reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

u mojego m. w rodzinie same jedynaki praktycznie, od moich rodziców strony zazwyczaj dwójka dzieci, nikt nie ma trójki. Myślę że aborcja kiedyś była częstym zjawiskiem, wiem że zarówno w mojej rodzinie jak i rodzinie męża są osoby po aborcji...

mi też jest zawsze przykro jak wam się nie udaje ale wierzę że w końcu się udać musi !!!

jadę zaraz z dzieciakami do miasta, córka potrzebuje okularów , mam nadzieję że coś znajdziemy, zamierzam ich też gdzieś nakarmić żeby nie katować siebie gotowaniem obiadu;-)

reklama
happymama, aborcja w katolickim kraju?!?! no cos Ty! :-)
u mnie to sa tematy tabu wiec nie wiem jak sobie radzili z antykoncepcja? Ale moja mama pozno zaszla w ciaze, a jest tak pruderyjna, ze na pewno sie tylko zawstydzi jak sie spytam dlaczego...
ja mysle, ze natura tak to sobie obmyslila, ze dajac nam jedynie 40% zajscia w ciaze w kazdym cyklu zapobiega przeludnieniu. Jezeli bylibysmy tak plodni jak kroliki to nie starczyloby dla nas wszystkich miejsca. Kiedys duzo dzieci sie rodzilo, ale duzo tez umieralo, rowniez kobiet przy porodach. A teraz jestesmy madrzejsi i wiemy jak zapobiegac niechcianym ciaza.
Tak wiec na kazdego przyjdzie czas!
Nie wiem, jak to sobie przemyslalam to przestalam sie az tak stresowac :-)

anuszka ja jutro bede robic badanka, tsh rowniez.W kwietniu mialam 1,98 wiec nie wiem czego sie teraz spodziewac. U mnie cykl trwal 31 dni wiec nie wiem czy to zasluga Castagnusa, czy po prostu taki juz moj urok od marca na wydluzajace sie cykle ;-)

misiaczku nie smuc sie !!!!! nie mozesz, i nie mozesz sie denerwowac. Ja wierze ze wszystkim Nam sie uda w koncu zafasolkowac, moze po prostu musimy dluzej poczekac. Nie wiem :zawstydzona/y: ale wierze w to.

mel bo nie mozemy sie stresowac, nic Nam to nie da niestety a tylko szkoda Naszych nerwow :no: musimy spokojnie podejsc do tematu, i uwierzyc w same siebie i swoje mozliwosci a wtedy na pewno bedzie dobrze i wszystko sie ulozy :*
Na kiedy Ci wypada termin @ ?

Sandra_best - termin @ 19.07 , testowanie 21.07
Melponea - termin @ 27.07
90_natka - termin @ 28.07
Patu$ka - termin @ 29.07
Kingax - termin @ 07.08
Nuuuśka - termin @ 16.08 ,
testowanie 15.08

Ostatnia edycja:
anuszka jutro mam USG, więc może zobaczymy czy X czy Y.... tak naprawdę ostatnie USG miałam miesiąc temu a wtedy było za wcześnie, żeby coś widać.

Ja wierzę, że Wam się uda bo zasługujecie na to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nussska, w tym cyklu to jeden pan Bog wie kiedy @ mnie zaskoczy, teoretycznie za 6 dni, we wtorek. Tylko czy ja w ogole cos na ksztalt owulacji mialam?czy dopiero teraz sie rozkreca?
no i na pocieszenie popatrz na moniqa, ona tez sie starala kilka cykli a wykresy ma ksiazkowe! z ciekawosci az zerknelam :-)

mela ja u ciebie w ogole nie widze owulki w tym cyklu. W ogoel jakie one dlugie sa u Ciebie?
Wlasnie maialm zapytac misia ty juz plec powinnas wiedziec :)

Moniqa zaginela gdzies?

W ogole przegladajac watki jakis czas temu,zauwazylam taka tendencje ze pojawiaja sie dziewczyny juz sie zwiaza z watkiem z innymi a zachodza i uciekaja jakby nigdy nic. troche mnie to dziwi bo najpierw szukaja wsparcia ale jak juz zaskocza to w nosie maja innych.

Nusia szybciej przyszła, szybciej pójdzie i nowy cykl Wasz.

