reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

reklama
Ale dziewczyny upał!!!
Musze wyjsc do sklepu, a nie wiem jak wytrzymam :-( poczekam jeszcze troche!
Musze kupic krewetki i bede robic na kolacje paelle z krewetkami, ktoras jadla? Bede robic pierwszy raz!

AniołekBB- chyba już można gratulować! jejku, też bym tak chciała! Tygrysek- też oczywiście gratuluje gorąco, u Ciebie to już śliczny tłuścioch!

Dziś dziewczyny w końcu czuje jakiś sluz i cycki troche bola i dol brzucha, czyzby owulacja?
szkoda, ze plemniczki nie zyja tak dlugo, bo w poprzednia niedziele sie :tak: i jakby zyly tydzien, to by moze trafily, hehe
Dzis musimy dzialac!

Dziewczyny, mam ważne w sumie pytanie: jak zauważyłam wiele z Was miało bądź ma plamienie implantacyjne. jakiego koloru było u Was to plamienie? I jaka tempka była u Was w dniach plamienia? ciągle w górze czy może spadła nieco...?
Zastanawia i martwi mnie trochę to, że plamienie mogę łatwo pomylić z rozpoczynającą się @ :-(. A że te dni mam bardzo bardzo bolesne, biorę leki na receptę (Ketonal itd). I teraz tak: co będzie jeśli ja to wezmę a moje plamienie okaże się fasolką? Wiadomo, że Ketonalem mogę narobić niezłych szkód a jednocześnie nie jestem w stanie go nie brać ani zamienić na coś słabszego. Droga bez wyjścia... jak to było u Was?

Dziewczyny, mam ważne w sumie pytanie: jak zauważyłam wiele z Was miało bądź ma plamienie implantacyjne. jakiego koloru było u Was to plamienie? I jaka tempka była u Was w dniach plamienia? ciągle w górze czy może spadła nieco...?
Zastanawia i martwi mnie trochę to, że plamienie mogę łatwo pomylić z rozpoczynającą się @ :-(. A że te dni mam bardzo bardzo bolesne, biorę leki na receptę (Ketonal itd). I teraz tak: co będzie jeśli ja to wezmę a moje plamienie okaże się fasolką? Wiadomo, że Ketonalem mogę narobić niezłych szkód a jednocześnie nie jestem w stanie go nie brać ani zamienić na coś słabszego. Droga bez wyjścia... jak to było u Was?

Ja niestety nie pomogę :-( Ale oby to była fasolka!

Nanncy ja jeszcze nie wiem czy moje to implantacyjne ale przez to ze je mam to dużo się już naczytalam i wyglada na to ze plamienie w odróżnieniu od okresu
- jest mniej bolesne (co dla Ciebie chyba najważniejsze więc może Ketonal nie będzie potrzebny)
- ma kolor brązowy lub różowy ale raczej nie jest to cZerwona krew czy czarne skrzepy
- jest dużo łagodniejsze, trwa krótko i jest bardzo znikome
Jak mówisz ze Twoja @ jest bardzo bolesna to pewnie poczujesz różnice.

Nancy ja w pierwszej ciazy mialam pllamienie w postaci rozowego sluzu a teraz nie mialam zadnego plamienia wiec nie wiem od czego to zalezy sorry ze bez pl znakow ale pisze z kom.

Nanncy u mnie bylo koloru jasnorozowego. Plamka na wkladce higienicznej. Zero bolu. Temperatury wtedy nie mierzylam. Ale moze tez byc bezowego koloru i moze mu towarzyszyc spadek temperatury, tak czytalam. A Ketonal to mocny jest. Ja bym na twoim miejscu sprobowala wziac paracetamol i nospe, je mozesz brac w ciazy.

mariot chyba taka nasza natura, że musimy się martwić ;-) ja w pierwszej ciąży objawy miałam tylko przed @, która nie nadeszła, ale były one takie jak na @ - baaardzo tkliwe piersi i silne bóle podbrzusza. Potem w zasadzie do połowy, to góry mogłam przenosić, w sierpniu (10-12tc) nawet byliśmy w górach i śmigałam jak kozica, A nie mógł nadążyć ;-) nie czułam nic. Dopiero potem zaczęły się cyrki... idź do lekarza, to będziesz spokojniejsza. Lepiej iść 3 razy za dużo niż raz za mało.

nanncy u mnie w ogóle nie było plamienia implantacyjnego, jedyne co ewentualnie ale niekoniecznie mogło być oznaką zagnieżdżenia, to nagle w tramwaju zrobiło mi się potwornie niedobrze i słabo, oblał mnie zimny pot, miałam wysiąść na najbliższym przystanku, ale zanim dojechaliśmy zaczęło przechodzić. Wtedy nawet nie przypuszczałam, ba, nawet nie marzyłam, że mogę być w ciąży. Nospa to chyba dobre rozwiązanie, powinno być napisane, ile maksymalnie można wziąć.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi!!!

Jeśli o mnie chodzi to paracetamol i nospa absolutnie odpadają bo już 2 razy byłam w szpitalu z powodu bólu podbrzusza i krzyża a takie leki przy @ działają na mnie tyle co tik taki. Dlatego dostałam już leki na receptę. W obecnym cyklu nawet się nie łudzę bo to już 8 cykl i tempka poleciała w dół strasznie, do tego bóle i brązowe plamienie. Martwi mnie fakt, że jeśli implantacja będzie u mnie wyglądała identycznie jak @ to trochę kiepsko :/ Obawiam się, że mogę tego nie odróżnić, dlatego pytałam o tempkę, może chociaż po tym poznam...

Ps A Ketonal już dziś zażyłam bo miałam bóle krzyżowe i nie mogę czekać aż znów zabierze mnie z domu pogotowie :(

Ostatnia edycja:
Do góry