reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Właśnie dietetyk to podstawa.
Mi pomogła książka D. Musialowskiej i bazowałam na jej jadłospisie

Mialam wykupiona dietę na vitalii, ale jakoś nie specjalnie mi waga leciala,mysle czy nie spróbować dukana bo jednak mam bardzo dużo do zrzucenia 😔 wiem ze to nie jest dobra dieta ale jednak czas ucieka a ja ciągle stoję w miejscu..

Cześć Dziewczyny, nie pamiętam czy już się kiedyś tu przedstawiałam, ale chciałam się podpiąć pod listopadowe testowanie. Ponieważ karmię piersią, mój okres jest dość nieregularny, niemniej spodziewam się @ 29/30 października, na podstawie obserwacji śluzu i testów owulacyjnych.

Nie martw się odrazu ja w tamtym tygodniu miałam taką samą sytuacje z tym że u mnie zaczęło się od skrzepu krwi pozniej dzień przerwy i plamienie polecialam odrazu do gina kazał bete zrobić i odpoczywać po 48h powtórzyć i jak bedzie przyrost to przyjść do niego spowrotem, byłam w poniedziałek wypisał leki i od wczoraj zero plamienia, a plamiłam od czwartku do wczoraj. Także myśl pozytywnie musi być dobrze. Oczywiście do lekarza idź 😘
Myślę pozytywnie, ale gdzieś z tyłu głowy wątpliwość. Co prawda tego śluzu nie ma jakoś dużo. Może faktycznie progesteron mam za niski. Mogłam też to sprawdzić. No nic jutro już wszystko będzie wiadomo.
[/QUOTE]
Poleż odpocznij jeśli nie pojawi się ból brzucha lub krwawienie to spokojnie możesz poczekać do jutra. Będzie dobrze 😘💗

Nie martw sie na zapas.
Ja tez miałam krwawienia plamienia w ciąży okazało sie ze krwiak pod kosmowka duphaston luteina i donosiłam bez problemu ciaze
krwiaka miałam w poprzednich ciążach i tamte plamienia były inne. Było widać że to krew. W pierwszej ciąży która obumarla te plamienia też były zupełnie inne. W tej chwili brzuch boli mnie jak na @ wzięłam magnez. I męża wysłałam po nospe.

Znam to, ja mam termin @ za 7 dni i swiruje strasznie... Oczywiście objawy to sobie wmawiam takie że głowa mała!! Nie wiem jak wytrzymam ten tydzień nie mówmy o kolejnych miesiącach bo Przeciez dopiero zaczęliśmy się starać. Czas stanął w miejscu od decyzji o dzidziusiu. Oboje z mężem bardzo się cieszymy na to wszystko i boję się że upadek na ziemię będzie bolesny.
Powodzonka trzymam kciuki 🙂 my od roku I co miesiąc wielki zawód 😭mam nadzieję że tym razem się uda 🙂

Mialam wykupiona dietę na vitalii, ale jakoś nie specjalnie mi waga leciala,mysle czy nie spróbować dukana bo jednak mam bardzo dużo do zrzucenia 😔 wiem ze to nie jest dobra dieta ale jednak czas ucieka a ja ciągle stoję w miejscu..
Ja też chwytałam się różnych diet, i nic nie dawały... W pewnym momencie zmniejszyłam sobie tylko porcję (jadłam wszystko, nie licząc chipsów itp) i przy ovarinie jak mnie wyrównał, zaczęła mi spadać waga. Oczywiście zaczęłam coś tam ćwiczyć, żeby utrzymać deficyt kaloryczny 😌 teraz mam 13kg mniej 🤙 dodam, że nie zależało mi na szybkiej utracie wagi, a stałej 🤷‍♀️ żeby nie mieć efektu jojo, więc chudłam bardzo powoli 😌

Bardzo dziękuję za podpowiedz,co prawda mieszkam w Niemczech ale zaraz poczytam o tych tabletkach i postaram się zamowic, berberys mam na ogrodku jako krzew,nie wiedziałam że sprawdza się tez w innych rolach poza ozdobną 🤣
Berberys to ukochane zioło moich trenerów 😅 dla nich pozbycie się IO jest priorytetem 😉

krwiaka miałam w poprzednich ciążach i tamte plamienia były inne. Było widać że to krew. W pierwszej ciąży która obumarla te plamienia też były zupełnie inne. W tej chwili brzuch boli mnie jak na @ wzięłam magnez. I męża wysłałam po nospe.
Rozumiem stres, ale trzymam mocno kciuki żeby z dzidziolkiem wszystko było dobrze 🥰a magnez i nospa napewno nie zaszkodzą 🤗

reklama
Do góry