U mnie w rodzinie róznie. Np ja mam troje rodzeństwa , mój wujek ma 7 dzieci ale już dwie ciotki tylko dwoje, a jedna tylko jedno. więc jakoś tak nierównomiernie ;) ba jeden wujek nie ma wogóle bo nie doczekali sie dziecka, a nie chcieli adoptować :(. Ten wujek to brat mojej mamy, i akurat tam jest problem po obu stronach.
Mi też smutno ze @ przyłata. Tak bym chciała jak Misia dać Wam wszystkim te malutkie szczęścia.

Na każdego przyjdzie czas. moja siostra z męzem starali sie 8 miesięcy, mój brat z zoną, pierwsza ciąza sie nie udała, serduszko przestało bić w 9 tygodniu, rok prawie odstępu, teraz mają coreczkę, ma już 4 tygodnie :) bratowa męza sie stara 9 miesęcy, na razie nic. Ale wierzę że im sie uda.
Zastanawiam sie czy to aby nie choroba cywilizacyjna :( , czy częśc nie jest przez tabletki . mi po odstawieniu tabsów we wrześniu( brałam cerazette, wiec niby te mniej szkodliwe) dopiero w lutym sie cykl w miarę wyrównał zeby zacząć sie strać w marcu - wcześniej wszystko bezowu albo owu strasznie późno, na 7-8 dni przed @ przy cyklach ponad 30 dniowych. Nawet nie było sensu sie strać.
Właśnie dziś rozmawiałam z moja koleżanka z pracy. Oni sie starali aż 7 lat. Już zrezygowali, powiedziała sobie ze nie dane jej dziecko jak ... sie udalo. A potem drugie poszlo aż za szybko bo 3 miesiące po porodzie pierwszym była w drugiej ciązy. Tak jej sie wydawało ze skoro 7 lat bez zabezpieczeń nic, to teraz moze odpuscić zabezpieczenia. problem był tylko w tym ze pierwszy poród cc. Za szybko druga ciąza. ale urodziło sie zdrowiutkie w 37 tygodniu przez cc. Teraz sie zabezpieczają bo chcą tylko tą dwójkę. Jak z nią dzis rozmawiałam to mówiła że już straciła nadzeje ( mieli IUI kilka , na invitro nie mieli kasy) , potem odpuściła na calej lini i po 3 miesiącach wyluzowania była w ciązy.

ja mam cykle rozne! :-) ostatnio 32 dni, czesto 28, moj rekord 26, ale i 46 dni sie zdarzylo (po ostrej grypie). I pomyslec, ze przed tabletkami mialam rowno jak w zegarku co 28 dni! pamietam, bo na ostatnim roku studiow zawsze na tym samym wykladzie co 4 tyg dostawalam :)

Ja ostatnio doszlam do wniosku ze moze cykle wydluzaja sie tez przez nasz stres zwiazany ze starankami? No bo wiecie wiecej przytulanek, pilnowanie lekow i witamin, pozniej zastanawianie sie czy sie udalo, modly by @ nie przyszla, pozniej po zobaczeniu wyniku negatywnego na tescie modly by wredota przyszla jak najszybciej bysmy mogly zaczac od nowa i tak w kolko

reklama
sandra pewnie ze to tez może mieć wpływ. Stres ma wpływ na wszystko zaczynając od Naszego samopoczucia, a co za tym idzie na pewno ma wpływ na wartość temp., na wydluzenie cykli w związku z tym pewno tez. Dlatego musimy starac się jak najbardziej wyluzować, choć to mega ciężkie bo inaczej zwariujemy.

mel mnie się wydaje, ze ten cykl jest bezowulacyjny. Teraz wydaje mi się, może zblizac się @ wiec temp. może zaczyna skakać, ale na owu już na pewno zbyt pozno. Nie wiem czy to wina Castagnusa, czy po prostu trafil się teraz ten jeden z dwóch możliwych bezowulacyjnych cykli w roku. W każdym bądź razie termin @ się zbliza jak i termin testowanka wiec czekamy cierpliwie :):tak:

anisen a pewnie ze szybciej pojdzie :-) Co do koleżanki, to blokada psychiczna jest na pewno najgorsza rzecza, bo fakt faktem Nasze myslenie wpływa na wszystko. Odpuscic jest ciężko, ale ja zamierzam na urlopie wyluzować, i nie biore termometru, idziemy na zywiol, i może to cos pomoze :blink:

Do góry