reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

reklama
Ale dziewczyny upał!!!
Musze wyjsc do sklepu, a nie wiem jak wytrzymam :-( poczekam jeszcze troche!
Musze kupic krewetki i bede robic na kolacje paelle z krewetkami, ktoras jadla? Bede robic pierwszy raz!

AniołekBB- chyba już można gratulować! jejku, też bym tak chciała! Tygrysek- też oczywiście gratuluje gorąco, u Ciebie to już śliczny tłuścioch!

Dziś dziewczyny w końcu czuje jakiś sluz i cycki troche bola i dol brzucha, czyzby owulacja?
szkoda, ze plemniczki nie zyja tak dlugo, bo w poprzednia niedziele sie :tak: i jakby zyly tydzien, to by moze trafily, hehe
Dzis musimy dzialac!

Dziewczyny, mam ważne w sumie pytanie: jak zauważyłam wiele z Was miało bądź ma plamienie implantacyjne. jakiego koloru było u Was to plamienie? I jaka tempka była u Was w dniach plamienia? ciągle w górze czy może spadła nieco...?
Zastanawia i martwi mnie trochę to, że plamienie mogę łatwo pomylić z rozpoczynającą się @ :-(. A że te dni mam bardzo bardzo bolesne, biorę leki na receptę (Ketonal itd). I teraz tak: co będzie jeśli ja to wezmę a moje plamienie okaże się fasolką? Wiadomo, że Ketonalem mogę narobić niezłych szkód a jednocześnie nie jestem w stanie go nie brać ani zamienić na coś słabszego. Droga bez wyjścia... jak to było u Was?

Dziewczyny, mam ważne w sumie pytanie: jak zauważyłam wiele z Was miało bądź ma plamienie implantacyjne. jakiego koloru było u Was to plamienie? I jaka tempka była u Was w dniach plamienia? ciągle w górze czy może spadła nieco...?
Zastanawia i martwi mnie trochę to, że plamienie mogę łatwo pomylić z rozpoczynającą się @ :-(. A że te dni mam bardzo bardzo bolesne, biorę leki na receptę (Ketonal itd). I teraz tak: co będzie jeśli ja to wezmę a moje plamienie okaże się fasolką? Wiadomo, że Ketonalem mogę narobić niezłych szkód a jednocześnie nie jestem w stanie go nie brać ani zamienić na coś słabszego. Droga bez wyjścia... jak to było u Was?

Ja niestety nie pomogę :-( Ale oby to była fasolka!

Nanncy ja jeszcze nie wiem czy moje to implantacyjne ale przez to ze je mam to dużo się już naczytalam i wyglada na to ze plamienie w odróżnieniu od okresu
- jest mniej bolesne (co dla Ciebie chyba najważniejsze więc może Ketonal nie będzie potrzebny)
- ma kolor brązowy lub różowy ale raczej nie jest to cZerwona krew czy czarne skrzepy
- jest dużo łagodniejsze, trwa krótko i jest bardzo znikome
Jak mówisz ze Twoja @ jest bardzo bolesna to pewnie poczujesz różnice.

Nancy ja w pierwszej ciazy mialam pllamienie w postaci rozowego sluzu a teraz nie mialam zadnego plamienia wiec nie wiem od czego to zalezy sorry ze bez pl znakow ale pisze z kom.

Nanncy u mnie bylo koloru jasnorozowego. Plamka na wkladce higienicznej. Zero bolu. Temperatury wtedy nie mierzylam. Ale moze tez byc bezowego koloru i moze mu towarzyszyc spadek temperatury, tak czytalam. A Ketonal to mocny jest. Ja bym na twoim miejscu sprobowala wziac paracetamol i nospe, je mozesz brac w ciazy.

mariot chyba taka nasza natura, że musimy się martwić ;-) ja w pierwszej ciąży objawy miałam tylko przed @, która nie nadeszła, ale były one takie jak na @ - baaardzo tkliwe piersi i silne bóle podbrzusza. Potem w zasadzie do połowy, to góry mogłam przenosić, w sierpniu (10-12tc) nawet byliśmy w górach i śmigałam jak kozica, A nie mógł nadążyć ;-) nie czułam nic. Dopiero potem zaczęły się cyrki... idź do lekarza, to będziesz spokojniejsza. Lepiej iść 3 razy za dużo niż raz za mało.

nanncy u mnie w ogóle nie było plamienia implantacyjnego, jedyne co ewentualnie ale niekoniecznie mogło być oznaką zagnieżdżenia, to nagle w tramwaju zrobiło mi się potwornie niedobrze i słabo, oblał mnie zimny pot, miałam wysiąść na najbliższym przystanku, ale zanim dojechaliśmy zaczęło przechodzić. Wtedy nawet nie przypuszczałam, ba, nawet nie marzyłam, że mogę być w ciąży. Nospa to chyba dobre rozwiązanie, powinno być napisane, ile maksymalnie można wziąć.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi!!!

Jeśli o mnie chodzi to paracetamol i nospa absolutnie odpadają bo już 2 razy byłam w szpitalu z powodu bólu podbrzusza i krzyża a takie leki przy @ działają na mnie tyle co tik taki. Dlatego dostałam już leki na receptę. W obecnym cyklu nawet się nie łudzę bo to już 8 cykl i tempka poleciała w dół strasznie, do tego bóle i brązowe plamienie. Martwi mnie fakt, że jeśli implantacja będzie u mnie wyglądała identycznie jak @ to trochę kiepsko :/ Obawiam się, że mogę tego nie odróżnić, dlatego pytałam o tempkę, może chociaż po tym poznam...

Ps A Ketonal już dziś zażyłam bo miałam bóle krzyżowe i nie mogę czekać aż znów zabierze mnie z domu pogotowie :(

Ostatnia edycja:
Do góry