reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Nuuuśka - dzięki. mam nadzieję, że ten poziom TSH nie jest za wysoki, bo zaczynam sie martwić ( głupie to jest, bo dopiero drugi cykl starań ,a ja już się martwię, czemu nam nie wychodzi) . . . Też podejrzałam twój wykres i zgadzam się z Mimimoo, wygląda, że w 13dc miałaś ovu.

Mimimoo - a ja coś czuję, że Tobie się udało :) mocno trzymam kciuki &&&& temperaturka ładna :-)

mnie już brzuch boli, i pewnie jutro @ będzie... truuudno.

reklama
dżina ales pewna ze będzie :p A co zrobisz jeśli nie będzie ? To wtedy powiem Ci, żebys więcej nie gderala tylko uwierzyla w siebie,bo na prawde moglo Ci się udac, tak jak michaline, malince i pegas choć jest z Nami najkrócej.

Mam nadzieje, ze mimo mojej przegapionej owulki, przytulanki cos podzialaly,jesli po raz kolejny nie, na prawde zaczne podejrzewać ze cos jest nie tak. W maju, po Komunii Oli, Ł. idzie na badanie nasienia, które naświetli Nam jego samego i mam nadzieje wykluczy z "kręgu podejrzanych ".

avensis z taka pięknie zaznaczona owulka tylko dzialac i się nie ociągać :-)

hej dziewczynki,
aleście się rozgadały :D
Nuuuśka - a nie dziś będziesz miała tej owulacji?? ja się super nie znam na wykresach, ale Twój oglądam i zobacz jak temp idzie CI w górę... dziś masz najwyższą.
Mimimoo - nie ma już plamień, na szczęście. POjechaliśmy dzis nad wodę, ale więcej nerwów mnie to kosztowało niż przyjemności. Mało, że korki. To zimno, wietrznie... i jeszcze za posiedzenie nad wodą 2 h i wyciągniecie przez męża paru rybek (które trafiły potem do wody znów) trzeba zapłacić 40 zł! Na Boga - jakieś chore!!! DO kina by mnie wziął a nie a taką przyemność... ehhhh
avensis - powodzenia w działaniu ;) Pamiętaj, co to powtarzałam Nuuuśce - wino i pikanteria - murowany sukces ;)

Mimimoo ales Ty oczytana :-) Czyli jak jutro tempke będzie wyzsza od dzisiejszej to potwierdzamy czwartkowa owulke tak ? a jak nie to czekamy dalej. Dziekuje Ci za wyjaśnienie, bo i ja sama nie orientuje się jeszcze zbyt dobrze z wykresami, ale teraz już wiem i będę wiedzieć na przyszosc :D Trzecia tempka po spadku musi być wyzsza od 6 temp. przez wzrostem o minimum 0,2st a jeśli nie ta, to czwarta. Czyli tylko czekac na tempke jutrzejsza i będziemy mieć jasność :)

michalinka oj tak, pamiętam kiedy bylam mala i wujek z Babcia zabierali mnie na ryby. Jak ja to uwielbalam :-)wstawanie o 4 rano i sru nad staw. Wtedy pamiętam,ze nie placilo się za to, ale kiedy byłam starsza przestaliśmy jezdzic, bo przestalo to być przyjemnoscia a zaczelo dla co poniektórych być zyskiem. Ale lubiłam te przygody z łowieniem rybek :happy:
W zeszłym roku byliśmy, ale na stawach hodowlanych, choć nie gwarantuje to wcale sukcesu - Ł. dopiero pod koniec zlowil szczupaka :laugh2:

Mimimooo - niezły wykład - szacun, nawet ja zrozumiałam :D

a ja na rybki kocham jeździć, ale nie jak jest tak zimno i tyle kasy na to idzie.... ;)

A ja dziś smażyłam kotlety i w trakcie musiałam zamienić się z mężem, bo musiałam się położyć i usnęłam.... ha ha, nigdy tak nie miałam, a teraz potrafię w ciągu dnia zasnąć od tak....

michalinka jak bylam w ciąży z Olka potrafiłam zasnąć na lekcji ( chodziłam wtedy do klasy maturalnej ), to było cos jak mnie budzili bo wszyscy się bali ze zaslablam albo cos innego się stało,na to ja się budze i nie wiem z czego to cale zamieszanie :laugh2:toż ja tylko spalam :laugh2:
Ale i teraz czasem zdarza mi się polozyc o 20 i zasnąć jak dziecko, a rano kiedy mam wolne zaczelam lubic się wysypiać. A kiedyś o 8 już bylam na nogach, dziś przebudziłam się o 9 bo Ł. szedł do pracy i potem już nie umiałam zasnąć, a do tego tak mnie glowa rozbolała, ze musiałam wziasc tabletke. Nie ma to jak obudzić się z bolem glowy. Nie wiem od czego to jest zależne ale już ktorys raz z kolei mi się to zdarzylo

Mimimoo jest dokładnie tak jak napisałaś, z tym że mnie na przykład uczono, że ta trzecia temperatura musi być po prostu wyższa (nie koniecznie o 0,2 stopnia) od najwyższej z sześciu temperatur fazy niższej (ściślej mówiąc - musi leżeć nad linią pokrywającą), ale być może różne metody różnie podają :-)

Michalina moja kuzynka w pierwszym trymestrze potrafiła przespać prawie cały dzień i noc :-) budziła się tylko jak była głodna albo musiała do wc :-) także ta senność to normalne :-)

Witajcie!
Pegas gratulacjeeee!

W czwartek byłam na becie i wczoraj odebrałam wyniki: 72.
Malutko, jednak to był dopiero 23 dc. Jutro mam wyniki z wczorajszej powtórki i zobaczę jaki będzie przyrost.
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki!!!

Oliwia - no ślicznie, daj znać jak jutro betka, zobaczymy jaki przyrost masz :)

Dziewczyny,
a czy wy wycie jakie powinno się mieć ciśnienie w czasie ciąży? ja mam od zawsze podwyższone i teraz dostałam dopegyt, biorę na razie po pol tebletki 2 razy dziennie, ale nie wiem czy pomoga. Jakie jest najlepsze ciśnienie?

reklama
Mimimoo hej Kochana. Zobacz na wykres jak będziesz - zamiasy wzrostu, odnotowałam dziś spadek. Nie wiem czy może mieć na to wpływ mało snu przed mierzeniem tempki ( polozylismy się wczoraj o 1 w nocy, a tempke mierze o 4.30).

Oliwia1 ważne ze wynik potwierdza fasolke Kochana :-)To najważniejsze ! Niech rosnie zdrowo, a Ty duuuuzo wypoczywaj.

Do góry