Madziareczka
Zaciekawiona BB
Nie szkodzi, a ja znowu muszę szukać innego lekarzaNa niewiele się to zdało [emoji2368] niestety.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie szkodzi, a ja znowu muszę szukać innego lekarzaNa niewiele się to zdało [emoji2368] niestety.
Zobacz tu może coś doczytaszWłaśnie szukałam informacji na ten temat ale nic nie mogę takiego znaleźć, wydawało mi się, że jak zaczyna się złuszczać to już powinno być krwawienie ;/
mnie tez się zdarzyła raz owulacja 21 dc, a następnym razem 16dc potwierdzona monitoringiem. Nie wiem od czego to zależy, bo u mnie owu nie przesuwa @ aż tak mocno, max 1 lub 2 dni.
Nie widzę potrzeby wtrącania się keep goingMusisz mierzyć i siebie i zobaczysz jaka jest Twoja bazowa na początku cyklu. Jedna maja ok. 36,1 inne 36,6, kwestia indywidualna. Skok powinien być o min. 0,2 stopnia w stosunku do 6 poprzednich pomiarów i utrzymać się conajmniej 3 dni, zwykle występuje bezpośrednio po owu - chyba, [mention]HeraUnique [/mention] help [emoji23] jakkolwiek głupio to brzmi to jest co całkiem proste w zastosowaniu, szczególnie jak korzystasz z aplikacji [emoji6]
jak czegoś nie będę wiedziała to będę się pytałaMusisz mierzyć i siebie i zobaczysz jaka jest Twoja bazowa na początku cyklu. Jedna maja ok. 36,1 inne 36,6, kwestia indywidualna. Skok powinien być o min. 0,2 stopnia w stosunku do 6 poprzednich pomiarów i utrzymać się conajmniej 3 dni, zwykle występuje bezpośrednio po owu - chyba, [mention]HeraUnique [/mention] help [emoji23] jakkolwiek głupio to brzmi to jest co całkiem proste w zastosowaniu, szczególnie jak korzystasz z aplikacji [emoji6]
A No i mierzysz rano bezpośrednio po przebudzeniu zanim cokolwiek zrobisz, gdzieś w kontakcie ze śluzówka (pochwa, usta), zawsze w tym samym miejscu, o mniej więcej tej samej porze po min. 3 (?) godzinach snu. Sen przerywany, niespokojny, za krótki, stres, choroba i wiele innych czynników miga wpływać na temperaturę.
no ja zrobię tą bete i się wszystko okaże i w piątek test dam znać mam nadzieje że jutro wstanę bo ostatnio mam problem ze wstawaniemzawsze miałam cykle 30 paro dniowe syn jest z owulacji w 21dc, po porodzie cykle mi się wydłużyły jeszcze a może nie do końca unormowały nie wiem ale najkrótszy w tym roku 34 a najdłuższy teraz. a jeszcze dodam ze tez miałam ból jajnikow około 20dc po czym w 22dc wzrosła na 4dni temp jak po owu ale jakoś tak słabo a pozniej spadała i wzrastała nie wiedziałam co się dzieje prawdopodobnie termometr, zmieniłam na nowy i wtedy pokazały się ładne temp od 36dc, jakby ta owu z 21dc była niewypałem nie doszło do niej, nie wiem trudno powiedzieć co się stało
A to dam radę najwcześniej wstaje o 6 na 1 zmianę więc na drugich na chwile można wstać i dalej spać a jaki polecasz termometr ?A No i mierzysz rano bezpośrednio po przebudzeniu zanim cokolwiek zrobisz, gdzieś w kontakcie ze śluzówka (pochwa, usta), zawsze w tym samym miejscu, o mniej więcej tej samej porze po min. 3 (?) godzinach snu. Sen przerywany, niespokojny, za krótki, stres, choroba i wiele innych czynników miga wpływać na temperaturę.
no wierzę że idzie oszalec z taka nieświadomością, trzymam kciuki, ale tak jak dziewczyny pisały czasami nasza głowa przesuwa @no ja zrobię tą bete i się wszystko okaże i w piątek test dam znać mam nadzieje że jutro wstanę bo ostatnio mam problem ze wstawaniem
Życzę Ci abyś trafiła na odpowiedniego [emoji3590] ja tez zmieniałam bo podejście mojego sprzed 4 miesięcy było bezsensowne i lekceważące (miałam plamienia przez 7-10 dni przed okresem i dla niej to było nic takiego). Teraz mam kogoś do kogo chodziłam wcześniej, komu ufam i kto działa i mi pomaga [emoji3526] czasem takie zmiany są potrzebne i przydatne.Nie szkodzi, a ja znowu muszę szukać innego lekarza [emoji849]
Nawet stres może przesunąć owu. Ja tak miałam niedawno, owu z ok. 17 dc na 24dc [emoji2368] i PTK, cykl 36 dni [emoji16] raz na jakiś czas może się tak zdarzyć z różnych przyczyn.Coś pewnie ma wpływ na to ale to już zagadka ja przeważnie miałam 17-19 dc i nawet jajniki czułam ale @ przychodziła przeważnie 29-31 dc a teraz mam 37 dc [emoji85]
[emoji3590][emoji3590][emoji3590] moja nauczycielko i mentorko [emoji3590][emoji3590][emoji3590]Nie widzę potrzeby wtrącania się [emoji16] keep going [emoji1690][emoji177]
Wał śmiało. Od razu napisze ze z apek używanych zwykle pojawia się Flo, FertilityFriend, OvuFriend, Femometer, Premom tez fajny. [emoji16]jak czegoś nie będę wiedziała to będę się pytała [emoji4]