reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

reklama
nuuska, ja ostatnio skok mialam w 20dc. Nie wiem, moze byc bezowulacyjny, a moze castagnus mi cos poprzesuwal? ale dziwne, bo poza jednym dzien bardzo sluzowatym to teraz praktycznie sluzu nie mam.
Jak Ty bierzesz tego wiesiolka i castagnusa? ja po jednej kapsulce wieczorem. Moze cos zle robie?

dziewczynki nie wiecie co oznacza, że ma się w moczu erytrocyty wyługowane? Bo wyszły na badanniu, alekarz kazał mi powtórzyc, ale wizyte mam dopiero 22 lipca. A moje siki są takie ciemne... i zaczynam się marwtić....

A u nas troszke sie wypogodziło nawet słoneczko świeci- czas wybrać sie na zakupy. Trzeba umulić sobie troszke życie (może jakaś bluzeczka, buciki no i oczywiście lody:) )

Dzisiaj bede miała wolne od dzieci. Siostra bierze je na weekend :). Tylko ze tego młodszego bede musiała pojechac po niego. Ale chociaż jeden dzień. Wiec dzisiaj kupie martini, sprita , cytrynke. Wieczór moj :)

mel Castagnus z tego co się orientuje bierze się rano ( pisze na ulotce ). Ponieważ waze powyżej 60kg, biore 2 tabl. rano najpóźniej do godz. 12.00
Wiesiolek, od 1dc do owu, 1 tabletke rano i dwie wieczorem, w ulotce pisza 2xdziennie po 2 kaps. ale to już indywidualna sprawa każdej z Nas jak woli, bo mnie i przy 2 kaps. dziennie pojawial się ladny sluz :tak:

misia erytrocyty to inaczej krwinki czerwone, ich obecność w moczu jest nazywana krwinkomoczem, ale tylko w przypadku 4 lub więcej erytrocytów widocznych w polu widzenia. Ile masz dokładnie tych erytrocytów? Obecnosc erytrocytów wylugowanych w osadzie moczu wskazuje na ich nerkowe pochodzenie, jesli jest ich malo (1,2 oraz pojedyncze) wtedy przeważnie lekarz prosi wlasnie o powtórzenie badania za pare dni. Przewaznie oznacza to przewlekly stan zapalny nerek lub układu moczowego, ale u kobiet w ciąży wszystkie wskazania sa inne, w tym się Slonce nie orientuje ale mnie to wygląda na stan zapalny układu moczowego. Chodzisz częściej niż dotychczas siusiu ??
Ciemny kolor moczu możesz mieć wlasnie przez erytrocyty w Nim zawarte.
Na drogi moczowe, pęcherz i wszelkie zapalenia dobry jest zurawit, z tego co się zorientowałam, można go brac również w ciąży. Kiedy idziesz na powtorke badania ?

Nuuuśka - termin @ 16.07
Sandra_best - termin @ 22.07
Melponea - termin @ 27.07
90_natka - termin @ 30.07
Patu$ka - termin @ 31.07
Kingax - termin @ 07.08

Ostatnia edycja:
Misia Nusia Ci dopbrze napisała. Te erytrocyty są pochodzenia nerkowego. Zależy ile ich jest . Zazwyczaj lekarze każą powtarzać badania i potem po drugim wyniku wdrażają lecznie albo i nie. Pamiętaj ze teraz nerki są bardzie obciązone bo filtrują więcej.
Ja w dzieciństwie przeszłam chorobę nerek, poważną i teraz mam zawsze w lodowce sok z żurawiny ;) A teraz mam nakaz picia wiecej wody, zwykłej wody.

Nusia widzę ze tempka ślicznie :)) Trzymamy kciuki mocno

reklama
anisen ja tez mam nakaz picia zwyklej wody niegazowanej, bo nie potrafie się pozbyć zbyt wysokiego ciężaru właściwego moczu, ale to już od dluuugiego czasu. Pije i pije, a ciezar wiecznie zbyt duzy.
Co do tempki, siedze już cicho i czekamy spokojnie do poniedziałku choć nie mam dobrych przeczuć, bo wydaje mi się ze lada dzień temp. spadnie:blink:

happy jakbym mu nie kazal schować, pewnie jak glupia dziś znowu bym zrobila ;S a tak nie mam wyboru :):) jak się czujesz??

Do góry