Qrcze, nanncy ale Cię bierze... moje @ były najróżniejsze, ale takich bóli do nieprzytomności to nie miałam nigdy... biedulko musisz się męczyć. Ja to w ogóle muszę mieć jakiś podwyższony próg bólu, bo nawet porodu źle nie wspominam ;-) oby Ci w porodzie łatwym i lekkim wynagrodziło takie męczarnie
reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi!!!
Jeśli o mnie chodzi to paracetamol i nospa absolutnie odpadają bo już 2 razy byłam w szpitalu z powodu bólu podbrzusza i krzyża a takie leki przy @ działają na mnie tyle co tik taki. Dlatego dostałam już leki na receptę. W obecnym cyklu nawet się nie łudzę bo to już 8 cykl i tempka poleciała w dół strasznie, do tego bóle i brązowe plamienie. Martwi mnie fakt, że jeśli implantacja będzie u mnie wyglądała identycznie jak @ to trochę kiepsko :/ Obawiam się, że mogę tego nie odróżnić, dlatego pytałam o tempkę, może chociaż po tym poznam...
Ps A Ketonal już dziś zażyłam bo miałam bóle krzyżowe i nie mogę czekać aż znów zabierze mnie z domu pogotowie
Jesli mas ztak bolesne miesiaczki to czy sprawdzalas poziom hormonow ??
takie wsciekle miesiaczki moga znaczyc o obnizonym poziomie jak i o podwyzszonym w kazdym razie - cos jest nie halo: moze warto sprawdzic jesli tego jeszcze nie zrobilas??
Ja mam co troche bole w podbrzuszu i tkliwe piersi ale ,ze jest to moj pierwszy normalny cykl od dluzszego czasu to nie do konca jestem przekonana co dane objawy moga oznaczac
Cyntia85
Fanka BB :)
Witam,
nasze staranka wypadły na 12 i 16 dzień cyklu. Bóle, które zazwyczaj czuję podczas owulacji przypadły na 16 dc. I teraz sobie czekam Bardzo źle i niecierpliwie mi się czeka - dlatego, jeśli nie macie nic przeciwko, chętnie poczekam w Waszym towarzystwie Jedną ciążę straciłam i od tamtego czasu, to są pierwsze konkretne i świadome staranka.
nasze staranka wypadły na 12 i 16 dzień cyklu. Bóle, które zazwyczaj czuję podczas owulacji przypadły na 16 dc. I teraz sobie czekam Bardzo źle i niecierpliwie mi się czeka - dlatego, jeśli nie macie nic przeciwko, chętnie poczekam w Waszym towarzystwie Jedną ciążę straciłam i od tamtego czasu, to są pierwsze konkretne i świadome staranka.
Cyntia85
Nie mam jeszcze żadnych objawów. Choć w sumie jestem mega zmęczona i senna (mimo urlopu), nie mam na nic siły i ochoty, ale może to przez pogodę..
Mam teraz mleczny śluz, ale taki też występuje u mnie przed miesiączką - tyle że jeśli ma być miesiączka, to zmieni on strukturę u mnie na niejednolitą na parę dni przed okresem. Gdy byłam w ciąży, to miał konsystencję śmietany i było go na tle dużo, że podejrzewałam jakąś chorobę
Piersi mam normalne. W sumie mnie bardzo często bolą piersi przed okresem (już na tydzień przed). Na razie nic nie czuję, ale u mnie ten objaw o niczym by nie świadczył.. (Jak byłam w ciąży, to przed terminem miesiączki piersi mnie wcale nie pobolewały, zaczęły boleć i być napięte, gdy już wiedziałam o ciąży - w ogóle oprócz senności nie miałam kompletnie żadnych objawów do terminu @).
Najbardziej mnie męczy, że wszystkie objawy, jakie mogą wystąpić do terminu spodziewanej miesiączki mogą świadczyć zarówno o okresie, jak i o ciąży :/
Mam teraz mleczny śluz, ale taki też występuje u mnie przed miesiączką - tyle że jeśli ma być miesiączka, to zmieni on strukturę u mnie na niejednolitą na parę dni przed okresem. Gdy byłam w ciąży, to miał konsystencję śmietany i było go na tle dużo, że podejrzewałam jakąś chorobę
Piersi mam normalne. W sumie mnie bardzo często bolą piersi przed okresem (już na tydzień przed). Na razie nic nie czuję, ale u mnie ten objaw o niczym by nie świadczył.. (Jak byłam w ciąży, to przed terminem miesiączki piersi mnie wcale nie pobolewały, zaczęły boleć i być napięte, gdy już wiedziałam o ciąży - w ogóle oprócz senności nie miałam kompletnie żadnych objawów do terminu @).
