reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

reklama
Wreszcie mogę troszke napisać. Od rana, od 8 bez prądu to zero sieci bo ruter nie dizała :(

Mały zdrowy, rośnie, waży ok 700g , jest duży, no może nie girki ale reszta ;) zatem termin z USg na 8 styczeń. Ruchliwy bardzo, wkładał paluszki do buziaka, machał, łapał za pępowinę itp . Odwrócony już gółwką w dól . Łozysko stopień 1, przepływy wzorowo, ilość wód ok.
No i .... tyle dobrego :(
bo tak jak myślałam szyjka sie skróciła. Na razie bez rozwarcia ale o pól poszła. Oszczędzanie sie na maksa, magnez na maksa zwiększony, jakby coś sie działo recepta na fenoterol w domu. Problem ze u mnie nie ma możliwości ani szwu ani persara z powodów anatomicznych. Wiec mam trzymać kciuki zeby do 35 tygodnia w dwupaku zostać ( tekst gina ze to byłby najlepszy gwiazdkowy cud) Mam sie nastawić na początek stycznia to już jak nic z maluchem .
w 30 tygodniu podadzą mi celeston.
teraz za 3 tygodnie gin bo za dwa Ktg u nas a od następnej wizyty co 2 tygodnie wizyta bo musimy trzymać rękę na pulsie. Ale jak tu sie oszczędzać z dwójką :(

anisen
no to 3mamy kciuki
będzie dobrze, musi być

ja też za kilka dni mam wizytę, dowiem się jak tam moje wyniki hormonów i histeroskopi

cześć dziewczyny :*
Anisen trzymam kciuki żebyś wytrzymała do gwiazdki :* na pewno będzie dobrze! A co do oszczędzania się to nie ma możliwości żeby ktoś Ci pomógł przy dzieciach chociaż po kilka godz dziennie? Rodzina, jakaś znajoma?

mam nianie na 3 godziny trzy razy w tygodniu, na wiecej nie mam co liczyć. Moja mama 200km, teściowa blizej bo 80 km ale jakby ona zaczeła do mnie jeździć to po kilku jej wizytach porodówka murowana. A chlop póki mamy też budowę to mogę zapomnieć o pomocy. Nawet w sobotę kiedy nie idzie do labory będzie chodził albo załatwiać coś z budową albo robić na budowie.
Zarośniemy brudem, bo dzis oprócz tego co muszę czyli jedzenie dla dzieci i przebieranie Kuby nie zrobiłam nic :( . No i dzis dzieci pójdą spać brudne bo on do 23 w robocie a ja mam zakaz wyciągania ich z wanny ( a u mnie nawet Kinga bez wyciągnięcia nie jest w stanie wyjśc)

anisen- współczuję i wiem dokładnie jak to jest. Miałam taką sytuację w trzeciej ciąży ale donosiłam ...z tym że poleżałam trochę w szpitalu.
A z tym oszczędzaniem hmm... ja nie mam na to szans a ty masz jeszcze mniejsze dzieci więc ciężej.

Happy ja mam nadzieje ze szpitala nie będzie bo wtedy to nawet nie mam pojecia co zrobimy z malcami. Jakby mi tak teściowa zajęła sie nimi choć ze 3 dni to po moim powrocie byśmy dzieci hospitalizowali :(. Ona sie absolutnie nie nadaje do opieki nad nimi. jak będę rodzić to chyba załatwię zeby jednak moja mama na 3 dni przyjechała do nas. a jak nie to sie szarpnę na niańkę od rana do nocy :(.

anisen
a to wy się budujecie? tzn swój dom?
szkoda że tak daleko mieszkasz pomogła bym ci czasem :-D

Ostatnia edycja:
reklama
tak budujemy, bo obecnie mamy tylko maleńkie mieszkanko 1 pokój kuchnia i mikro łazienka ;) już mamy stan surowy otwarty. Dachem pokryte ;) Teraz okna , drzwi zewnętrzne i dopiero potem mogą wchodzić fachowcy z wentylacją ( mamy dom pasywny) elektryką, hydrauliką i gazem. I to będzie na tyle w tym roku bo zaraz zima.
Naganiała byś sie za nimi ;) bo oni nie usiedzą na pupie na chwilkę. A na spacerze to dopiero jazda jak każde goni w przeciwną stronę ;)

Do góry