reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Poradźcie proszę, czy warto robić badanie AMH po 4 nieudanych cyklach? Czy to nie ma sensu?
Przygotowuje się psychicznie, że jednak mogło nie wyjść i myślę co by tu jeszcze zbadać 🤔

Witaj :) myślę, że dużo z Nas może być w tym samym wieku[emoji846] bez względu na to wszystkie mamy jeden upragniony cel dwie kreseczki [emoji4] Wspieramy się, wyczekujemy dni płodnych i testowania bez umiaru[emoji1]czy to owulacyjne czy ciążowe. Fajnie, że jesteś, ale obyśmy wszystkie przeszły na kolejny wątek... typowo "mamowy" [emoji110][emoji256][emoji256]
Cześc :) Obserwuję to forum od wielu miesięcy... w końcu postanowiłam dołączyć.
Mam 31 lat, jak widac pozno podjelam decyzje o zajściu w ciążę ale to było związane z moją pracą.
I tak staramy się już od 10 miesięcy i nic z tego nie wychodzi...
Zaczęłam robić badania, niedługo mąż pójdzie również na badanie nasienia.
Mam nadwagę, wiem że to nie sprzyja płodności więc zaczęłam więcej ćwiczyć i zdrowiej jeść, ale przy pracy siedzącej ciężko będzie.
Od zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki, więc obawiam się ednometriozy... Ale z drugiej strony moja mama też takie miała, a ma 3 dzieci... Nie wiem co myśleć. Wśród znajomych baby boom i wszystkie koleżanki z brzuchami lub wózeczkami, ciężko mi się na to patrzy, zaraz święta i pytania rodziny o dzidziusia...
:(

Dziewczyny mam pytanie.W marcu miałam zabieg łyżeczkowania( ciąża za pierwszym razem) Staramy się z mężem o kolejną ciąże od czerwca. Zrobiłam komplet badań i wszystko jest super. Byłam na monitoring w sobotę 14.11 i okazało się że mam piękny pęcherzyk który pękną więc lekarz stwierdził że nie potrzebuje zastrzyku.Przytulanie było 9,11,13,15,16 kiedy owulacja była 14.11.Jak myślicie jaka jest szansa że będę w ciąży? nie chce się nakręcać ale to trudne..wspomnę jeszcze że mam prolaktynę lekko podwyższoną bo 30 i boje się że to może mi uniemożliwić zajście..

reklama
Szanse zawsze są. Nikt Ci tutaj kochana nie napisze na ile procent mogłaś zajść w ciążę.
Ja np. Zaszlam w ciążę w 1 dzień miesiączki i urodziłam córkę. Bardzo rzadko się to zdarza, minimalny procent, a wręcz prawie wcale, że można zajść w trakcie miesiączki w ciążę. Zawsze są szanse
Dziewczyny mam pytanie.W marcu miałam zabieg łyżeczkowania( ciąża za pierwszym razem) Staramy się z mężem o kolejną ciąże od czerwca. Zrobiłam komplet badań i wszystko jest super. Byłam na monitoring w sobotę 14.11 i okazało się że mam piękny pęcherzyk który pękną więc lekarz stwierdził że nie potrzebuje zastrzyku.Przytulanie było 9,11,13,15,16 kiedy owulacja była 14.11.Jak myślicie jaka jest szansa że będę w ciąży? nie chce się nakręcać ale to trudne..wspomnę jeszcze że mam prolaktynę lekko podwyższoną bo 30 i boje się że to może mi uniemożliwić zajście..

Do góry