reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Hej dziewczyny zagladam i co? Widze zamet,ktos tu chce odchodzic ktos cos zle napisal?

Kurcze dobrze ze ja bez slowa zniknelam,i nei udzielam sie za bardzo. Dla mnie przyszedl czas regeneracji zbierania sil do walki. Zagldam jak moge podczytue ale pisac? Nie mam za bardzo o czym. Bo temat zblizajacej @ mi obrzydl. Co miesiac to samo to co ja bede sie rotrwanaic w tym temacie.

Ciesze sie bo owu byla mimo braku wspomagaczy,taka slaba ta owu ale zawsze cos. chya z PROGESTERONEM mam cos nei halo bo tempka nisko mimo drugiej fazy. Ale o tym w piatek z lekarzem pogadam.

Buziaki dla ciezarnych obyscie ladnie donosily i porodzily zdorwe bobaski. A dla starajacych sie i walczacych duzo sily,i mozliwosci zdystansowania sie do tego co sie u was dzieje. Ja wiem ze szkoda nerw na to wszystko,doszukiwanai sie i wymyslania sobie chorob schorzen i innych cieszcie sie zyciem a problemy rozwiazcie w rozsadny sposob a napewno wszytskie zaciazyie. ja w to wierze i caluje Was mocno :*

reklama
anuszka, kurka, ja myslalam, ze samo z siebie. Masakra, czlowiek ma ladny wykres dwufazowy a tu dupa blada, cos jest nie tak. Mam nadzieje, ze niedlugo sie dowiem co w moim organizmie sie dzieje.
patu$ka, powodzenia kobito! kiedys wszystkie sie spotkamy na watku dla mamusiek :-)
ja jak mam chwile zwatpienia to ogladam filmiki z Dubaju i mysle sobie co by mnie ominelo jezeli by sie udalo i jakos od razu mi lepiej :-)

wiecie co, tak sobie glupio mysle, ze jezeli by sie nie udalo to pewnie zdecydowalibysmy sie na adopcje, a na adopcje polskiego dziecka nie mamy szans (bo staz malzenski nie ten, bo wiek, bo mieszkanie zagranica). Co myslicie i adopcji dzieci z roznych dziwnych miejsc swiata? jezeli dwojka Polakow zaadoptowaloby malego Hinduska, Chinczyka lub Etopczyka (akurat mamy duzo znajomych tych narodowosci i nawet kiedys dyskutowalismy na ten temat wiec powiedzmy, ze mielibysmy jakies wsparcie) to jak byloby to postrzegane w Polsce? Ciekawe co moi rodzice na to :-) tak sobie luzno mysle i jestem ciekawa Waszych opinii. Ja osobiscie nie mialabym z tym zadnych problemow, w Norwegii bardzo duzo jest takich par. Jest nawet program telewizyjny pomagajacy odszukiwac juz doroslym dzieciom swoje rodziny w oryginalnych krajach pochodzenia. Ale nie chcialabym zeby moje adoptowane dziecko bylo przesladowane z tego powodu w Polsce :(

Wlasnie mel w naszym karaju nie ma tolerancji dla innych narodowosci. Chciaz powiem Wam ze u nas Moja znajoma zwiazala sie z murzynem i maja takiego malego mulatka i jak pozedl w zeszlym roku do przedszkola to dzieciaki byly nim zachwycone, mowily do neigo Murzynek Babmbo w ..... mieszka ( trzy kropki to miejscowos w ktroejr mieszkamy) No mowie wam tak go polubily ze szok,ale to dzieci co z doroslymi??

moja kolezanka z Etiopii ma synka z Norwegiem i ja tego chlopczyka moglabym schrupac na sniadanie! jest przesliczny!!! za panienki to nawet kombinowalam jakiegos czarnoskorego kolege sobie przygruchac i zrobic sobie z nim dziecko (mialam wtedy z 22 lata :-p ). Mysle, ze mentalnosc w Polsce powoli sie zmienia. Duzo jednak rodakow wiaze sie z obcokrajowcami. Aczkolwiek moja babcia powiedziala, ze Murzyna do domu by nie wpuscila. Ale babcia ma 89 lat :) kiedys tez wspominala cos podobnego o nieochrzczonym dziecku. Z dziecmi to jest tak, ze jak rodzice w domu nie epatuja jakas wrogoscia to dzieci nie maja zadnych zlych skojarzen z religia, narodowoscia czy kolorem skory. Natomiast jak w domu zle sie wyraza nt. danej kultury/osoby to dziecko lapia takie poglady i nastawienie.

Melponea
a wy planujecie w ogóle kiedyś wrócić do PL?
Ja nie wiem czy w naszym kraju zdecydowała bym się na dziecko o innym kolorze skóry. Chyba bałabym się o nie. . . tyle jest nienawiści . . . A może jestem tchórzem :eek:
Trudno mi powiedzieć.

Cisza spokój
babeczki chciały odpocząć a widzę że są aktywne na innych wątkach
to przykre tymbardziej że to niby moja wina
ale to one przecież chciały odpocząć a ja chciałam je zatrzymać a teraz jest mi przykro i źle i wogóle do dupy

Anuszka czasem po prostu trzeba trochę wyluzować z tak częstym zaglądaniem na forum, sama tak miałam. zresztą z tego co czytałam to dziewczyny pisały że "ograniczają forum" a nie rezygnują z niego całkowicie. Także ja zdziwiona nie jestem że widujesz je na innych wątkach.
Miłego dnia :-)

halo! juz witam Was z Katowic :-) laptop odpalony a ja udaje, ze pracuje :-)
anuszka, pewnie kiedys wrocimy do PL, trudno powiedziec. Mi ostatnio zaczela sie marzyc wlasna firma w kraju wiec kto wie? bo co jak co, ale mozliwosci tutaj sa :-) za to nie wiem czy moglabym tutaj pracowac jako pracownik po tych wszystkich historiach, ktore uslyszalam.
ja dalej twierdze, ze jestes bardzo sympatyczna babka i nie wiem jak moznaby sie na Ciebie za cokolwiek gniewac! nie doszukuj sie prosze jakis znakow, ktorych na pewno nie ma :-) ja tutaj na pewno zostane.

Melponea
w katowicach ta firmę chcesz?a w jakiej branży że mówisz o możliwościach? Ja też jestem z tamtych okolic i kiedyś planuje tam powrót. Teraz mieszkam w wawie.
Dzięki za miłe słowa. :-*
Nie szukam znaków żadnych, niby jakich ? Poprostu tego nie rozumiem a chciałabym zrozumieć.
Patrzyłam na twoje wykresy. Jak jutro tempka nie spadnie robisz test? Czy czekasz . . .

Ostatnia edycja:
reklama
tylko i wylacznie w Katowicach lub okolicach, ja jestem ogromna lokalna patriotka. Moge mieszkac zagranica, ale zawsze wracam do Katowic :) myslalam o wlasnym sklepie, troche innym niz wszystkie, ale to melodia przyszlosci. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
A gdzie mieszkalas w Katowicach?
anuszka, ja testy nie robie, bo sie boje rozczarowania, ale jak tempka sie utrzyma przez weekend to faktycznie zrobie, bo to juz bedzie bardzo dobry znak. Ale jakos ciazowo sie nie czuje, w sumie okresowo tez nie, ale juz tak mialam :(

Do góry