reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Nie kasiol, musi być w zaswaidczeniu ze kobieta była objęta opieką lekarską przed ukończeniem 10 tygodnia ciązy i były łącznie min 3 wizyty.
cytuje : Aby otrzymać becikowe matka dziecka musi przedstawić zaświadczenie, że od co najmniej 10. tygodnia ciąży pozostaje pod opieką lekarza.

reklama
Sandra w zasadzie mogą być aż trzy ;)
pierwsze ustawowe, drugie dla najbiedniejszych. Nie orientuje sie ile nie moze przekraczać dochód w tym roku. jak ja urodziłam synka to była jakaś kwota w tylu 380 brutto na czlonka rodziny ( toz to paranoja) i jest trzecie ale nie wszędzie samorządowe. Np w Krakowie w 2011 było ;) załapałam sie bo mąz zameldowany w krakowie i tam odprowadza podatki ze swojej firmy.

sandra no wlasnie, wszystko u Nas w kraju rozbija się o pieniądze.
Tak samo jest z Nami, i alimentami dla Oli, do zeszłego roku dostawałam zasiłek rodzinny na Ole, ale po podwyżce najniższej sredniej krajowej stalam się zbyt "bogata". Szkoda slow, cyganie, złodzieje i pijusy zyja z zasilkow, a jeśli brakuje komus takiemu jak Nam to nic Nam się nie należy bo co ?? Bo staramy się zyc normalnie, dla Nich to zbyt wiele.

anisen u Nas jest o tyle "dobrze"w tym wszystkim ze my jeszcze nie jesteśmy malzenstwem wiec w swietle prawa jestem samotna matka, a co za tym idzie, jak już będzie dzidziuś, to Nam może się uda zalapac na 2 becikowe, bo ja w końcu z najnizsza srednia będę się zaliczać do "biedoty" :cool2:

Dzis leniwe popołudnie, goraco strasznie, myslalam ze będzie burza, ale wszystko przeszlo bokiem. Odliczam już dni do urlopu :)

mel urlop zaczynam 27 lipca - 11 sierpnia. Wiec caly okres staranek przypadnie na "wsiowe" wakacje :wściekła/y::wściekła/y: może seksowanie w oborze pomoze :-D

nie, nie testowałam, ponieważ owu się przesunęła, to pewnie @ będzie później, czekam cierpliwie do końca tygodnia jeśli się nie pojawi to dopiero wtedy będę testować

Sandra_best - termin @ 19.07 , testowanie 21.07
Melponea - termin @ 27.07 , testowanie
90_natka - termin @ 28.07 , testowanie
Patu$ka - termin @ 29.07 , testowanie
Kingax - termin @ 07.08 , testowanie
Nuuuśka - termin @ 16.08 , testowanie 15.08

Ostatnia edycja:
NO więc tak! Dzidzia zdrowo rośnie - ile wzrostu ma to nie wiem, bo gibała się, kolanami czoła dotykała, przewracała się.... nie chciała pokazać dupki, ciągle plecy, kolana, głowe, brzuszek... i jak już kończyliśmy USG to nagle odwróciło się stopami i rozkaczyło nogi.... i.... siusiaka nie ma :D
Gin mówi, że raczej baba :) ale potwierdzimy to na połówkowym, bo wiadomo jak baba to na 100% nigdy nie wiadomo :)
Ale pustka była między nogami - nawet ja widziałam tą pustkę i Michał :)
Moje dziecko waży 165 g :)
Zdjęcia nie mam, bo nie dało się zrobić, bo sie cała wyginała :)

reklama
Do góry