reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Michalina, slicznosci ta Twoja coreczka!!! A jak Ty sie czujesz? Jak porod?

Natka, kochana, ale ciaze biochemiczne to nie jest rzadkosc. Duzo moich kolezanek to przechodzilo, a jedna z nich ma teraz 3 zdrowych dzieciakow! A po drodze ma tez poronienie w 12 tc. Nie mozesz sie obwiniac za cos na co nie masz wplywu! Gdyby nie to, ze sie staracie ro calkiem mozliwe, ze nawet bys o tym nie wiedziala.
Takze piers do przodui glowa do gory! Bo na pewne sytuacje nie mamy wplywu!

Ja Was dziewczynki podczytuje, ale jakos nie mialam weny zeby pisac. Temat staran u nas nie istnieje, jest gdzies tam z tylu glowy, w budzecie uwzgledniamy leczenie, a nawet in vitro, ale poza mierzeniem temperatury w tygodniu (w weekendy mi sie nie chce), to nic nie robimy.

A tutaj to kompketnie inna bajka niz w Europie, musimy sie nauczycm ze cierpliwosc to podstawa do szczescia w tym kraju. Na wszystko jest czas...
Mieszkania sa koszmarnie drogie, poziom cen norweskich. Wynajelismy z jedna sypialnia, ake okolo 70m2. Dziwne to budownictwo, bo wolalabym 2 male sypialnie a zamiast dwoch lazienek jakis pokoj gospodarczy na pralke, rowery itd. Dziwne co? Za to mieszkanie nowe, basen i silownia w budynku a do tego 20min piechotka od centrum wiec bedzie co robic po pracy ;)

reklama
misia mały słodziak z tej Waszej Wiki :-)

Mel pewnie masz rację, gin też mówił ze to niestety dość częste ale jednak świadomość tego jest okropna :-(
Co do Waszego mieszkanka to sypialnia chyba dość spora musi być skoro tylko jedna przy takim metrażu :-) życzę żebyście szybko się urządzili :-)

Melponea
pisz o niczym i o wszystkim
zawsze ktoś odpisze :D

michalina
piękności ta wasza Wiktoria!
właśnie jak poród?

ja już coraz lepiej.
nie mogę się schylać i długo siedzieć bo sadło na brzuchu wisi i pogłębia ból ale dziś nawet na zakupach z mężem byłam ale pod koniec było już ciężko.dostałam też @ więc kumulacja bólu
najgorsza ta dieta lekkostrawna bo ochota na coś innego jest :p
Pomału dochodzę do siebie

Anuszka najgorsze już za Tobą, oby teraz szybko ból minął i obyś szybko wróciła do pełni zdrowia :-) domyślam się też że dieta to ciężka sprawa bo sama miałam z tym problem kiedyś :-) no ale jak trzeba to trzeba!! :-)

Misia cudna jest :*
Jeszcze raz Gratulacje :)) Cudwonie sie ogląda takie zdjęcia

Ja tylko napiszę ze ... padam. Nogi mi puchną okropnie, w żadne buty nie wchodzę, ale to bajka bo bolą strasznie. Plecy wysiadają , mały nie ma miejsca na kopanie to sie przeciąga ale tak ze aż boli. Do terminu tylko kilka dni ale na razie zero widu i słychu że zechce dmały szkrab. W pon na ktg i zobaczymy. Strasznie cięzko, dwoje łobuzów wołających mama i mąz który od rana do 22 robocie albo na budowie ( dziś też ) .
Anuszka przytulam. Zdrowiej kochana i niech sie wreszcie ułoży .

Hej,
jak poród? BARDZO szybki!!!!
To było tak, że o 9.20 w domu zaczęły mi wody odchodzić, więc pojechaliśmy do szpitala, bo to 25 grudnia, więc na obiad już żaden byśmy nie pojechali :D w szpitalu razem z wodami zaczęła mi krew lecieć i Mała 3 razy miała spadek tętna, więc o 13 lekarze zdecydowali się na cesarkę - podejrzenia odklejania łożyska, i o 13.19 wyjeli mi Wikusię na zewnątrz - dostała 10 punktów.
A ja po cesarce myślałam, że z bólu umrę, ale już do siebie doszłam :D

Anisen już niedługo u Ciebie :) u mnie nie było żadnych symptomów zbliżającego się porodu, po prostu po Wigilii rano wstałam, poszłam siku zrobić i jak zaczęło ze mnie lecieć.... tak leciało i leciało....

Anusza no ja CIę rozumiem... przez tydzień ledwo chodziłam po cesarcę, ale dietę fo teraz trzymam (bo karmie piersia) i powiem Wam, że jeszcze 1,5 kg i osiągnę wagę sprzed ciąży :D

Mel a mieszkanie faktycznie duże jak na ilość sypialni.. musisz nam jakieś zdjęcia powstawiać jak tam jest u Ciebie!!!!

Anisen
Zobacz jakie to życie i ciąża może być różne. Trzymałysmy kciuki żeby za szybko nie wychodził i teraz nie chce wyjść!
:-D

reklama
Do góry