na grillu u rodzinki:) a dzis ide z Mezem nad wode:D zapakowalam jakas lekka ksiazke do czytania i heja;D jakos nie umiem przebrnac przez co ostatnio czytalam - na faktach o samobójstwach - za duzo suchych statystyk i ciezko sie czyta!

a w nidziele za tydzien nad morze- kurcze zeby byla pogoda! łoo:D

no i najlepiej jakby @ juz nie przyszla- tp chyba kazdej pobozne zyczenie:) czego i Wam zycze:)) Milego dnia dziewczynki:D

Dziewczyny a ja po ujrzeniu II kreseczek dalej jakoś w to nie wierze, a poza tym nie mam żadnych objawów i też mnie to zastanawia... w zeszlym tygodni9u przez kilka dni miałam plamienia i bolał mnie brzuch i teraz rozmyślam czy nie stalo sie wtedy coś zlego (z tym że wtedy testy wychodziły jeszcze negatywne) . Wybiore się w przyszłym tyg do gina bo teraz rozmyślam czy na pewno jestem w ciąży, czy z dzidzią wszystko ok... Drżałam że nie bede mogła zajść a teraz drże że jednak fasolki nie ma albo źle sie zagnieździła i obawiam się że przez calą ciążę (jeśli będzie mi dane) będę drżała że coś jest nie tak :-( mój głupi mózg :-(

Mariot - do mnie moje II kreski też nie docierają, ale wgłębi serca cieszę się, że chociaż jestem zdolna do zapłodnienia, boję się powtórki z rozrywki z kwietnia, że zaczne krwawić i będzie po wszystkim, ale póki co staram się myślec pozytywnie, wczoraj zrobiłam tylko jeden test, jutro powtórze czy kreska będzie ciemniejsza, jesli tak to lecę na bete i umawiam się do lekarza, no i pozostaje uzbroić się w cierpliwosć i czekać, no i najważniejsze nie stresować się, bo dzidzia wszytsko czuje....

reklama
Mariot i Aniolek robcie testy i napewno tak jak u tygryseczka kreski beda juz wyrazniejsze i moze sie troszeczke uspokoicie :) jak jutro zrobicie to wrzucajcie zdjecia!

Aniolek jak zagniezdzenie moze byc max 12dpo to tak ledwo ledwo mogloby pasowac, ale to raczej 13dpo.

Zabucha a wiesz co to za dziewczyna? chetnie zobaczylabym jej wykres.

wie moze ktoras z was w takim razie ile dni po zagniezdzeniu moglby juz wyjsc test?

Do góry