reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki lipiec 2013!!!

ailatan1987 Już niedługo zobaczysz 2 kreseczki, bo będziemy spacerować razem. Już zapomniałaś? :) Pozytywne nastawienie proszę mieć!
Wesele mam ok 50 km od Warszawy. A do klubów nie chodzę. My to się śmiejemy, że jesteśmy małżeństwem emerytów. Bo bardziej wolimy spotkania ze znajomymi w kawiarniach, na grillu lub w mieszkaniu :)
A to martini ze spritem to jak robisz? Coś jeszcze dodajesz do nich? I jakie proporcje?

reklama
Arcala - No jasne, razem z wózkami będziemy chodzić! Ale fajnie by było! :) My mamy 80km od Warszawy wesele :-D Jeszcze się okaże, że będziemy na tym samym weselu :-)
Tak spytałam o kluby, bo kiedyś to bardzo często chodziłam wszędzie, a teraz to w weekendy najczęściej nas nie ma w W, bo albo jakiś wypad sobie gdzieś robimy albo u moich rodziców jesteśmy albo u mojego J rodziców.
A martini pół na pół ze spritem, tak na oko, oczywiście z lodem :happy: Uwielbiam! Albo cin&cin, tańszy jest, a bardzo podobny :-) Dodaje czasami limonkę albo cytrynę, ale akurat się skończyła :)

No jestem po wizycie u gina i wiem wszystko :-). Za tydzień ma HSG, mam zrobić przed tym CRP. Tyle w Matce Polce wymagają. Po tym badaniu ponoć bardzo dużo dziewczyn zachodzi w ciążę, bo to super przepycha i ewentualne zrosty usuwa. Jeśli jednak nie uda się zaciążyć, to zostaje mi inseminacja. Poza tym uwaga na branie progesteronu w drugiej fazie cyklu, bo jak będzie wzięty za wcześnie, to zahamuje owulację. Na razie u mnie tyle. Właśnie sobie ziółka o.Sroki zaparzyłam. Czyli mam miesiąc intensywnych starań. Będzie się działo. :-D

ailatan Muszę spróbować tego specjału Twojego. Martini czeka nieruszone od roku chyba, same nam nie smakuje to teraz może własnie ze spritem spróbujemy :D

Nanncy - ja też uwielbiam :-) Co do alkoholu to ogólnie wolę jakieś drinki niż piwo, wódki nie toleruje :-D Piwo to raczej słodkie, np desperados :) Chociaż czasami najdzie mnie na zwykłe :-p A z drinków to kocham jeszcze mohito i campari z sokiem pomarańczowym, oczywiście wszędzie musi być dużo lodu :-D

Arcala - polecam martini ze spritem! :)

Dziewczyny, byłam u nowego gina. W wielkim skrócie napiszę: wyniki hormonów dobre, potwierdził to co powiedziała inna Gin - powinnam zrobić laparoskopię w celu sprawdzenia czy jest endometrioza i ewentualne oczyszczenie ze zrostów, jeśli np.jajowody są niedrożne. To na tyle.

A u mnie dziś nici ze staranek, bo się poprosiłam z moim. Cóż tak bywa, ale dziś to jeszcze nie ten dzień, więc nie ma tragedii! Pewnie coś ok weekendu

A u mnie dziś nici ze staranek, bo się poprosiłam z moim. Cóż tak bywa, ale dziś to jeszcze nie ten dzień, więc nie ma tragedii! Pewnie coś ok weekendu

reklama
No jestem po wizycie u gina i wiem wszystko :-). Za tydzień ma HSG, mam zrobić przed tym CRP.

piaska co to jest CRP?

dzwoniłam rano do Gina, pytałam jego sekretarki / pielęgniarki jakie badania z krwi mam zrobić przed HSG bo Gin mi coś wspominał o jakich badaniach, a ona na to, że nie wie i że doktor zdecyduje, ja na to, że nie będę przyjeżdzać specjalnie bo mam daleko (i płacić 130 zł za wizytę - tego już głośno nie powiedziałam) zeby spytać się jakie badania mam zrobić. No i kazała mi zadzwonić do Gina na komórkę o godz. 20. dzwoniłam 3 razy i duuupa, nie dodzwoniłam się. Ale mam w*****... Na HSG mogę iść we wtorek, w poniedziałek mam wizytę u Gina i na bank wybulę 130 zł a na HSG nie pójdę bo nawet żadnych badań nie mam i nie wiem jakie mam zrobić :wściekła/y:

kuuurwa... najpierw idź pytać się jakie badania- 130 zł, potem usg na kilka dni przed drożnością- znów wizyta 130 zł. ja pierdziele :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jak jutro się nie dowiem przez telefon jakie badania z krwi mam zrobić to pier***le tego Gina i jego HSG. Więcej tam moja noga nie postanie bo gość leci tylko na kasę i nic więcej.

Do góry