reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

nooo, tez mi strasznie smutno. Znalazlam wczoraj zdjecie pieska i normalnie sie rozryczalam w srodku dnia...ja to jestem troche z boku i az tak tego nie przezywam jak moi rodzice. Z moja mama przez 2 dni nie dalo sie porozmawiac, bo miala ataki histerii...strasznie to przezyla!!
a u mnie zaczynaja sie plamienia, moze do wieczora @ sie rozkreci...ale co do tego cyklu to ja zadnych zludzen nie mialam wiec powiem szczerze, ze nawet specjalnie sie nie zmartwilam...

Lipiec 2013
90_natka - termin @ 28.07
Patu$ka - termin @ 29.07

Sierpień 2013
anuszka - termin @
Kingax - termin @ 07.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
sandra_best - termin @ 16.08
Melponea - termin @ 24.08

Widze, ze testowac bede w Polsce :)

Ostatnia edycja:
reklama
mel czyli jednak @ przylazla i do Ciebie :( nie jest szczesliwy ten lipiec dla zadnej z Nas och... :-( oby sierpien byl bardziej laskawy i radosny, bo cos mamy przestoj w zafasolkowaniu.
Moze ten cykl bedzie szczesliwy i testowanie w Polsce przyniesie upragnione dwie kreseczki :***

U Nas jeszcze 3 dni i urlop :-) ale sie ciesze.

Lipiec 2013
90_natka - termin @ 28.07
Patu$ka - termin @ 29.07

Sierpień 2013
anuszka - termin @
Kingax - termin @ 07.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
sandra_best - termin @ 16.08
melponea - termin @ 24.08

Dziewczynki,
ja jestem w ostatnim stadium pakowania i jutro z samego rana lecęęęęę...
Patu$ka, natka pamiętajcie o moim prezencie urodzinowym!!!!!!!!!!!
1 sierpnia pojawiam się znów!!!

michalina, udanego wakacjowania! masz dbac o siebie, odpoczywac, nie stresowac sie i cieszyc sie ostatnimi wakacjami bez dzidzi :)

dzieki nuuska, z ta @ to nie wiem czy omamow nie mialam, wydawalo mi sie, ze widzialam sluz wymieszany z krwia na papierze, ale juz wiecej tego nie zaobserwowalam. Wolalbym zeby sie juz rozkrecila i sobie poszla a nie takie...
a, ze moj cykl prawdopodobnie jest bezowulacyjny to sie podziele moimi uwagami, moze sie komus kiedys przyda co zaobserwowalam:
- brak skoku tempki
- bardzo malo sluzu
- zadnych bolow owulacyjnych
- zadnych bolow menstruacyjnych (w ogole jakos malo mnie bolalo w tym cyklu)
- pryszcze caly miesiac! normalnie to w drugiej fazie mam gladka, piekna cere
- przetluszczajace sie wlosy - w drugiej fazie mam piekne, lsniace wlosy a nie straki!

tak jak sobie przypomne to jakos w marcu tez tak mialam, w kwietniu ok, w maju bylam na wakacjach to nic nie zauwazylam, w czerwcu ok, teraz lipiec do dupy. Moze ja mam owulacje co drugi miesiac...?ciekawe jak bedzie w sierpniu...

mel Ty stosujesz chyba komputer owulacyjny tak ? nie wykazuje Ci w ogole owu? Powiem Ci, ze brak owu nie jest kurcze czyms dobrym, mozna miec 2 cykle bezowulacyjne w ciagu roku ale jesli to u Ciebie zdarza sie czesciej nie wiem za bardzo jak to ugryzc :zawstydzona/y: nie masz tam u siebie gina zadnego ? Jak bedziesz w Polsce wybralabym sie do gina, i powiedziala o swoich przypuszczeniach.Do co tej doktorej chodze, fajan babeczka, ale po Naszym urlopie chce przejsc sie do gina ktorego znalazlam poczta pantoflowa, nie dosc ze jest swietnym podobno ginekologiem specjalizujacym sie w leczeniu nieplodnosci to jesczcze jest endokrynologiem wiec to duzo daje na pewno :tak: Pracuje w duzej Klinice LN, jednej z wiekszych na slasku, ale ma swoj gabinet w Rudzie Slaskiej i tam podobno za wizytke z usg bierze 100zł. Zobaczymy :happy2:

