reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Witajcie szanowne staraczki [emoji4] czytam was już jakąś chwilę, przez ostatnie kilka dni przeszłam dosłownie cały wątek [emoji28] parę słów - obecnie 4 cykl starań, dziś 11dc. Kilka lat byłam na tabletkach anty, dwa lata temu obstawione, niedługo później cykl się unormował, ale życiowe zawirowania rozregulowały cykl kompletnie (50-60 dni to nie było nic dziwnego). Od lipca biorę Duphaston (dni 16-25) z uwagi na niski progesteron, co skróciło cykle, ale poprzedni znów odchylił się od normy, więc w piątek gin, wcześniej kompleks badań krwi. Mam historię zapaleń przydatków, więc obawiam się zrostów w jajowodach, dlatego chodzi mi po głowie badanie drożności, które planuję na luty (jeśli nic się nie wydarzy w tym czasie to wtedy minie pół roku starań). Trzymam kciuki za was wszystkie, czekam na wasze dwie kreski [emoji7]

Witaj [emoji3590] obyś zagościła tu na krótko! [emoji3590]

reklama
Dziewczyny ja sobie chyba odpuszczę wielkie starania pod kontrolą do końca roku 😉 bez testów owulacyjnych bez częstego zaglądania na forum, co będzie to będzie...jeśli się nie uda to będę się martwić w nowym roku, czas wyłączyć głowę i skupić się na mężu ❤️ będę zaglądać do Was co jakiś czas, trzymajcie się ciepło 😘

Hej dziewczyny , jak tam samopoczucie? Bo mnie praktycznie cały dzień męczy dzisiaj czkawka , już z 5 razy mialam 🤦‍♀️ znacie jakieś sposoby?
A tak poza tym dzisiaj mam 28 dc , test robiłam 14 dpo, negatywny, więc czekam na okres i napewno będzie jutro lub pojutrze w moje urodziny 🙄 . Troszkę różowo- kawowego śluzu a ostatnie dwa dni brzuch ćmił a dzisiaj do południa bolał jak na okres , już nie boli ale już sobie przyszykowalam Ibuprom koło łóżka 🙃 bo pewnie rano dowali 😕

Hej dziewczyny , jak tam samopoczucie? Bo mnie praktycznie cały dzień męczy dzisiaj czkawka , już z 5 razy mialam [emoji2356] znacie jakieś sposoby?
A tak poza tym dzisiaj mam 28 dc , test robiłam 14 dpo, negatywny, więc czekam na okres i napewno będzie jutro lub pojutrze w moje urodziny [emoji849] . Troszkę różowo- kawowego śluzu a ostatnie dwa dni brzuch ćmił a dzisiaj do południa bolał jak na okres , już nie boli ale już sobie przyszykowalam Ibuprom koło łóżka [emoji854] bo pewnie rano dowali [emoji53]

Jak mnie rano czkawka złapie to trzyma cały dzień... nic nie działa [emoji23]

Ja mam tak samo z czkawką 🤦‍♀️
Cześć bunia49. :) Gryfin myślisz, że Ci się uda? :) co okres mam taki plan, zawsze się czegoś dopatruje. Z mojej historii w przeglądarce można by napisać doktorat z ginekologii 😁😂 ale spoko. Jeżeli chodzi o mnie to niby wg aplikacji mam owulacje (cykle 30-34dni) oprócz klucia jajnika to nie obserwuję u siebie śluzu płodnego (raczej gesty glut) , wnerwia mnie mąż, ogólnie to bym się napila alko, więc to pewnie szybszy pms 🤦‍♀️

reklama
Ja też pauzuje z forum bo za bardzo się nakręcam. Luteina dodatkowo spowodowała u mnie objawy ciazowe 🙈 Życzę Wam szybkich dwóch kresek i wzorowych ciaz :-) Pewnie tu zagładne pod koniec następnego cyklu 🤪
Luteina raczej nie 🙃 objawy to raczej duże pragnienie bycia w ciąży 🤷‍♀️ a i objawy PMS są takie same jak ciążowe 🙃 życzę spokoju w tym kolejnym cyklu 🙃

@Gryfin czekam za 2 kreseczkami 😘 3mam kciuki 💜

Do góry