reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Czesc dziewczyny ;) Widze, ze temat wieku zostal poruszony. Ja mam 26 lat, a moj J 32. Poronilam w listopadzie w 9 tyg, wtedy udalo sie za pierwszym razem zajsc ;( tzn w pierwszym cyklu, nawet nie chce tego wspominac bo to bylo straszne :( Do dzis sie nie moge pozbierac :( Teraz zaczal sie 7 cykl staran, dzis 8dc.

Aniolek- ciaza jak nic!!! U mnie nigdy nie wyszedl nawet mega bladzioch jak nie bylam w ciazy, a uwierzcie przygladalismy sie pod roznymi katami :)

Myslicie, ze moge miec zaburzony pomiar jak wczoraj pilam alkohol? Kolezanki jeszcze z liceum wyciagnely mnie na karaoke i w sumie wypilam 3 piwa! Polozylam sie przed 2:00 spac, a tempke zmierzylam o 6:30. Tempka wysoka jak na 8dc dlatego pytam :)

Ja wlasnie leze sobie na lezaczku i sie opalam u rodzicow ;) piekna pogoda!
Pisze bez polskich znakow bo tak szybciej z tel ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Ailatan u mnie taki upał, że jeszcze dzisiaj głowy za drzwi nie wystawiłam, no po za rozwieszeniem rano prania, w domu mam 27 st a w sypialni na poddaszu 30 masakra jakaś, ale za dwie godzinki jedziemy do znajomych na grilla. miłego opalania :) co do pozycji to najczęściej kochamy się na jeźdzca, ale czasem mój kończy w pozycji na pieska, no i w tym cyklu praktycznie nic nie wypływało, potem już leże na pleckach zasypiam i wstaje dopiero rano.

Tutaj też straszny upał! :) Teraz przyszłam na chwile do domu się ochłodzić :) Słońce zaszło, ale dalej duchota.

Co do pozycji, to różnie u nas bywa :-) Ja lubię na górze i robimy tak, że potem ja kładę się na plecy i nie wyciągamy "go" ze mnie :D Śmiesznie to musi wyglądac jak się gimnastykujemy, żeby nie wyszedł :-D Ale często też na tzw łyżeczkę - też lubię bardzo :tak: Na pieska średnio lubię i mój J też, ale jak mówicie, że to jest dobra pozycja na zajście w ciążę, to będziemy tak robić, żeby tak kończył :-) I często robimy tak, że jak kochamy się rano to zawsze o 6:00 jak dzwoni budzik, żeby mój J wstawał :D I potem mój J leci idzie do pracy, a ja jeszcze śpię do 8:10 i dopiero jak wstaję to ze mnie wycieka :zawstydzona/y: A jak wieczorem to też robimy tak, żebym juz nie wstawała z łóżka po :tak:

Hej :-D

aniołek
:rofl2: cieszę się i po cichu zazdroszczę ;-)

Ja i mój A mamy po 30 lat (A skończone, ja skończę późną jesienią), staramy się o 2-giego dzidzioła. Ja mam niestety taką "przypadłość", że zawsze po chce mi się siku, nawet jakbym robiła parę minut wcześniej :baffled:

jeszcze się urlopujemy, nareszcie pogoda jest na 100%, słoneczko, morze :happy: zaczynamy kolejne działania, chociaż ta @ jakaś wyjątkowo upierdliwa, bo dziś jest już 6dc, a jeszcze są plamienia, zwykle w 5dc było już koniec :crazy: no ale cóż tam, pierworodny został poczęty w 9dc, więc szkoda czekać ;-)

Aniolek bladzioch jak nic! Gratuluję!

Jestem normalnie zbulwersowana, dzisiaj pojechaliśmy do mojej rodziny na obiad z psem, wiedziałam, że będą dzieci, to zapytałam się, czy pies będzie przeszkadzał, czy możemy go wziąć, dostaliśmy odpowiedź, że bierzcie, nie ma problemu, przyjeżdżajcie. No to wzięliśmy psa. Siedzimy już tam chwilę i nagle słyszę jak matka jednego z dzieci rzuca tekst, to zaprowadźcie go do samochodu, bo dzieci się boją (jest może z 40 stopni na słońcu), na to, że nie, że przecież psy nic nie robią, leżą grzecznie. Sprawa na chwilę ucichła, jakieś 15min później słyszę jak ta sama dziewczyna mówi do dziecka, chodź wsadzimy pieska do samochodu i bierze psa na ręce. Zabrałam go jej i poszłam z mężem przejść się. Po powrocie wytłumaczyliśmy się, że źle się czuję (co jest prawdą) i pojechaliśmy do domu. Ja rozumiem, że dziecko może bać się psa, jakbyśmy się o tym dowiedzieli, to jasne, że pies by został w domu, bo to nie problem, ale uczyć dziecko wsadzania psa do samochodu w taki upał!?:szok: A ja się dziwiłam skąd ludziom do głowy wpadają takie genialne pomysły jak zostawienie psa w samochodzie latem, czy co gorsza zostawienie dziecka.

