reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

A no spoko, trochę się gubię :zawstydzona/y:, no ja już zakończyłam @ jednak była wcześniej niż zwykle. Czyli w sumie zaczynamy od nowa, ale spokojnie na luzie podchodzę :) wychodzi mi że owu będę mięć 3-4.05, a dni płodne zaczynają się 29.04, czyli już w poniedziałek ;-) całe szczęście oboje mamy teraz wolne więc bez stresu sobie podejdziemy :);-)

reklama
Ja cały czas tak podchodzę :) w sumie dopiero zaczynamy nasze starania :) od października zeszłego roku nie biorę już tabletek, bo miałam operację i po już nie brałam bo nie było sensu, chciałam by wszystko się unormowało i było jak w zegarku, co prawda w kwietniu @ przyszła wcześniej o tydzień, ale już się skończyła ;-). Teraz zaczynamy nasze starania, będzie co ma być :) ;-)

sandra_best - na pewno w tym cyklu uda się.
Ja od listopada też nie biorę tabletek anty. U nas to drugi cykl starań, ale ja już tak bardzo chciałabym, żeby się udało. Zawsze wydawało mi się, że to jest takie proste...

dźina - dzięki za słowa otuchy :) Ja się nie przejmuję w sumie przed @ tą co przyszła wcześniej " staraliśmy" się troszkę, ale pośpieszona o tydzień @ popsuła nam szyki :wściekła/y: czyli tak naprawdę można powiedzieć, że dopiero teraz od tego cyklu zaczynamy tak na poważnie :) Zobaczymy co będzie, zrobiłam wywiad środowiskowy u mamy i wiem, że ona nie miała żadnych problemów :)

W każdym razie życzę powodzenia :)
U mnie taka przerwa było konieczna chciałam, żeby wszystkie blizny się dobrze zrosły :)

Ostatnia edycja:
dżina--> z tego, co wiem, to przy staraniach dobrze jest mieć TSH między 1 a 2, ale bliżej 1. Dlatego ja, przt THS 1,73 dostałam Euthyrox 25, żeby trochę obniżyć wynik.

mimimoo--> nawet, jeśli jest ciąża, to brzuch może pobolewać jak na @, tak mi się wydaje. W pierwszej ciąży w 17 dc mnie bolał brzuch jak na @ i byłam pewna, że przyszła, a się okazało, że tam się coś działo ciążowego już. Niestety zakończyło się niefajnie, ale teraz znów się staramy i wierzę, że tym razem będzie OK.

No właśnie, przed chwilą zrobiłam kolejny test owulacyjny i wynik znów pozytywny i to max pozytywny. Bo od razu zaznaczył się cień kreski testowej, za chwilę kontrolnej i w ciągu tych 5 minut obie ściemniały, ale testowa jest wiele razy ciemniejsza niż kontrolna.
Zobaczymy, czy coś zdziałamy w tym cyklu, liczę, że tak, bo i ochota na przytulanie jest wielka, więc jest szansa:-)

dżina wynik jak najbardziej w normie Kochana, wiec tym się nie martw. Norma TSH u osob dorosłych wynosi 0,3-3,0 mU/L .Choc niektóre laboratoria maja normy 0,5-5,0 mU/L.

Verita czemu takie nastawienie od razu ? jak to już się nauczyłam mawiac, dopóki nie ma @, zawsze jest nadzieja. Malutka już się wykurowała z chorobska ?

mimimoo a ja Ci powiem ze Twoja temperaturka bardzo mi się podoba, i nie chce być prorokiem ale robilas tescior może ? bo w ogole nie spada, caly czas idzie ku wzrostowi albo jest na tym samym poziomie, a to bardzo dobrze :) a tak jak pisze avensis, nawet podczas ciąży w początkowej fazie możesz mieć takie bole podbrzusza jak na @, a druga polowe najczęściej same sobie wmawiamy :p

avensis heh który to już pozytywny w ciągu ostatnich paru dni :D? u mnie chyba znowu się poprzestawiało, wspólnie z dziewczynkami z lutowek doszlysmy do wniosku,ze moja owu na to wygląda tym razem przyszla wcześniej bo w 13dc. I na to wygląda bo teraz tempka do góry a spadek był w czwartek. Przytulanki na szczęście były od poniedziałku, wiec teoretycznie nawet jakiś poniedziałkowy zolnierzyk mugl jeszcze podzialac cuda, ale zobaczymy :sorry: Dzis jeszcze dolozymy tak na zapas, ale zla jestem sama na siebie ze zbyt pozno zaczelam tesciory owu robic, bo jeden dzień wcześniej i wiedziałabym sama, ze to owu a nie zastanawiala się dlaczego w czwartek kiedy robiłam test, druga krecha wyszla,ale bledsza. Myslalam, ze to początki a się okazuje ze to była już koncowka :eek:

Nuuuśka dziękuję, jeszcze nie robiłam boję się że za wcześnie i w ogóle test nie wyjdzie, @ powinna przyjść jutro wg aplikacji w telefonie, a wg enpr 29.04, bo zazwyczaj moja faza lutealna trwa 14 dni więc zobaczymy w ciągu 3 dni co będzie. Boję się (sama nie wiem za bardzo czego), a jak przeczytałam Twój post to łzy mi napłynęły :zawstydzona/y: i chciałabym żebyś miała rację.
Tak podejrzałam Twój wykres i faktycznie owu mogła być w 13 dc tylko ta temp dzisiejsza jest troszkę niska... tak mi się wydaje, ale zobaczysz jutro jaka będzie, bo może to było przygotowanie do owu która nie nastąpiła i będzie drugie podejście do niej? Nie wiem, nie chcę Ci za bardzo namieszać.

Musisz być dobrej myśli, i jeśli do jutra nic się nie stanie to zrob tescior Kochana, mowie Ci :tak:
Myslisz wiec,ze jednak jeszcze owu nie było ? Zobaczymy jak jutrzejsza tempka będzie wygladala, i może wtedy będzie cos wyraźniej widać ? bo jeśli owu była rzeczywiście we czwartek to tempka powinna isc do góry choć minimalnie, dobrze mysle ? :happy:

Jezusie padam już na twarz a jeszcze nie skonczylam. Chyba z tone prasowania miałam, bliżej końca niż początku ale grrr już mi się nie chce :|:|

reklama
Nuuuśka--> dziś trzeci dzień pozytywnego testu, a drugi, gdzie kreska testowa jest dużo mocniejsza niż kontrolna i pojawiła się od razu.
Działamy i zobaczymy, czy coś zdziałaliśmy. Najlepiej, żeby to nasz Junior wyszedł z tego działania:-)

Do góry