reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

To podaj przepis, anuszka :-) może spróbuję zrobić w wolnej chwili :-)
Co do kliniki, bardzo się cieszę że jednak się zdecydowaliście, że jednak się udało i termin ustalony :-) to dla Was naprawdę bardzo duża szansa na spełnienie tego największego marzenia! Ja mocno zaciskam kciuki i życzę z całego serca żeby Wam się udało :-)

reklama
Anuszka, co zaa wspaniala wiadomosc! trzymam mocno kciuki! Przeciez to juz, juz zaniedlugo! Dobrze, ze poczekaliscie to mozecie skorzystac z tej kliniki z ktorej chcieliscie! Wspaniala wiadomosc!

Natka, trzymam kciuki!! Denerwuje sie z Toba!

Anisen
Czekam na wiesci po wizycie.

Natka
Czemu i tu nie piszesz co i jak? musimy się podkradajć na inny wątek :p
A masz już @?
Jak nie dostaniesz to powtórz bete. Do kiedy masz brać progesteron?

A ja nie mam się co cieszyć.
Mam kamienie w woreczku żółciowym.
Trzeba to wyciąć. Prawdopodobnie nastąpi to dopiero za kilka miesięcy bo nie miałam nigdy szczepienia przeciwko wirusowi wątroby. A chce to zrobić.
Boję się powiedzieć o tym lekarzowi żeby nie odroczył mi in vitro
Co robić?
Mam dola!
Za co mnie to spotyka?
Tyle czasu walczymy . . . czekamy...
Zawsze coś było. Co chwilę coś nam przeszkadza w osiągnięciu celu!

Ostatnia edycja:
Natka, no kurde, no! :(

Anisen, co u lekarza?
Anuszka, nie dolujemy sie! Widzialam, ze Twoja ginka nie widzi przeciwskazan takze glowa do gory! Czelam z Toba na odpowiedz eksperta!

Wieści : wrócilismy w nocy bardzo bo o 23 tyle nam zeszło : gin, kardiologi, potem bonarka, po dzieci . I tak mały wielki prawie 3200 ( a do terminu OM porodu zostało 5 tygodni ) Serduszko bez zmian, no moze odrobine inaczej bo nie co 5 uderzenie wypada a co 8 i to oznacza ze jest jak było. Kardiolog zalecił KTG we wtorek lub środę ale nie u nas tylko w szpitalu po okiem ordynatora, wiec we wtorek znów Kraków tym razem z samego rana. Szyjka tylko 0,5cm, lekko przepuszcza ale tylko z zewnątrz, wewnętrzne zamknięte - uff. Dalej magnez mega dawki przez 2 tygodnie, dalej witaminy plus żelazo bo mam morfologie drastycznie w dól w stosunku do ostatnich badań ( śmiałam sie ze 5 dni na szpitalnym żarciu mnie dobiło ) . Mały głową w dól ale jeszcze wysoko jak na poród. L4 aż do 8 stycznia z tym ze będziemy sie widzieć do tego czasu tylko na ktg. Jak do 8 sie nie rozpakujemy ( w co gin wątpi) to potem do 15 czekamy i na 16 robimy wywoływanie albo cc. Kardiolog nie widzi żadnych przeszkód do sn , szczególnie ze serduszko zachowuje sie tak samo nawet jak przyspiesza , nie ma widocznych większych zaburzeń. Aha jakby mały miał mieć więcej niz 4,5 kg to nastawiamy sie na cc ze względu na wagę dziecka.

reklama
Anisen, ale jazda! Juz niedlugo i bedziesz miala miala to za soba. Ale z serduszkiem wynika, ze wszystko ok?

Anuszka, biedna, tule mocno! Kurde, zawsze cos pod gorke! Ale lepiej usunac te kamienie niz ryzykowac, a potem juz na spokojnie podejsc do in vitro.

Do góry