wlasnie komputer zglupial wiec tylko potwierdza moje przypuszczenia, owulacje wyznaczyl mi na 11 lipca, ale od tego czasu zamiast pokazac zielone swiatla jak w ubieglym cyklu to caly czas pokazuje pomaranczowe, co oznacza, ze nie jest pewien czy jestem juz po owulacji. Dobrze, ze poprzedni cykl mialam dwufazowy, bo chyba zalamalabym sie mierzac pierwszy cykl tempke i widzac wykres monofazowy...
Ja akurat w Polsce jak bede to prawdopodobnie w czasie @ (chyba, ze nie przyjdzie, tjaaa), ale i tak zadnego leczenia bym tutaj nie zaczynala bo zaraz spadam do Dubaju i pewnie nie odwiedze Katowic przez nastepne pol roku, wiec nie ma sensu. Wolalabym tam miec wszystko robione powiedzmy w listopadzie (daje nam pazdziernik na aklimatyzacje). Rozwazam nawet wykupienie specjalnego ubezpieczenia medycznego pokrywajacego koszty leczenia w klinice leczenie nieplodnosci, niby spory koszt miesieczny, ale za to nawet in vitro mam pokryte. Albo moze zrobic badania medyczne w Polsce i po tym sie zorientowac czy sie ubezpieczac czy nie? :-) hmmm...

Wiesz co mel ja bym chyba przynajmniej hormonki sobie w Polsce zbadala, czy nasienie eM, zeby tam juz byl sposob rozeznania tego jak przyjedziecie i podkladka do dalszego dzialania Kochana. Ale szczerze jesli tam masz lepsze mozliwosci leczenia, pelny zakres diagnostyki to kurcze w sumie nie wiem czy jest sens, bo tam na pewno zleca Ci to samo, zeby miec "swoje" wyniki na swoich wyznacznikach i normach :tak:
Bo wiem, ze jesli mnie zleca powtarzanie hormonow bede musiala to robic w labie w ktorym teraz badalam bo prawda taka ze kazde mimo wszystko ma swoje indywidulane normy i potem niepotrzebnie sie miesza wyniczki a tak to mamy jasnosc :)

Ostatnia edycja:
dokladnie nuuska o tym mysle. Jak pojde do lekarza tam w listopadzie to i tak od nowa kaza mi robic badania. Tutaj ewentualnie moglabym zrobic zeby sie zorientowac co i jak, ale z drugiej strony jak cos wyjdzie nie tak to tylko bede sie stresowac...
a zadnych plamien nie mam, tamto to chyba byly moje omamy...trzeci dzien niskich temperatur, juz chyba powinna sie @ rozkrecac, no ja piernicze ile mozna!

mel hmmm a moze to nie @ ? moze wstrzymajmy sie na razie z tym terminem kolejnej @ choc kurcze tempka jest tak nisko ze az dziwne byloby spodziewac sie czegos innego Kochana.
z badaniami jest tak, ze jak zrobisz tu to dokladnie jak pisalam, tam i tak beda kazali Ci powtorzyc, ja spodziewam sie ze jak pojde do tego drugiego ginka to on z kolei pewnie powie ze nie w tym cyklu byly robione i tez bedzie kazal powtorzyc. Takze szykuje sie na kolejne wydatki ale wiesz, przynajmniej bede miec jakas podkladke, nawet jesli dzien pozniej robilam to w tym wypadku bedzie mial jakis odnosnik a ja tez bo bede wiedziala jak ogolnie wygladaja. Jutro po 16 mam dostac wyniki na maila.

reklama
hej dziewczyny, , ciezko mi wejsc do Was bo ciagle brat okupuje kompa a jest tylko jeden u rodzicow. mamy piekna pogode chyba jak w calej Polsce,odpoczywam...milo jest tak leniuchowac i spotykac sie ze znajomymi bez zadnych obowiazkow, bo nawet Dawidekiem ciagle dziadkowie sie zajmuja wiec nie mam az tak duzo zajec przy nim :-)

Misia udanych wakacji..wspaniałych wakacyjnych wspomnien razem z Twoja coreczka w brzuszku:-)

Nusia ty tez juz niebawem zaczynasz urlopik..jak dobrze ze cos takiego wymyslili:-)

Sierpien musi byc udanym:-) to miesiac moich urodzin, rocznicy slubu..wiec dla mnie radosny msc, przesyłam Wam pozytywna energie na sierpien:happy::happy::happy: i trzymam kciuki jeszcze za natke i patuske.

Do góry