reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Halo, dzisiaj pierwszy dzien szkolenia nowej osoby wiec niestety czasu na nic nie mialam ;(
Anisen, wspolczuje i trzymam kciuki zeby obylo sie bez hospitalizacji i innych takich! Zdazycie sie wprowadzic przed porodem?
Nuuuska, bierzesz to clo tak jak ginka powiedziala?

reklama
aninsen no życzę ci żebyś uniknęła szpitala.
Ja jak poszłam do szpitala to pierw z dziećmi został mąż ale jak się okazało że mój pobyt się przedłuży to musieliśmy ściągnąć teściową do pomocy. Ona dziećmi się dobrze zajęła nie powiem ale przesadziła w drugą stronę np. powiedziała mojej najmłodszej żeby do niej też mówiła "mama" bo wtedy nie będzie tak tęsknić za mną. I jak wyszłam ze szpitala doznałam szoku jak moja córka mówi że ma dwie mamy mame-babcie i mnie a jak powiedziałam teściowej że mi się ten pomysł nie podoba to stwierdziła że przesadzam.:szok:
Po za tym pozmieniała mi wszystko w mieszkaniu, poprzestawiała rzeczy w szafkach kuchennych itd. bo stwierdziła że tak jest wygodniej.
i wiele takich rzeczy mogłabym napisać.

jak ja się cieszę że mam teściów daleko.
mamę też mam daleko i tęsknię za nią ale myślę że ona też mogłaby się tak trochę więcej niż powinna wtrącać taka już jest :p

Ja juz po wizycie. Juz wam wszystko pisze...

Otoz pecherzyk pekl,owulacja byla. I to tyle dobrych wiesci...

A teraz te drugie. Na tym etapie pomoc mojego ginekologa sie konczy. Dal nam namiar do swojego bardzo dobrego kolegi ginekologe endokrynologa. Specjalizujacego sie w IUI i ogolnie leczeniu nieplodnosci. W Poznaniu. Dzwonil do niego przy mnie lecz nie odbieral ale napewno on oddzwoni to moj gin ma do mnie zadzwonic i powiedziec oc ustalili i jakie wyniki mam zrobic zeby na pierwsza wizyte jechac z kompletem badani i karta choroby....

Okazalo sie ze IuI moj ginek mi nie bedzie robil bo nie ma warunkow w szpitalu...

Ale badania na jakie mamy sie przygotowac to moje hormony, wymaz z szyjki cytologia,
Ł. nowe badanie nasienia prolaktyna testosteron posiew

U tego lekarza w jego klinice mamy miec zrobione badanie na rogosc sluzu. Zapomnialam jak to sie nazywa ale chodzi o to ze mam byc tam z nasieniem w pochwie a on bedzie patrzyl jak plemniki sie zachowuja.

I IuI (AIH) w Poznaniu (prywatnie) Gabinet nazywa sie NERIDA bardzo dobre opinie. Moj gin odradzil mi Polna boo tam leca tylko na kase...

WIem ze u doktora H. wizyta jedna to koszt 200 zl IUI okolo 800zl.

I teraz juz nie wiem co myslec za co sie wziac...i w ogole mam metlik w glowie.

patu$ka, to co napisalas to brzmi jak bardzo dobry plan. Jezeli Twoj gin jest w to tak zaangazowany to nie moze sie nie udac! Czyli koszt jednego IUI to 200 zl plus 800 zl? plus badania? czy badania na nfz? a nie kwalifikujecie sie do tego rzadowego programu?
Tak patrze na Twoj wykres i widze, ze bez wspomagania juz 12sty dzien tempka wysoko sie utrzymuje. Ostatnio juz mialas @ w 12dc. Hmmm, ja bym jeszcze tego cyklu nie uwazala za zakonczony!
Ja wieeem, ze sama swoj uwazam za nie ten szczesliwy :-) ale nie chcialabym znowu rozczarowania...poza tym ciazowo to ja sie na pewno nie czuje! moja tempka tez w 11 dc poszla w gore. Tez tak sie jeszcze nie zdarzalo. Ale twardo czekam do 14 dpo, wczesniej nie ma bata zebym swoj ostatni test zuzyla. Niestety, mysle, ze @ przyjdzie jutro...:(

mel wizyta 200 zl kosztuje, IuI 800zl.

A badania swoja droga,na badania Ł skierowanie musialby dac androlog ( a kolejki na NFZ sa nieizmeskie to wole zaplacic) musi zrobic FSH i PRL. Nawet moj ginek prowadzacy dzwonil do mnie wlasnie i mowil ze dr. Hadas do niego oddzwonil. Moj mu opowiedzial w jakiej jestesmy sytuacji itd. Kazal zrobic Ł wyniki i sie do niego zapisac.

Rzadowy program jest do invitro nie inseminacji. A nawet gdyby INV to i tak dopiero od stycznia bysmy sie kwalifikowali bo wtedy mija rok udokumentowanej walki...

Mam metlik w glowie bo nie wiem jak to ugryzc a Ł wcale nie pomaga. Jego fochy i obwinianie sie o wszystko.
Jeszcze @ sie zbliza to juz w ogole...czuje sie jak mina wdepnij na mnie a wybuchne...

PSM daje czadu.

A ja mam nadzieje ze to tylko takie mylne samopoczucie przed Waszymi @ a tak naprawde wcale ona nie przyjdzie, bo obydwie macie ladne te wykresiki.

Patuska dla mnie to wszystko takie skomplikowane ale widac ze profesjonalnie podszedl do tego Twoj gin, wiec moze warto przejsc przez wszystko.

mel biore CLO tylko ten jeden cykl, bo mialam szanse na monitoring ( powiedzmy ) u mnie w poradni. Ale za rada patu$ki nie biore 1 tabletki dziennie tylko 0,5. Jedna moglabym na prawde niezle sie przestymulowac, bo przeciez popijam jeszcze ziolka.
W poniedzialek usg, wiec mam nadzieje,podejrzymy pechole, och oby byly ! :happy:
A Twoja temp. bardzo obiecujaca, @ mysle, ze jutro na pewno sie nie pojawi, bo tempka za wysoko :tak:Trzymam kciuki, czy w razie nie pojawienia sie @ w niedziele bedziesz testowac ?

Halo,
Nuuska, to daj znac co i jak!
Patuska, tez czekam na newsy co postanowicie ;)

A ja w zwiazku z tym,ze dzisiaj tez baluje to przemyslalam sprawe i zatestowalam.Niestety moje przeczucia mnie nie mylily i wyszla jak zwykle jedna kreska. Dlatego dzisiaj moge bez wyrzutow pobalowac:)
Ja mysle, ze ta moja tempka jest tak wysoko przez stres zwiazany z wyjazdem...

reklama
eh mel przykro mi :-(mialam nadzieje, taki ladny wykres. A moze jeszcze za wczesnie na testowanie, dzis w sumie 12 dzien po, tempka bardzo ladna, moze byc wynikiem stresu ale wcale nie musi :tak:
Na pewno dam w poniedzialek znac :*

Do góry