reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

reklama
Hej, Nuuska wspaniały masz ten wykres...dobrze wroży i jeszcze ten sluz bialy gesty ja mam taki caly czas od dni plodnych w kwietniu...bedzie kolejna dzidzia jeeeee!!!!!!:-):-)

Dobra kochane mam wyniczki podam wam tylko wynik badania bez norm :tak:

Tarczyca:

TSH 3-generacja 2,44 mlU/l ( poprzedni wynik z 29.04 to 1,63 ale może w złym dc robiłam )
T3 ( trójjodotyronina całkowita) 2,0 ng/ml (obok strzałka w górę, a normy mam podane między 0,8 - 2,0)
T4 (tyroksyna całkowita) 10,4 µIU/ml
Wolna trójodotyronina ( FT3) 3,9 pg/ml

Hormony:

Progesteron 19,16 ng/ml
Testosteron 0,593 ng/ml ( normy 0,084 - 0,481)
PRL ( Prolaktyna) 5,94

Przeciwciała:

Różyczka IgG 48,0 IU/mL ( w. ujemny <5, wynik wątpliwy 5-10, w dodatni > 10)

Z tego wnioskuję że mam T3 w górnej granicy normy, trochę za wysoki testosteron, nie wiem jak interpretować PRL :-( i różyczka chyba w normie i nie muszę się szczepić

Ostatnia edycja:
sandra prolaktyne masz w normie Kochana, testosteron rzeczywiscie troche zbyt wysoki, jak i FT3 a tu dzien cyklu nie ma niestety znaczenia :-(
reszta na moje oko w porzadku.

reklama
Do góry