reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Kwietniowe :) 2013 !

reklama
mam 27 lat

ale w podanych normach pokazuje mi FT3 ok, to chyba chodziło o T3 bo tam mam wynik w górnej granicy normy, żałuję tylko że nie zrobiłam tego FT4 :(

Nuuusia skoro mówisz że byłam szczepiona to pewnie tak było :)

Ostatnia edycja:
Tak tak na pewno bylas, bo nawet moja Olka byla szczepiona :happy2: Ciekawa jestem co Ci powie gin na ten testosteron. Nie znam sie na tym, co moze oznaczac zbyt wysoki jego poziom u kobiet ?

Nuuska z awysoki testosteron moze blokowac zajscie w ciaze. Wiesz po czym mozna np poznac ze ma sie problem z testosteronem? Po nadmiernym owlosieniu np. nog rak miejsc lonowych pach czy nawet wasiku. Niektore kobiety maja tak same z natury a niektore maja zaburzenia testosteronu. Ale to sie leczy,lekami chyba. Ale Sandra nie ma jakos mocno zawyzonych tych wynikow.

Sandra nie chodzilo mi ze bardzo czy cos tylko ze np wloski sa twarde szybko odrastaja np sa innego koloru czyt. ciemniejsze. Ale jak mowie nei masz za duzo podwyzszonego tego testosteronu wiec mysle ze nie bedzie sie czym martwic.

reklama
sandra tsh też mogłoby być niższe, bo optymalne jest między 1 a 2 , a najlepiej by oscylowało w granicach 1 (wtedy najłatwiej zajść w ciążę wg mojego endokrynologa).
Testosteron podwyższony może świadczyć też np. o PCO, a masz go podwyższonego tylko nieznacznie, więc nie sądzę żeby to było to. Miałabyś też inne objawy, np. długie cykle, bolesne miesiączki i problemy z owulacją. Także nie martw się bo wszystko będzie dobrze :* wyniki nie są bardzo złe :-)

Do góry