reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

natka u mnie dobrze, mam trochę ciążowych dolegliwości typu spadek hemoglobiny, skracająca się szyjka itd. ale jakoś brnę do przodu i byleby do połowy stycznia jak to mówi mój ginek;-)

reklama
Będzie dobrze, nie martw się na zapas :-) a do stycznoa to już Ci rak przeleci że szok :-) jeszcze trochę i maluszek będzie z wami.

Halooo
A ja dziewczyny pamietam jak testowalyscie a Wy juz prawie rozpakowane! A my ciagle walczumy :(

Natka, co to za mega dziwny wykres? I tyle objawow? Idziesz do lekarza?

Anuszka, co ja czytam? Masz woreczek do wyciecia?

A u mnie dobre i zle wiadomosci. Dobra jest taka, ze po raz pierwszy doslownie zalewa mnie sluz plodny! Jest lejacy, przezroczysty i rozciagliwy. Idealny na przytulanki, ale...jednoczesmie dostalam wyniki posiewu bakterii i wyszla mi jedna cholera. Podobno moze powodowac nieplodnosc a u facetow obnizona ruchliwosc plemnikow wiec od dzisiaj sie leczymy...jak na zlosc takie piekne objawy plodnosci po odstawieniu tabletek! Wszystkich! :)

mel w piątek mam wizytę u gina, o ile oczywiście @ do tego czasu się nie pojawi.
A u Was to najważniejsze że wykryli tą bakterię i zaczynacie jej leczenie- to dobry znak :-)

Hey Dziewczyny. Wpadłam zobaczyć co u Was... i widzę, że się dzieje...
Wątek co prawda umiera, ale i tak zaglądamy tu czasem wszystkie - i dobrze :tak:

Michalina dasz radę! Ja na razie staram się o tym nie myśleć... Powoli zaczynam kompletować wyprawkę :tak:
Szyjka wysoko i zamknięta, więc bez stresu ;-)

Anisen Ty to masz pod górkę... Trzymaj się dzielnie i dawaj znać jak tam po badaniach :tak:

Melponea
No tak woreczek do wycięcia :-(
A po czym masz taki piękny śluz.ja też chce! Napisz coś więcej o tej bakterii. Jak to wykryłaś tzn jakie badania się robi?

Moniqaa
3maj się ciepło i rośnij dalej zdrowo

Moniqa, fajnie, ze wpadasz od czasu do czasu i sie dzielisz wrazeniami :)

Natka, ja czasem zagladam na lutowki, bo jakos sie do Was przywiazalam, tzn Ciebie, Nuuski i Patuski wiec Wam kibicuje. Poza tym sporo rzeczy mozna sie nauczyc ;) ale daj znac jaknu ginka, ciekawa jestem co za czott pojrecil Ci tak wykres!

Anuszka, ja odstawilam wszystkie wspomagacze i ni z tego ni z owego taki mega sluz mnie zalal! W poprzednim cyklu bralam estrofem, ale nie wiem czy on ma wplyw? A nasz przyjaciel to ureaplasma. Jak bylam w Klinice w Polsce to lekarka zrobila mi posiew bakterii z pochwy. Siostra mi wczoraj odebrala wyniki, niestety razem z recepta. Na szczescie w tym dziwnym kraju w aptece nie potrzebuja recepty, wiec pokazalam tylko na co choruje i jakie sa nazwy lacinskie a pan dobral mi leki. Lekarka mowila, ze te bakterie sa jednym z glownych powodow nieplodnosci i u nich w Klinice pierwsze co sprawdzaja to hormony, plemniki i wlasnie bakterie.

Kurde, jeszcze doczytalam, ze z Kliniki dzwonili. Ale jazda! A dowiedzialas sie czy ten wireczek musisz usuwac? Co jak syymulacja sie uda a Ty zostanuesz z kamieniami?

Ja w posiewie nie miałam nigdy nic złego.a miałam ze trzy razy. Ciekawe czy robi się po prostu posiew czy jakoś inaczej na te specjalne bakterie.

Hejka.

Mel może wreszcie cos z tego będzie jak te bakterie wybiją. Za to trzymam kciuki.

Anuszka kurcze nie fajnie z tym. Już wiesz czy na pewno do wycięcia ?

ja dziś byłam zrobić GBs ale nie u mnie w mieście. Tak, takie mam zadupie ze w żadnym lab tego nie robią. kazali mi iśc do gina żeby on pobrał wymaz i z wymazem do nich to zbadają. Wiec musiałam jechać aż do Myślenic do Diagnostyki. I przyznam ze jestem zachwycona ich podejściem. Przyjechałam, nie czekałam , pani była bardzo miła a do tego mega delikatna :) Wszystko jak najbardziej na plus. Wyniki za tydzień mąz odbierze żebym ja nie musiała już jechać :)) Szkoda ze u mnie nie ma diagnostyki bo bym tam robiła wszystkie badania.
Jutro morfologia i mocz i powtórka HBS . 11 wizyta u lekarza , najpierw gin a potem kardiolog neonatolog.

reklama
Dzieki anisen, moze faktycznie to ta cholera przeszkadzala?
Anuszka, a na wynikach nie masz na co cie sprawdzali? Ja mam wymienione dokladnie bakterie i chyba szczepy?

Anisen, a na maila nie przysylaja wynikow? Ja jestem zachwycona Slaskim Laboratorium Analitycznym. Wyniki na maila dostalismy nastepnego dnia o 7 rano wiec nawet nigdzie nie musielismy za nimi biegac ;) daj znac jutro co u lekarza, czy wszystko w porzadku.

Jak dziewczyny przed Swietami? My w tym roku nie obchodzimy ;( tutaj sa jakies ozdoby ale ani wolnego nie ma ani sniegu ani karpia ani nic. Zreszta nawet nie czuje, ze Swieta sie zblizaja..

Do góry