reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

reklama
susel - strasznie się boję HSG i miałam nadzieję, że mnie ominie, ale niestety. Dziś idę po skierowanie i za tydzień będzie zabieg. Chciałam się szarpnąć i zrobić prywatnie, ale jak mi panna w recepcji dała listę badań przed, to chyba z zabiegiem w 1500 bym się nie zamknęła. A państwowo zabieg za darmo i tylko CRP należy wykonać. Więc jednak idę państwowo. No jak mi @ przejdzie to robię sobie znowu wszystkie badania, bo już mi rok minął, wiec należy zobaczyć, czy jakaś chlamydia, albo inne świństwo się nie przyplątało.

Ewka, roi się od @ faktycznie i za 2 dni dołączy też moja :-) Ale tak to jest, podobno w statystykach są miesiące, w których kobiety zachodzą w ciążę częściej niż w inne miesiące. Muszę poszperać w necie, które to miesiące hehe :)

Suseł, no miewam bolące (.)(.) przed @ ale mniej mnie bolą. Najbardziej bolały mnie w poprzednim cyklu, mega dłuuuuugim ok 36dni!!! Domyślam się, że to po prostu PMS... Co do testu - nie czekam do 26.07, to mój termin @ ale testuję zawsze wcześniej. Dzisiejszy wynik oczywiście negatywny :/ nic nowego...

Ailatan, no to ja w zupełnie innej części wyspy byłam, po drugiej stronie w El Arenal :-) Ale brałam pod uwagę Twoje miasto i oglądałam fotki. Podobne do El Arenal troszkę bo plaża na płytach i wzdłuż ta sama promenada.. Udanych wakacji jak coś !!! :)))

Dziewczyny, opowiedzcie mi coś o tym HSG bo wiem, że każdy się go boi...słyszałam, że bolesny...jak wygląda ten zabieg?

Nanncy - o HSG za tydzień będę mogła opowiedzieć Ci ze szczegółami, hi hi :-D
Ale na razie wiem tylko tyle od koleżanki, że dają zastrzyk znieczulający, ale jak ktoś ma zrosty, to jak się ten kontrast przepycha, to boli. Ale jednocześnie małe zrosty likwiduje. No i robią zdjęcia rentgenem. Przeważnie 3 i wiedzę, czy jest się drożnym, czy nie. Jest jeszcze druga metoda solą fizjologiczną, ale on niej się odchodzi. No chyba, że ktoś ma uczulenie na kontrast, ale tego zazwyczaj się nie wie wcześniej.

Piaska, dzięki za info. Ciekawe czy mogą mi jakby co zrobić ten rentgen jak mam aparat na zębach? Wiem, głupie pytanie bo to zupełnie inny obszar ale nigdy nie wiadomo... Muszę chyba zapytać ortodontę...

Dziewczyny, wytłumaczcie mi proszę, ale łopatologicznie, krok po kroku, jak się dodaje wykres z ovufriend do sygnaturki, czy czegoś tam. Tak, żebym miała widoczny. No bo w nowym cyklu się biorę za mierzenie i picie ziółek i jeszcze wiesiołka. Takie ambitne mam plany :-D

Ja też słyszałam, że HSG jest bolesne, a to znieczulenie, to zwykle 'głupi jaś'. Wielu kobietom udaje się jednak tuż po nim zaciążyć, więc może warto je przecierpieć? ;-)

Dziewczyny, wytłumaczcie mi proszę, ale łopatologicznie, krok po kroku, jak się dodaje wykres z ovufriend do sygnaturki, czy czegoś tam. Tak, żebym miała widoczny. No bo w nowym cyklu się biorę za mierzenie i picie ziółek i jeszcze wiesiołka. Takie ambitne mam plany :-D

Pod wykresem masz "Udostępnij wykres", po kliknięciu otwiera Ci się okienko, przechodzisz do zakładki "Link" i kopiujesz link, który jest podany jako "Link na forum". Ten link wklejasz do swojej sygnaturki tutaj na forum :tak:

Cześć kochane

Tygryseczku piękne kreseczki! Jeszcze raz gratuluję!

Nanncy byłaś u endokrynologa z hormonami? Co Ci powiedział lekarz o TSH 3? Ja mam 2,5 czyli w normie ale max dla starających się i kazano mi teraz zrobić T3 i T4.

Dośka i Piaska nowy cykl, nowa nadzieja.

Karola rozumiem Cię w 100%! Odpoczynek dobrze Ci zrobi. Ja jak przestałam mysleć o starankach to zaszłam w pierwszą ciążę i sama nie wiedziałam kiedy dokładnie:-)

A ja czekam na owu. Jest już tuż, tuż!!! Ale jakoś z dystansem w tym cyklu podchodzę do tego wszystkiego, bez wiary że się teraz uda... Bardziej myślę o urlopie:-)

reklama
Do góry