reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

anisen a dlaczego odmówili Ci podania tego zastrzyku? Podali jakiś konkretny powód czy to tylko "widzimisię" pielęgniarki?

U mnie jeśli chodzi o przeziębienie to jest już znacznie lepiej- myślę że jutro, najdalej pojutrze powinno wszystko minąć całkowicie :-)
Ale za to mam straszne mdłości i nudności :-(

reklama
Natka to super z tym przeziębieniem.
Co do mdlosci pamiętaj jeść mało ale systematycznie, jedz np sucharka zanim wstaniesz rano.

Odmówiła pielgniarka bo to niezgodne z jej przekonaniami religijnymi. W srode ide z Leo na szczepienie to sie rozmówie z dyrektorką przychodni

Anisen
Właśnie dlaczego?
Czy wy już mieszkacie "u siebie w domku"?

Moniqaa
Kurde no na co oni czekają. Dziwna sprawa.
Nie chce cie denerwować i bardzo przepraszam za to co napisze ale ostatnio mówili w tv o takich różnych przypadkach że aż włos na głowie się jerzy.

Dziś po 7dniach stymulacji mamy 7 pecholi 3 po 11mm i 4 po 9 mm albo na odwrót :-D
Endo 6 mm, estradiol 474
Dostałam znowu leki na kolejne 3 dni ale to nie koniec, w poniedziałek kolejne podglądanko,a punkcja czyli pobranie komórek i ich zapłodnienie prawdopodobnie w czwartek.

anisen ja bym złożyła skargę na tą pielęgniarkę. Może podjedź na pogotowie - tam powinni Ci ten zastrzyk zrobić :-) ja ostatnio jak nie zdążyłam do przychodni bo zamknęli to podjechałam i na pogotowiu mi zastrzyk zrobili, płaciłam chyba 7 czy 8 zł.
dziękuję za radę z tym jedzeniem :*

anuszka fajnie że jest już 7 pęcherzyków :-) to w poniedziałek ostatnie USG? A jak to wygląda z transferem zapłodnionych jajeczek? Kiedy planują? zdecydowaliście na transfer jednej czy dwóch komórek?

Anuszka mocno trzymamy kciuki za sliczne pecholki :)

Teraz będzie trudna decyzja czy jedno czy dwa maluszki .

Natka kurcze teraz to ja nie mam z kim dzieci zostawić. Jutro rtano idę do labory gdzie pobierała mi krew i poproszę. przecież mam zlecenie od gina.
A skargę będę składać na 100%

Oj u nas do zamieszkania w domu jeszcze szmat czasu :( aktualnie elektrycy weszli i robią instalacje - 15 tyś pójdzie. Potem czekamy na to by nie było mrozów i robimy wylewki i tynki a jak już to będzie to wchodzi fliziarz robić łazienki i mąz panele :) w między czasie podłączenia madiów ale poza domem. Jak będzie szybko ciepło to na lipiec przeprowadzka, jak nie to koniec sierpnia. ale mam nadzieje ze sie nic nie stanie i do września już w nowym domu. a ja od września do pracy :( strasznie sie boję jak to będzie bo Leo będzie jeszcze jednak malutki :(

Kochana, teraz to już szybko będziesz widziała efekty remontowe :-) ani się obejrzysz, a już będziecie się wprowadzać :-)
a Ty już we wrześniu wracasz do pracy? Nie korzystasz z rocznego urlopu?
A Leo z rodzicami będzie czy jakąś opiekunkę chcecie zatrudnić? Myśleliście już o tym? :-)

a jak to jest z tymi zastrzykami anty? Jeden dzień nie robi aż tak dużej różnicy jeśli chodzi o skuteczność działania?

Natka ja robie teraz awans i muszę wrócić by nie stracić tego stażu co już zrobiłam.
Moi rodzice daleko, teściowej , eh jej to nie chcę. mamy nianię super i Leo zostanie z nianią a Kinia i Kuba do przedszkola.
A co do zastrzyku to jest pierwszy po porodzie , teraz biorę cerazette, ale muszę pamiętać by co do godziny wziąc, strasznie to upier .... wiec jeden czy dwa dni mi nie robią róznicy bo tabletki mam jeszcze na tydzień w razie co.
A co do skuteczności to potem mogę maks 7 dni przeciągnąć żeby był skuteczny ;) zastrzyk jest na 3 miesiące wiec kolejny taki problem będzie dopiero za ten czas

A, no to w takim przypadku faktycznie warto wrócić do pracy bo rzeczywiście szkoda stracić to co już zrobiłaś :-)
Super że macie sprawdzoną nianię bo mimo wszystko trudno znaleźć taką w 100% godną zaufania- pamiętam jakie męki przechodziła moja kuzynka jak szukali niani do swoich szkrabów :-)
Fajna sprawa z tym zastrzykiem że na tak długo starcza :-) znacznie to wygodniejsze niż codzienne pamiętanie o tabletkach :-) pamiętam jak kilka lat temu gdy brałam tabletki ciężko było mi pamiętać o nich na początku ;-)

Anisen
&&& za bezproblemowe wykończenie domu!

Ja mam mniej niż 35 lat więc myślę że dostanę tylko jednego malucha.takie są reguły programu. Poza tym nie roniłam, nie mam jakiś większych problemów więc nie ma wskazań co do dwóch,a chciałabym :-D serio

O a jak ja zapominałam o tabletkach. Masakra
No ale dziś wiem że niepotrzebnie je brałam bo jak widać teraz czekam na dziecko

reklama
Anuszka ja też już zastanawiałam się czy tabsy nie spowodowały tego że tak długo się nie udawało... Z jednej strony wiem, że to mało realne bo przecież taka mała dawka hormonów że nie powinny mieć takiego wpływu na płodność. Zwłaszcze że odstawiłam je dobre 2,5 roku przed tym jak zaczęliśmy się starać.. No ale przy tak długich staraniach to już milion myśli do głowy przychodzi jeśli chodzi o przyczyny niepłodności.

Do góry