Najbardziej mnie męczy, że wszystkie objawy, jakie mogą wystąpić do terminu spodziewanej miesiączki mogą świadczyć zarówno o okresie, jak i o ciąży :/
Ale upały :-) Aż się nie chce człowiekowi starać, jak tak gorąco. Ale z drugiej strony, ci co na urlopach, to mają extra :-)
Hehe a Nam sie wlaczyly checi ale i tak jestem tuz przed @ wiec to jakby bez znaczenia ale i tak bylo milo
AniolekBB
No dokładnie Piaska jakbym miała się teraz starć to chyba bym padła.... :-):-):-)
Cyntia85
Koleżanka robiła świecę po każdym stosunku Zaszła w 1 cykluMam pytanie dziewczyny, czy któraś z Was ma tyłozgięcie macicy? Jeśli tak to co wasi lekarze mówią o staraniu się o dzidzię? Zasugerowali jakąś najlepszą pozycję? Ja wiem, że ponoć od tyłu jest najlepiej ale właśnie przez tyłozgięcie nie bardzo mi ona pasuje. Może inne sugestie?
Mariot
Zaciekawiona BB
Nanncy - moje plamienia (jak sądze implantacyjne) wyglądały tak ze to był brązowy śluz, a czasem na wkładce widziałam lekkie różowawe zabarwienie. To wydało mi się dziwne bo jednak zawsze jak miała przyjść @ to ten śluz był zdecydowanie czerwony. Poza tym przy moich 33 dniowych cyklach to plamienie pojawiło się wcześniej niż spodziewana @ i czułam pobolewanie w podbrzuszu co z kolei u mnie nigdy w czasie @ nie występowało. Ja myślę, że lepiej nie brać "na zapas" Ketonalu gdyby to mialo coś zaszkodzić dzidzi, no chyba że już nie będziesz mieć wątpliwości że to @ przyszła. Ja też przestałam brać tabletki na alergie jak tylko coś podejrzewałam, bo lepiej dmuchać na zimne.
benfica - to troche mnie uspokoiłaś, że Ty też czulaś się dobrze w początkach ciąży :-) człowiek zawsze ciąże wiązał z nudnościami a tu nic. I przez ten brak objawów to się zapominam i już pare razy chciałam się radlera napić dla orzeźwienia.
My chyba oboje z mężem jeszcze nie dowierzamy że jestem w ciązy. On dzisiaj stwierdził że jako inżynier to by wolał jakieś mocniejsze potwierdzenie ciąży niż jakaś kreseczka na teście Planuję w nadchodzącym tygodniu pójść do gina, nawet jeśli nic jeszcze nie będzie widać to przynajmniej dowiem się co i jak.
benfica - to troche mnie uspokoiłaś, że Ty też czulaś się dobrze w początkach ciąży :-) człowiek zawsze ciąże wiązał z nudnościami a tu nic. I przez ten brak objawów to się zapominam i już pare razy chciałam się radlera napić dla orzeźwienia.
My chyba oboje z mężem jeszcze nie dowierzamy że jestem w ciązy. On dzisiaj stwierdził że jako inżynier to by wolał jakieś mocniejsze potwierdzenie ciąży niż jakaś kreseczka na teście Planuję w nadchodzącym tygodniu pójść do gina, nawet jeśli nic jeszcze nie będzie widać to przynajmniej dowiem się co i jak.
reklama
Mariot, biorąc pod uwagę, że nawet krwawienie nie wyklucza ciąży, należałoby nie brać przeciwbólowych w czasie całej @ podczas okresu staranek ... I jak już pisałam wcześniej mam okresy bardzo, bardzo bolesne a bóle zaczynają się zanim nadejdzie krwawienie. Najpierw jest ból - potem @. Gdy czekam do ostatniej chwili - na działanie tabletki czekam ok 1-2h !!! Nie łykam na tzw. "zapas". Termin @ jest dzisiaj, tempka spadła a o 6 rano zaczęłam mieć silne bóle krzyżowe. NIe było wyjścia. Co nie zmienia faktu, że mnie to niepokoi....