reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

natka u mnie dobrze, mam trochę ciążowych dolegliwości typu spadek hemoglobiny, skracająca się szyjka itd. ale jakoś brnę do przodu i byleby do połowy stycznia jak to mówi mój ginek;-)

reklama
Będzie dobrze, nie martw się na zapas :-) a do stycznoa to już Ci rak przeleci że szok :-) jeszcze trochę i maluszek będzie z wami.

Halooo
A ja dziewczyny pamietam jak testowalyscie a Wy juz prawie rozpakowane! A my ciagle walczumy :(

Natka, co to za mega dziwny wykres? I tyle objawow? Idziesz do lekarza?

Anuszka, co ja czytam? Masz woreczek do wyciecia?

A u mnie dobre i zle wiadomosci. Dobra jest taka, ze po raz pierwszy doslownie zalewa mnie sluz plodny! Jest lejacy, przezroczysty i rozciagliwy. Idealny na przytulanki, ale...jednoczesmie dostalam wyniki posiewu bakterii i wyszla mi jedna cholera. Podobno moze powodowac nieplodnosc a u facetow obnizona ruchliwosc plemnikow wiec od dzisiaj sie leczymy...jak na zlosc takie piekne objawy plodnosci po odstawieniu tabletek! Wszystkich! :)

mel w piątek mam wizytę u gina, o ile oczywiście @ do tego czasu się nie pojawi.
A u Was to najważniejsze że wykryli tą bakterię i zaczynacie jej leczenie- to dobry znak :-)

Hey Dziewczyny. Wpadłam zobaczyć co u Was... i widzę, że się dzieje...
Wątek co prawda umiera, ale i tak zaglądamy tu czasem wszystkie - i dobrze :tak:

Michalina dasz radę! Ja na razie staram się o tym nie myśleć... Powoli zaczynam kompletować wyprawkę :tak:
Szyjka wysoko i zamknięta, więc bez stresu ;-)

Anisen Ty to masz pod górkę... Trzymaj się dzielnie i dawaj znać jak tam po badaniach :tak:

Melponea
No tak woreczek do wycięcia :-(
A po czym masz taki piękny śluz.ja też chce! Napisz coś więcej o tej bakterii. Jak to wykryłaś tzn jakie badania się robi?

Moniqaa
3maj się ciepło i rośnij dalej zdrowo

Moniqa, fajnie, ze wpadasz od czasu do czasu i sie dzielisz wrazeniami :)

Natka, ja czasem zagladam na lutowki, bo jakos sie do Was przywiazalam, tzn Ciebie, Nuuski i Patuski wiec Wam kibicuje. Poza tym sporo rzeczy mozna sie nauczyc ;) ale daj znac jaknu ginka, ciekawa jestem co za czott pojrecil Ci tak wykres!

Anuszka, ja odstawilam wszystkie wspomagacze i ni z tego ni z owego taki mega sluz mnie zalal! W poprzednim cyklu bralam estrofem, ale nie wiem czy on ma wplyw? A nasz przyjaciel to ureaplasma. Jak bylam w Klinice w Polsce to lekarka zrobila mi posiew bakterii z pochwy. Siostra mi wczoraj odebrala wyniki, niestety razem z recepta. Na szczescie w tym dziwnym kraju w aptece nie potrzebuja recepty, wiec pokazalam tylko na co choruje i jakie sa nazwy lacinskie a pan dobral mi leki. Lekarka mowila, ze te bakterie sa jednym z glownych powodow nieplodnosci i u nich w Klinice pierwsze co sprawdzaja to hormony, plemniki i wlasnie bakterie.

Kurde, jeszcze doczytalam, ze z Kliniki dzwonili. Ale jazda! A dowiedzialas sie czy ten wireczek musisz usuwac? Co jak syymulacja sie uda a Ty zostanuesz z kamieniami?

Ja w posiewie nie miałam nigdy nic złego.a miałam ze trzy razy. Ciekawe czy robi się po prostu posiew czy jakoś inaczej na te specjalne bakterie.

Hejka.

Mel może wreszcie cos z tego będzie jak te bakterie wybiją. Za to trzymam kciuki.

Anuszka kurcze nie fajnie z tym. Już wiesz czy na pewno do wycięcia ?

ja dziś byłam zrobić GBs ale nie u mnie w mieście. Tak, takie mam zadupie ze w żadnym lab tego nie robią. kazali mi iśc do gina żeby on pobrał wymaz i z wymazem do nich to zbadają. Wiec musiałam jechać aż do Myślenic do Diagnostyki. I przyznam ze jestem zachwycona ich podejściem. Przyjechałam, nie czekałam , pani była bardzo miła a do tego mega delikatna :) Wszystko jak najbardziej na plus. Wyniki za tydzień mąz odbierze żebym ja nie musiała już jechać :)) Szkoda ze u mnie nie ma diagnostyki bo bym tam robiła wszystkie badania.
Jutro morfologia i mocz i powtórka HBS . 11 wizyta u lekarza , najpierw gin a potem kardiolog neonatolog.

reklama
Dzieki anisen, moze faktycznie to ta cholera przeszkadzala?
Anuszka, a na wynikach nie masz na co cie sprawdzali? Ja mam wymienione dokladnie bakterie i chyba szczepy?

Anisen, a na maila nie przysylaja wynikow? Ja jestem zachwycona Slaskim Laboratorium Analitycznym. Wyniki na maila dostalismy nastepnego dnia o 7 rano wiec nawet nigdzie nie musielismy za nimi biegac ;) daj znac jutro co u lekarza, czy wszystko w porzadku.

Jak dziewczyny przed Swietami? My w tym roku nie obchodzimy ;( tutaj sa jakies ozdoby ale ani wolnego nie ma ani sniegu ani karpia ani nic. Zreszta nawet nie czuje, ze Swieta sie zblizaja..

Do góry