reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

Dziewczyny, a ten ovufriend to nie jest czasem płatny?

Żabucha, pójdę do endo to się wszystko dopytam jeszcze raz. Może zleci dodatkowe badania :tak:. A moja prolaktyna to w zasadzie 433 ale przy normach trzycyfrowych: 127-637. I wkurzyłam się bo każdy ma podany wynik i normy dwucyfrowe a ja musiałam szukać w necie przelicznika jednostek :/ Po przeliczeniu wychodzi własnie 18 przy normie do 26. Nie wiem tylko czy nie powinnam była zrobić prolaktyny z obciążeniem...

reklama
Nanncy program jest bezpłatny :tak: chyba, że chcesz sobie wykupić pakiet. Sama decydujesz czy chcesz kupić czy nie. Ja założyłam konto 1.06 i 1 miesiąc miałam gratis (PREMIUM) teraz korzystam z podstawowej wersji za którą się nie płaci :tak: zbieram punkty (za każdy udostępniony przeze mnie wykres dostaję 20pkt, za każdą osobę która zarejestruje się przez mój link mam 10pkt.) i jak nazbieram 100pkt. dostaję pakiet premium gratis :-). Przy pakiecie podstawowym są szare kolory i nie działa detektor. Spójrzcie na mój wykresik jak to wygląda w pakiecie podstawowym :tak:. To chyba byłoby na tyle. Jak macie jeszcze jakieś pytania to z chęcią odpowiem :-)

Wrzucam zdjęcie żeby lepiej to zobrazować

Bez tytułu.jpg

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 25
Ostatnia edycja:
Czy Wy normalnie macie bóle w podbrzuszu i krzyżu między owu, a @? Ja w 6 dpo miałam bóle przez pół dnia, a 7 i 8 dpo (wczoraj i dziś) czuję je już non stop. Trochę kłuje, ale minimalnie, głownie to jest ciągłe ćmienie w podbrzuszu i ból w krzyżu. Masakryczny dyskomfort, nie mogę sobie miejsca znaleźć! Jak siedzę, to bardziej boli krzyż, jak leżę to podbrzusze :baffled: Ostatnią owu miałam tak dawno temu, że nie pamiętam, czy takie samopoczucie jest u mnie normą - dlatego pytam, czy Wy tak miewacie? Ja zwykle poprzedniego wieczora przed @ czuję się napęczniała i chce mi się pić, a podbrzusze i krzyż bolą w czasie @.

karola bierzesz jeszcze ziolka? moze z ich pomoca nie bedziesz musiala czekac az do wrzesnia.

suseł ziółka piję nadal, poprzednio sprawiły, że owulacja była normalnie w 15dc a nie w 33dc, czyli owulację potrafią przesuwać, pytanie czy potrafią ją wywołać :confused:

no naszą ofertę last minute szlag trafił, gdy mąż wrócił wczoraj o 22.30 z pracy i chciałam mu ją pokazać, oferty już nie było... :baffled:

no ale nie ma tego złego...

wstępnie umówiłam się na wizytę u Gina 29.07 a na HSG na 30.07. Wtedy będzie mój 16 dc więc chciał nie chciał muszę pomierzyć przez kilka dni temperaturę by zobaczyć czy czasem owu nie przyjdzie, żeby potem nie okazało się, że nastawię się psychicznie na HSG, pójdę na wizytę, wywalę 130 zł a okaże się, że nic z tego nie będzie bo mam owulację :sorry2:

Centka, a który to Twój cykl staranek? Wiesz co, ja myślę, że badania to sprawa indywidualna. Jedni je robią, inni nie. Trzeba brać pod uwagę wszystko, czyli np. wiek, czy posiada się już dzieci, czy nie, ogólny stan zdrowia, problemy narządu rodnego, ewentualne rozpoznane już choroby, które mogą utrudnić zajście. U mnie tarczyca wychodziła źle i utrudnia to zajście oraz jest ryzykowne dla przyszłego dzieciątka, więc robię badania ze względu na dobro maleństwa :tak: Z tego samego powodu łyka się kwas foliowy. Do tego mam inne dolegliwości i podejrzenie endometriozy a tu czas niestety odgrywa dużą rolę aby wykluczyć wszystko i wtedy poddać się laproskopii. Do tego każdy miesiąc to dla mnie kolejne cierpienie w trakcie @ bo mam tak bolesne okresy, że przyjeżdża do mnie pogotowie i 2 cykle temu byłam w szpitalu... ratunek to srodki anykoncepyjne ale mam juz 30 lat i staramy sie z mezem o dzidziusia..
czasem juz brak mi sil....

Ja mam 2,5 czyli w normie ale max dla starających się i kazano mi teraz zrobić T3 i T4.

Karola rozumiem Cię w 100%! Odpoczynek dobrze Ci zrobi. Ja jak przestałam mysleć o starankach to zaszłam w pierwszą ciążę i sama nie wiedziałam kiedy dokładnie:-)

dla starających się to TSH powinno być ok 1 tak więc możesz iść do endo niech Ci da np. Letrox na zbicie.

też myślę o wakacjach, skoro nie jedziemy pojutrze to chce mieć już to HSG z głowy i goł do mojej ukochanej Chorwacji!!!!!

nanncy ja wreszcie jestem na lekach i mam nadzieję, że TSH ładnie mi spadnie, nie wiem czy nie zachodzę akurat przez TSH ale na wszelki wypadek wolę wyeliminować ten potencjalnie niesprzyjający czynnik :happy2:

no właśnie jak to jest z %% jak się bierze leki na tarczycę? w sobotę organizujemy kajaki no i po kajakach będzie grill i %%%%.. :sorry2:

Ja pomału przygotowuje sie na wakacje. Juz sie nie mogę doczekać. Może nie będę tak myślała o tym czy sie uda czy nie.

Ale jedno wam powiem nie ciesze sie tak jak w zeszłym roku. Może przez te starania i nerwy. ale mam nadzieje ze tam chociaż przez chwilkę zapomnę. A jak przyjadę to będę się szykowała się na testowanie.

nanncy aparat na zębach nie przeszkadza w hsg :happy: metalowe elementy są niebezpieczne przy wykonywaniu rezonansu MRJ, przy rentgenie będzie je po prostu widać na zdjęciach (oczywiście, jeśli zobrazujemy dany obszar ;-))

centka bobasy nie gryzą... dopóki im nie zaczną ząbki wychodzić :-D jak będziesz karmić piersią do ząbkowania, to się przekonasz ;-) no ale co my byśmy nie oddały za te małe wampirzątka :rofl2:

reklama
Dobra, zbieram się właśnie do gina. Ciekawe co mi powie. Idę po skierowanie na HSG i może jakieś inne badania, chociaż już chyba zrobiłam wszystko, co możliwe. No nic, przynajmniej sobie z nią pogadam i cytologię odbiorę.

Do góry