Aniołek śliczny ten bladzioch !!Gratulacje :):)

jeżeli o mnie chodzi ja mam 26, mój mąż 27 lat, staramy się o pierwsze dziecko. Mój mąż się śmieje, że jestem chyba najbardziej "wydżigowaną" kobietą :p W tym cyklu, kompletnie mi się nie chce mierzyć temperatury, sprawdzać śluzu, jakaś taka chyba wymęczona pracą jestem.
Benfica nawet nie wiesz jak zazdroszczę Ci tego urlopowania, ale i na mnie przyjdzie kolej ;) u mnie urlop zapowiada się remontowo, ale w kolejne wakacje sobie odbijemy ;)

Dzień dobry :) przyklejam się do lipca - to nasz pierwszy cykl starań.

Dziewczyny, może macie większe doświadczenie, bo trochę się gubię... Cykle mam 28-dniowe. Ostatnią miesiączkę miałam od 9.07. 22.07, czyli 14 dc miałam owulację (płodny śluz plus potwierdzone u gina na USG, bo był widoczny pęknięty i lekko obkurczony pęcherzyk), tego dnia miałam również zabarwiony na lekko bordowo śluz (lekarz powiedział, że to normalne, efekt pęknięcia pęcherzyka). Dzisiaj jest 19 dc i na bieliźnie miałam kilka kropelek krwi, chwilę przed tym lekko pobolewało mnie podbrzusze... To może być plamienie implantacyjne? 5 dni po owulacji? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

madziolina sluz moze byc wysoko schowany wiec ja bym uznala ze owu jest i do roboty! ;)

benefica ja tez zawsze lece siusiu i jeszcze do tego musze sie umyc, ale chyba to az tak nie przeszkadza...

wiatr&woda mysle 5 dni po owu to juz moze byc plamienie implantacyjne. czekamy na II za tydzien!

Aniolek ja tu widze pieknego bladziocha wiec gratulacje!!! ale sie ciesze ze Ci sie udalo :) bralas jakies wspomagacze, ziolka? jak bedziesz robila kolejny test to wrzucaj! mysle ze tak jak u tygryseczka beda coraz ladniejsze, grubsze drugie kreski :)

Arcala owulacje akurat mialam na 99% wiec to raczej nie to...

u mnie jakies dziwne rzeczy sie dzieja. wczoraj plamienia, dzisiaj prawie wcale. bylam u gina, pozniej na becie a po becie juz niestety gin sobie poszla do domu:/
najpierw sie dowiedzialam ze to moze byc poczatek okresu (raczej nie bardzo bo dzis juz nic prawie nie bylo), albo ciaza albo wczesne poronienie... potem beta wyszla mi 4. w normach napisali ze ciaza jest powyzej 5 ale dwa miesiace temu jak robilam to bylo napisane ze powyzej 3. no i tak srednio wiem co jest. najbardziej prawdopodobna wydaje mi sie ta wersja z wczesnym poronieniem bo HCG jest tylko bardzo niewiele.
co myslicie?
najbardizej mnie to martwi bo gin powiedziala ze jak ciaza to mam brac progesteron a znowu jak nie to bralabym juz clo od 2 dnia cyklu. i teraz nie wiem co brac. ale te nasze kobiece cykle sa skomplikowane...

reklama
Cześć. Ja tylko na chwilkę. W poniedziałek Was nadrobię.

Aniołek gratuluję.
elifit 8.07 ?
19ania90 10.07 II
karola1986 14.07 @
keit85 17.07
@
dośka1 20.07 @
benefica 21.07 @
AniołekBB 25.07 II
Malgonia1 26.07
Dorcia 26.07
Nanncy 26.07