reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Nie kasiol, musi być w zaswaidczeniu ze kobieta była objęta opieką lekarską przed ukończeniem 10 tygodnia ciązy i były łącznie min 3 wizyty.
cytuje : Aby otrzymać becikowe matka dziecka musi przedstawić zaświadczenie, że od co najmniej 10. tygodnia ciąży pozostaje pod opieką lekarza.

reklama
Sandra w zasadzie mogą być aż trzy ;)
pierwsze ustawowe, drugie dla najbiedniejszych. Nie orientuje sie ile nie moze przekraczać dochód w tym roku. jak ja urodziłam synka to była jakaś kwota w tylu 380 brutto na czlonka rodziny ( toz to paranoja) i jest trzecie ale nie wszędzie samorządowe. Np w Krakowie w 2011 było ;) załapałam sie bo mąz zameldowany w krakowie i tam odprowadza podatki ze swojej firmy.

sandra no wlasnie, wszystko u Nas w kraju rozbija się o pieniądze.
Tak samo jest z Nami, i alimentami dla Oli, do zeszłego roku dostawałam zasiłek rodzinny na Ole, ale po podwyżce najniższej sredniej krajowej stalam się zbyt "bogata". Szkoda slow, cyganie, złodzieje i pijusy zyja z zasilkow, a jeśli brakuje komus takiemu jak Nam to nic Nam się nie należy bo co ?? Bo staramy się zyc normalnie, dla Nich to zbyt wiele.

anisen u Nas jest o tyle "dobrze"w tym wszystkim ze my jeszcze nie jesteśmy malzenstwem wiec w swietle prawa jestem samotna matka, a co za tym idzie, jak już będzie dzidziuś, to Nam może się uda zalapac na 2 becikowe, bo ja w końcu z najnizsza srednia będę się zaliczać do "biedoty" :cool2:

Dzis leniwe popołudnie, goraco strasznie, myslalam ze będzie burza, ale wszystko przeszlo bokiem. Odliczam już dni do urlopu :)

mel urlop zaczynam 27 lipca - 11 sierpnia. Wiec caly okres staranek przypadnie na "wsiowe" wakacje :wściekła/y::wściekła/y: może seksowanie w oborze pomoze :-D

nie, nie testowałam, ponieważ owu się przesunęła, to pewnie @ będzie później, czekam cierpliwie do końca tygodnia jeśli się nie pojawi to dopiero wtedy będę testować

Sandra_best - termin @ 19.07 , testowanie 21.07
Melponea - termin @ 27.07 , testowanie
90_natka - termin @ 28.07 , testowanie
Patu$ka - termin @ 29.07 , testowanie
Kingax - termin @ 07.08 , testowanie
Nuuuśka - termin @ 16.08 , testowanie 15.08

Ostatnia edycja:
NO więc tak! Dzidzia zdrowo rośnie - ile wzrostu ma to nie wiem, bo gibała się, kolanami czoła dotykała, przewracała się.... nie chciała pokazać dupki, ciągle plecy, kolana, głowe, brzuszek... i jak już kończyliśmy USG to nagle odwróciło się stopami i rozkaczyło nogi.... i.... siusiaka nie ma :D
Gin mówi, że raczej baba :) ale potwierdzimy to na połówkowym, bo wiadomo jak baba to na 100% nigdy nie wiadomo :)
Ale pustka była między nogami - nawet ja widziałam tą pustkę i Michał :)
Moje dziecko waży 165 g :)
Zdjęcia nie mam, bo nie dało się zrobić, bo sie cała wyginała :)

reklama
Do góry