reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

żabucha obecnie jestem od miesiaca bez zadnych lekow -musilam wszytskie odstawic jestem nieco slabsza, potrzebuej wiecej snu no i i ,zeby wejsc na 4 pietro robie z 4 przystanki co pietro bo nie chce uzywac inhalatora- oddycham jedynie szczytami pluc ale zeby sie starac o dzidzie musilam odstawic wszelkei leki ,ktore wlasnie przyjmowlam dotychczas - i niech sie dzieje wola Boza;)

do tego jeszcze u Nas wystepuje Konflikt serologiczny- a u Was ja tam sprawa sie ma??

Ja mam 0 Rh- a Maz B+

hehe widze, ze sporo kobitek majacych Męzów kolo 30stki:D

reklama
Ja mam 26 lat a moj Mąż 28, staramy sie o pierwsze dziecko. Również mamy konflikt serologiczny, ja 0- a M B+.
Ja niestety jestem nosicielka choroby genetycznej. Wiem o tym od zawsze wiec mialam czas myśleć o tym. Chorują tylko chłopcy czyli juz 50% szans ze bedzie zdrowa dziewczynka a nawet jeśli chłopiec bedzie to tez 50% szans ze bedzie chory. To jest indywidualną sprawa. Ja znam ta chorobę od zawsze (moj Tata na nia chorował) i wiem jak to wyglada i z czym sie trzeba liczyć. Długo sie naprawde wahalam czy mam prawo ewentualnie fundować swojemu dziecku takie życie... Życie z choroba ale doszlam do wniosku ze i z ta choroba moze funkcjonować normalnie i byc szczęśliwe :-)

Ja mam 26 lat a moj Mąż 28, staramy sie o pierwsze dziecko. Również mamy konflikt serologiczny, ja 0- a M B+.
Ja niestety jestem nosicielka choroby genetycznej. Wiem o tym od zawsze wiec mialam czas myśleć o tym. Chorują tylko chłopcy czyli juz 50% szans ze bedzie zdrowa dziewczynka a nawet jeśli chłopiec bedzie to tez 50% szans ze bedzie chory. To jest indywidualną sprawa. Ja znam ta chorobę od zawsze (moj Tata na nia chorował) i wiem jak to wyglada i z czym sie trzeba liczyć. Długo sie naprawde wahalam czy mam prawo ewentualnie fundować swojemu dziecku takie życie... Życie z choroba ale doszlam do wniosku ze i z ta choroba moze funkcjonować normalnie i byc szczęśliwe :-)

a moge spytac jaka to choroba>???

Ostatnio mówiła ze da mi jakies leki i jak w 2 miesiące sie nie uda to monitorowanie cyklu. A tak przy okazji którąś wie na czym to polega?

monitoring polega na tym, że co kilka dni chodzisz do Gina i on robi Ci USG. Monitoring zaczyna się w okresie płodności, czyli kilka dni przed owulacją, tuż przed i tuż po by stwierdzić czy pęcherzyki rosną, a potem czy jest pęcherzyk dominujący by na końcu sprawdzić czy pękł i czy owu była.

stazi ja rocznikowo mam 27 lat a mąż 31, podobnie jak Wy staramy się o pierwsze dziecko.

Co do wieku to ja mam 24, a mąż 28 i tez starania o pierwsze dziecko. Mimo młodego wieku od początku starań wiedzieliśmy ze u mnie są problemy z owulacja.

Arcala co do monitoringu to Karola wszystko co najważniejsze powiedziała, jeszcze tylko dodam ze usg jest dopochwowe. Jakbyś miała jakieś pytania to pytaj bo już jestem po.

A u mnie jakieś dziwne rzeczy wczoraj płacz ze @ przyszła, a tu prawie nic, tylko jakieś delikatne plamienia. Wczoraj jedna plama a dziś małe ilości słuzu z krwią. Nigdy tak nie miałam ale okresem napewno bym tego nie nazwała. Mialyscie tak kiedyś?

hejka ;)
Tym pozytywnym jeszcze testem krory zrobilam juz 2 dni po @ tak z ciekawosci jak sytuacja wygla przesylam moc fluidkow ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
DSCN1604.jpg
Kurcze ale sie ciesze......:) ale zobaczymy jak i co dalej....

Załączniki

• DSCN1604.jpg
    DSCN1604.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 27
reklama
Co do wieku to ja mam 24, a mąż 28 i tez starania o pierwsze dziecko. Mimo młodego wieku od początku starań wiedzieliśmy ze u mnie są problemy z owulacja.

Arcala co do monitoringu to Karola wszystko co najważniejsze powiedziała, jeszcze tylko dodam ze usg jest dopochwowe. Jakbyś miała jakieś pytania to pytaj bo już jestem po.

A u mnie jakieś dziwne rzeczy wczoraj płacz ze @ przyszła, a tu prawie nic, tylko jakieś delikatne plamienia. Wczoraj jedna plama a dziś małe ilości słuzu z krwią. Nigdy tak nie miałam ale okresem napewno bym tego nie nazwała. Mialyscie tak kiedyś?

zrob koniecznie test, takie plamienia to m.in. znak ciazy, czekam na zdjecie testu!

Do góry