reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

Moniqa fajnie, że wszystko ok. No niestety z NFZ różnie to bywa.... dlatego ja i z NFZ i prywatnie prowadzę :D a co :)

Nuuuśka
na sianku, na łące, wśród krów :D Bociany itd ... no to się będzie działo!!!!

Sylka właśnie, a jak Ty? Brzuch rośnie? przytyłaś już cos?????

reklama
Monique to zycze zdrowego, slicznego chlopczyka ;-):-):-)

Misia tyje , 4 kg+ od ostatniego wazenia czyli ponad tydzien temu, jak zwykle najbardziej to widze po biodrach i udach...Brzuszek wypina sie coraz bardziej do przodu..., nie zakryje juz niczym:-)

Monika fajnie, że wszystko ok, tylko szkoda że musisz tyle czekać na wizytę na NFZ :-(
Życzę wam miłej i spokojnej nocki, ja pewnie zaraz włącze jakiś film i za nie długo pójdę spać :)

moniqaa jesteś :-) bardzo fajnie, że wszystko ok. co do badań to dziwne że płatne skoro wizytę miałaś na nfz. Ale jak mus to mus.
Czemu mówisz że nigdzie Cię już nie przyjmą przed 10 tyg? Nie musisz mówić że już byłaś ;-)

Wiecie dziewczynki, ja już odliczam do urlopu. Jeszcze 2 tygodnie... Mam nadzieję że w końcu sobie odpocznę. Dosłownie od wszystkiego :-) i najważniejsze- nie biorę termometru więc następny cykl zapewne bez pomiarów tempku (chyba że mi się coś odwidzi ;-))

90_natka ja po urlopie, a już za nim tęsknię ;-) Oby te dwa tygodnie szybciutko zleciały... mi strasznie się dłużył czas oczekiwania....
Masz rację na urlop nie bierze się termometru :tak: Ja poszłam na całość i nawet komputera nie wzięłam... pierwszy raz od niepamiętnych czasów :-p

Jeśli chodzi o ten 10tc, to wyczytałam, że jest to niezbędne do becikowego... a wszędzie gdzie dzwoniłam terminy mieli na koniec sierpnia (jeśli mowa o nfz), więc już będzie grubo po tym czasie... A w szpitalu nie wystawiają kart ciąży, więc mnie do siebie przywiązali :angry:

Aaa to chyba ze dlatego że nie ma miejsc :-)
No ale powiem Ci że zdziwiło mmie że nie zakładają karty ciąży. Dziwny zwyczaj.
Ale coz, najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa.

Miłego dnia :*

Hej :-)

Witajcie z rana :)

Sandra_best - termin @ 19.07 , testowanie 21.07
Melponea - termin @ 27.07 , testowanie
90_natka - termin @ 28.07 , testowanie
Patu$ka - termin @ 29.07 , testowanie
Kingax - termin @ 07.08 , testowanie
Nuuuśka - termin @ 16.08 , testowanie 15.08

Ostatnia edycja:
sylus Ty mi caly czas przesylaj fluidki :-) a je bede lapac ile tylko bedzie sie dalo :):)
oj moze ta wies przyniesie Nam szczescie , oby :tak: bedziemy sie starac ile sil sie wyluzwaci nie myslec zbyt wiele o starankach, pomiarah itd.

moniqaa zobaczymy gdzie :p:p bo Ola bedzie tak jakby caly czas wiec dostep do seksowania sie wszedzie bedzie ogranicznony :wściekła/y:
Dziwne to, ze nie zalozyli jej karty ciazy :/ ale najwazniejsze ze dzidzia jest, ze jest zdrowa i niech tak juz pozostanie do samego konca ciazy :tak::blink: mam nadzieje, ze i mnie sie w koncu uda, niech te wakacje beda szczesliwe dla Nas wszystkich :happy2:

Zadzwonilam dzis do ginki z rana, chcialam sie upewnic do co badan, bo chcialam je robic dzis, jak wszedzie pisza, ze miedzy 2-4 dc powinno sie wykonywac np. FSH, LH czy testosteron. Ona mi powiedziala, zeby zrobic zaraz po skonczonej @ bo teraz jest za wczesnie. Co o tym uwazacie ?

misia Ty pisalas, ze badalas sie zaraz po skonczonej @ prawda ? tez Ci tak zlecila ginekolog tak :blink:

Ostatnia edycja:
... a no dziwne z tą kartą, ale co robić. Nawet zapytałam tego lekarza o kartę, a on mi na to, że nie będzie dwa razy wypisywał tego samego - mu wystarczy kartoteka :wściekła/y: a jakby się coś działo to mam przyjechać i zrobić ksero... Szkoda słów... no ale nie mam wyjścia... a jakby tak do dwóch ginów na NFZ chodzić? Zapisałam się koło domu na 28.08 (pierwszy termin) i myślę czy iść.

reklama
Nuuska ja mialam w 3 dc - tylko u mnie @ trwały 3-4 dni. I tak mi kazała moja gin. ale konkretny dzień mówiła.

A ja mam stresaaaaaa przed dziesiejszą wizytą (a ona dopiero o 18.40....)

Moniqa mi kartę ciąży zakładali na 2 wizycie w 8 tc.

Do góry