reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Qrcze, nanncy ale Cię bierze... :frown: moje @ były najróżniejsze, ale takich bóli do nieprzytomności to nie miałam nigdy...:sorry2: biedulko musisz się męczyć. Ja to w ogóle muszę mieć jakiś podwyższony próg bólu, bo nawet porodu źle nie wspominam ;-) oby Ci w porodzie łatwym i lekkim wynagrodziło takie męczarnie :-D

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi!!!

Jeśli o mnie chodzi to paracetamol i nospa absolutnie odpadają bo już 2 razy byłam w szpitalu z powodu bólu podbrzusza i krzyża a takie leki przy @ działają na mnie tyle co tik taki. Dlatego dostałam już leki na receptę. W obecnym cyklu nawet się nie łudzę bo to już 8 cykl i tempka poleciała w dół strasznie, do tego bóle i brązowe plamienie. Martwi mnie fakt, że jeśli implantacja będzie u mnie wyglądała identycznie jak @ to trochę kiepsko :/ Obawiam się, że mogę tego nie odróżnić, dlatego pytałam o tempkę, może chociaż po tym poznam...

Ps A Ketonal już dziś zażyłam bo miałam bóle krzyżowe i nie mogę czekać aż znów zabierze mnie z domu pogotowie :(

Jesli mas ztak bolesne miesiaczki to czy sprawdzalas poziom hormonow ??

takie wsciekle miesiaczki moga znaczyc o obnizonym poziomie jak i o podwyzszonym w kazdym razie - cos jest nie halo: moze warto sprawdzic jesli tego jeszcze nie zrobilas??

Ja mam co troche bole w podbrzuszu i tkliwe piersi ale ,ze jest to moj pierwszy normalny cykl od dluzszego czasu to nie do konca jestem przekonana co dane objawy moga oznaczac:p

Witam,
nasze staranka wypadły na 12 i 16 dzień cyklu. Bóle, które zazwyczaj czuję podczas owulacji przypadły na 16 dc. I teraz sobie czekam :) Bardzo źle i niecierpliwie mi się czeka - dlatego, jeśli nie macie nic przeciwko, chętnie poczekam w Waszym towarzystwie :) Jedną ciążę straciłam i od tamtego czasu, to są pierwsze konkretne i świadome staranka.

Nie mam jeszcze żadnych objawów. Choć w sumie jestem mega zmęczona i senna (mimo urlopu), nie mam na nic siły i ochoty, ale może to przez pogodę..
Mam teraz mleczny śluz, ale taki też występuje u mnie przed miesiączką - tyle że jeśli ma być miesiączka, to zmieni on strukturę u mnie na niejednolitą na parę dni przed okresem. Gdy byłam w ciąży, to miał konsystencję śmietany i było go na tle dużo, że podejrzewałam jakąś chorobę
oczko.gif

Piersi mam normalne. W sumie mnie bardzo często bolą piersi przed okresem (już na tydzień przed). Na razie nic nie czuję, ale u mnie ten objaw o niczym by nie świadczył.. (Jak byłam w ciąży, to przed terminem miesiączki piersi mnie wcale nie pobolewały, zaczęły boleć i być napięte, gdy już wiedziałam o ciąży -
w ogóle oprócz senności nie miałam kompletnie żadnych objawów do terminu @).
Najbardziej mnie męczy, że wszystkie objawy, jakie mogą wystąpić do terminu spodziewanej miesiączki mogą świadczyć zarówno o okresie, jak i o ciąży :/

Ale upały :-) Aż się nie chce człowiekowi starać, jak tak gorąco. Ale z drugiej strony, ci co na urlopach, to mają extra :-)

Mam pytanie dziewczyny, czy któraś z Was ma tyłozgięcie macicy? Jeśli tak to co wasi lekarze mówią o staraniu się o dzidzię? Zasugerowali jakąś najlepszą pozycję? Ja wiem, że ponoć od tyłu jest najlepiej ale właśnie przez tyłozgięcie nie bardzo mi ona pasuje. Może inne sugestie?
Koleżanka robiła świecę po każdym stosunku :) Zaszła w 1 cyklu :)

Nanncy - moje plamienia (jak sądze implantacyjne) wyglądały tak ze to był brązowy śluz, a czasem na wkładce widziałam lekkie różowawe zabarwienie. To wydało mi się dziwne bo jednak zawsze jak miała przyjść @ to ten śluz był zdecydowanie czerwony. Poza tym przy moich 33 dniowych cyklach to plamienie pojawiło się wcześniej niż spodziewana @ i czułam pobolewanie w podbrzuszu co z kolei u mnie nigdy w czasie @ nie występowało. Ja myślę, że lepiej nie brać "na zapas" Ketonalu gdyby to mialo coś zaszkodzić dzidzi, no chyba że już nie będziesz mieć wątpliwości że to @ przyszła. Ja też przestałam brać tabletki na alergie jak tylko coś podejrzewałam, bo lepiej dmuchać na zimne.

benfica - to troche mnie uspokoiłaś, że Ty też czulaś się dobrze w początkach ciąży :-) człowiek zawsze ciąże wiązał z nudnościami a tu nic. I przez ten brak objawów to się zapominam i już pare razy chciałam się radlera napić dla orzeźwienia.

My chyba oboje z mężem jeszcze nie dowierzamy że jestem w ciązy. On dzisiaj stwierdził że jako inżynier to by wolał jakieś mocniejsze potwierdzenie ciąży niż jakaś kreseczka na teście :-D Planuję w nadchodzącym tygodniu pójść do gina, nawet jeśli nic jeszcze nie będzie widać to przynajmniej dowiem się co i jak.

reklama
Mariot, biorąc pod uwagę, że nawet krwawienie nie wyklucza ciąży, należałoby nie brać przeciwbólowych w czasie całej @ podczas okresu staranek :confused:... I jak już pisałam wcześniej mam okresy bardzo, bardzo bolesne a bóle zaczynają się zanim nadejdzie krwawienie. Najpierw jest ból - potem @. Gdy czekam do ostatniej chwili - na działanie tabletki czekam ok 1-2h !!! :szok: Nie łykam na tzw. "zapas". Termin @ jest dzisiaj, tempka spadła a o 6 rano zaczęłam mieć silne bóle krzyżowe. NIe było wyjścia. Co nie zmienia faktu, że mnie to niepokoi....

Do góry